hobby (muovin halkeama)

PEIPPO JARI 02.02.2014 21:05

Terve eli mulla on hobby prestige 650 kfu -08 ja huomasin tänään että vaunussa on oikealla etuylänurkassa siinä huomiovalosta kulmaan päin noin 8cm pikä halkeama muovissa, en sitä ole ennen nähnyt eli olisiko tullut kovien pakkasien/ lämmityksen seurauksena..nyt sitten askaruttaa että miten sen korjaisi kun koko kulman vaihtaminen olisi varmaan melko kallista..ajattelin jos sitä yrittäisi vaikka muovilla vähän nätisti hitsata ja silokoni massa päälle..tietääkö joku rakenteesta sen verran että jos sille ei tee mitään niin tuleeko vesi sisään siitä..ja onko jollain kokemusta saman laisista jutuista..

TERVO JARI 02.02.2014 21:20

No, teippaa se hyvällä teipillä ensalkuun jotta mahdollinen veden sisäänpääsy estyy.

Sen jälkeen on aikaa syventyä korjaamiseen.

Muoveja voidaan hitsata, riippuen muovilaadusta.

Ota ja googleta alueesi muovia hitsaavat yritykset ja ota yhteyttä niin eiköhän ala homma lutviutuun.

Tuossa hakuna oli: muovin hitsaus lahti --->

https://www.google.fi/search?q=muovin+hitsaus+lahti&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=JZruUsH8I6au4QTd54HoCA

LINDROOS LAURI 02.02.2014 22:47

Toisenlainen näkökanta: ei ole normaalia (vaikka sitä sattuu usein), että vaunun keula halkeaa. Kyseessä ollee rakennusvirhe eikä muovi elä riittävästi pakkaesen kourissa. Vika voi ilmetä vasta vuosien kuluttua. Vaunu on kuitenkin aika nuori ja sillä lienee 5 vuoden tiiviystakuu? Aika on toki ylittynyt, mutta valmistajan virhevastuu tuskin. Kannattaa selvittää ensin myyjän kanta, seuraavaksi maahantuojan / valmistajan, eikä heti tyytyä "takuun loppumiseen", sillä tuotteen virhevastuuseen voi aina vedota. Kyseessä on kallis tuote, jonka tulee kestää enemmän kuin muutama vuotta.

Keulaosan vaihto on aika yksinkertainen, mutta vaatii ammattilaisen. Hinta saattaa liikkua jossain vähintään 1000 + 1000 euron tietämissä, helposti yli. Annan vastaavasta tapauksesta mielelläni vinkkejä. Se homma hoitui hienosti, eikä vaunun omistajalle tullut rahakuluja ollenkaan. Hyvää kevättä! t. Lauri

LAJUNEN MIKA 03.02.2014 07:36

Minulla 500 vm. 2006 ja siinä oli kanssa halkeama kaasukotelossa. Luulin ensin että pystyy korjaamaan pelkän halkeaman mutta paljastui että oli halkeamia myös listan alla ylempää joita ei näkynyt. Sieltä oli sitten päässyt kosteutta koko kylkeen ja piti seinää ja wc purkaa. Lisäksi vaihdettiin keulaosa. Kannattaa tutkia tarkemmin ja mitata kosteus ettei ole päässyt vuotamaan.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.02.2014 10:36

Täällä keskusteltiin vuosi pari sitten hyvinkin laveasti noista Hobbyn muoviosaongelmista. Panes viestihakuun. Muistaakseni kauppias hyvin pitkälle tuli vastaan ja myönsi virheet tuotteessa.

PEIPPO JARI 03.02.2014 13:35

Tänään soittelin vaunun uutena myyneeseen liikkeeseen eli best caravan hyviinkää ja siellä meinasivat että takuu kun on mennyt niin ei ota kantaa asiaan..sekä että olisi yleistä että muovit halkeilee pakkasilla varsinkin kulma hobbylla ollut ongelmia..ja heidän mukaan kotelossa oleva halkeama ei haittaa käyttöä ja vesi ei menisi siitä sisuksiin että olisi joku siellä takana , pelti ym ..eli taidan siihen halkeamaan laittaa vaan epoksia railoon ja nätisti valkeaa sikaa päälle niin eiköhän taas se siitä..

