Hallinto-oikeudelta päätös

MYLLER AHTI 02.01.2014 18:10

TÜV-Nordin päästötiedot eivät kelpaa. Trafi voitti tämän väännön.Nyt ilmeisesti on odotettavissa postia trafilta, niille joilla on päästöjen mukainen ajoneuvovero.Lueskelin tänään tulleesta caravan lehdestä.

VALLIUS MARTTI 02.01.2014 21:54

Noin juridisesti ei ole niin yksinkertaista otaa niiltä pois anetua päästö arvoa jotka ovat sen saaneet rekisteri oteeseen,tämä oikeyden päätös ei siihen oikeuta vaan on käytävä oma prosessi niistä ja se kestää ennen kuin mitään tapahtuu.Näin on juristit jo ehtineet kertoa.TV Kulkuri

JANHONEN MATTI 02.01.2014 22:50

Ensinnäkin tuo oli vasta Helsingin hallinto-oikeuden päätös ja asiasta voi valittaa sekä KHO:n että EY-tuomioistuimeen, tai niin, että KHO pyytää asiasta ennakkolausunnon EU:lta ja ratkaisee asian vasta sitten. Tässä mahdollisessa prosessissa kuluu aikaa.

Tuon myönnetyn edus poistaminen ei ole ihan helppo juttu jos auton haltija on luottanut viranomaisen antamiin ohjeisiin asiassa ja toiminut muutenkin vilpittömällä mielellä asiassa. (Vilpittömän mielen suoja) On olemassa sellainen käsite kun luottamuksen suoja joka hallintoasiassa tarkoittaa sitä, että kansalaisen on voitava luottaa viranomaisen toiminnan oikeellisuuteen, päätöksen lainmukaissuuteen ja siihen, että päätökseen ei tehdä jälkikäteen yllättäviä muutoksia. Luottamuksensuojaperiaate ei vastusta virheen korjaamista, mutta asettaa viranomaisen vastuuseen tekemästään virheestä. Eli yksityisen ei pidä kärsiä tehdyn virheen takia vahinkoa.

Hallintolain mukaan päätöksessä oleva asiavirhe voidaan korjata eli viranomainen voi kumota päätöksen ja ratkaista asian uudelleen. Uusi päätös voidaan tehdä asianosaisen hyväksi tai vahingoksi, jos vahingoksi niin sitä ei saa tehdä ilman asianomaisen suostumusta. Harva kai tuon suostumuksen antaa. Aika näyttää mitä asiassa tapahtuu.

VÄLIAHDE JUSSI 03.01.2014 14:45

Tarkoittaakohan tuo pelkkiä maamme viranomaisia eikä,valmistajia tai myyjiä? Minä vähän epäilen tuota luottamus-suoja termiä tässäkin tapauksessa. Mutta tuo vilpittömässä mielessä on kirjattu lakiin,monessakin kohdassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.