KASTARINEN HANNU 03.02.2014 13:52

Minulla oli aikaisempi auto myös Hobby ja molempiin etukulmiin tuli halkeamat. Kyselin parista muovihitsausfirmasta hitsausmahdollisuutta ja kävinkin näyttämässä autoa, mutta mulle sanottiin, että tässä kohtaa muovi on liian ohutta ja paras olisi uusia ne. Halkeamat johtuvat ilmeisesti säätilojen muutoksista talvella. Mullakin ne ilmaantuivat kevättalvella. Voihan löytyä firmoja, jotka pystyvät hitsaamaan ohuttakin muovia, mutta nämä ei pystyneet. Kosteusvaurioita ei tarvitse murehtia, sillä vesi valuu pois, koska kulmahan on alhaalta auki.

LAJUNEN MIKA 03.02.2014 14:28

Näin minäkin oletin mutta kannattaa varmistaa ettei ole kosteutta. Nimimerkillä kokemusta löytyy koska siellä saattaa listan alla olla muita halkeamia mitkä eivät näy päälle päin.

LINDROOS LAURI 03.02.2014 15:08

Näin arvelinkin käyvän, eli "myyjä pesee kätensä". Vastaavia tapauksia on arvatenkin enemmän, joten kannattaa pohtia pitääkö oikeuksistaan kiinni (siis ihan yleisellä tasolla) Kuluttajaviraston sivuilla on hyvä ohje: Virhevastuu on kuluttajan peruskallio

Virhevastuuta koskevat säännökset on määritelty kuluttajansuojalaissa ja niitä sovelletaan silloin, jos tuotteella ei ole takuuta tai takuuaika on päättynyt. Virhevastuun kestolle ei ole laissa säädetty aikarajaa, vaan vastuuaika määräytyy tuotteen odotettavissa olevan kestoiän perusteella. Jos siis tuotteessa on virhe, jonka voidaan katsoa olleen tuotteessa jo ostohetkellä, on myyjä velvollinen korjaamaan tuotteen, vaihtamaan sen uuteen samanlaiseen, antamaan hinnanalennusta tai viimekädessä purkamaan kaupan. Kuluttaja saa myös korvauksen virheen johdosta aiheutuneista kuluista. Takuu sen sijaan on myyjän, valmistajan tai maahantuojan ostajalle antama vapaaehtoinen lisäetu. Takuun antaja vastaa siitä, että tuote toimii määräajan.

Tiedän homman onnistuneen enemmän kuin yhdessä tapauksessa, joten päänsä kannattaa pitää, varsinkin, jos kaikki huollot ja kosteusmittaukset on tehty valmistajan ohjeen mukaan ja dokumentit löytyvät.

Hyvää jatkoa! t. Lauri

VÄLIAHDE JUSSI 03.02.2014 19:58

Mulla oli muovinen peräkärryn koumu se räjähti käsiin,Opetus oli ei muovia vaan lasikuitua.Ota se muovi muotiksi tee lasikuidusta uusi tai teetät.

KERÄNEN MATTI 04.02.2014 12:27

Vaunun etuseinän peltihän menee alas asti, sen päällä on näitä muoveja jotka muodostaa kaasupullokotelon alempana. Eli sinänsä harmiton kosteuden puolesta, mutta kyllähän ne häiritsee, eikä ainakaan itse korjaudu.

Omassa ex-Hobbyssä (vm. 2010) oli ongelmaa myös muoveissa, niin ohutta ja kovaa tavaraa että murtuilivat vähän sieltä sun täältä ilman mitään järkevää syytä. Kaasupullokotelon saumat ratkesi molemmin puolin muoviniittauksistaan jne. Ja katolta lumia lapioidessa erityisesti varottava katon reunan "makkaroita" jos sellaiset on, helposti raksahti pala irti muovilapiolla kolhaistessa. Uusi pätkä maksoi n. 90 € + muutama kymppi vaihtotyötä.

Noissa muoviosien laadussa jos missä, näkyy Hobbyn hinnan halpuus.

HYTÖNEN RAIMO 04.02.2014 16:38

Samaa mieltä Väliahteen Jussin kanssa. Olen omakohtaisesti nähnyt korjaamoilla ihan huippumerkkejäkin (Carthago, Hymer, Fend) muoviosien korjauksessa halvemman hintaluokan laitteista puhumattakaan. Kestävät ehkä hyvinkin meitä suotuisammassa ilmastossa, mutta Suomen talvi on monelle liikaa. Eikä se hitsauskaan pitkälle auta, repeää seuraavana talvena uudelleen siitä hitsauksen vierestä. Näin etenkin, jos muovi on jo valmiiksi vanhentunutta (ominaisuudet heikkenevät iän ja UV -säteilyn vaikutuksesta). Toki rakenteellisilla seikoillakin on oma merkityksensä.

Lasikuitu on kestävämpää ja ehkä helpommin korjattavaakin. Toisaalta ihmetyttää se, että rakenteissa käytetään niihin soveltumattomia muovilaatuja (hintakysymys?), sillä onhan niitä kestäviäkin muoveja (esim. puskureissa käytettävät). Ne vaan maksavat hieman enemmän. Mutta meissä kaikissa asuu siinä mielessä pieni Vilen, että kaikki pitäisi saada niin halavatun halvalla...

VÄLIAHDE JUSSI 04.02.2014 21:35

Rami Raha ratkaisee muovi on helponpi ja halvenpitehdä. Ei ne kato muutakuin,mallin myyvyyttä tänne olosuhteisiin niittä niin vähän myydään ettei,kannata lasikuidusta valmistamaan toinen syy voiolla paino.

LINDROOS LAURI 07.02.2014 12:49

Halkeama 10,5 cm. Vaunu yli 5 vuotta (takuu 2 v. ja tiiveystakuu 5 v) kaikki ummessa. Maahantuoja korvasi koko uuden keulan ja sen asennustyön vaaditun virhevastuun perusteella. Muita vastaavia tapauksia oli. Tapahtuneita voidaan pitää fiksun ja jatkossakin kauppaa haluavan maahantuojan järjen voittona. Vastuu kun on. Eikä tapauksissa edes puhuttu korjaamisesta saatikka sikafekseistä. Väärä muovilaatu ja sillä sipuli: pakkanen ja helle repivät ja joskus pettää hyväkin.

LINDROOS LAURI 07.02.2014 12:54

kuva jäi...

LAHTI RISTO 07.02.2014 18:15

Olin ketjussa pari vuotta sitten. Hobby Siesta auto. Etu-pystymuovit katkesi pakkasella. Toinen takapysty. Kun oli silloisen Carawallin myymä, laittoivat uudet Bestiksellä. Viime talvena katkesi toinen etu-, ja toinen takapalkki. Ei kuulemma korjata, on tehdas rajoittanut tuotevastuun 5 vuoteen. Kuukausi sitten napsahti 19 asteen pakkasella yöllä itekseen oikea etu toisen kerran. Näkyy olevan uusia halkeamia tulossa niittien kohdalla muitakin. Ovatko niitanneet kireälle? Vetelen voimateippiä päälle, en enää kysele kun lama on päällä alallakin.

KERÄNEN MATTI 08.02.2014 14:36

Mikä merkki Lindroosilla kyseessä?

AAROS RUUBEN 08.02.2014 15:39

Onko Hobbyn laatu parantunut näissä 2013 malleissa muovien pakkaskestävyyden osalta?

MÄKELÄ MIKA 09.02.2014 10:25

2012 toukokuussa rekattu hobby eli kaksi talvea ollut ulkona (pressutallissa), ei halkeamia. Tosin vain kesäkäyttöä, eli ei liiku talvella.

Petri Heinonen 05.07.2021 06:55

Moi

Valitettavasti ei ole parantunu. Muuten hieno vaunu, mutta tuo vesivahingon riski melko suuri noiden muoviosien takia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.