Volvo V70d5 vaihteet tuntuu jäätyvän

POHTO MARTTI 09.12.2013 15:57

näin pakkasella..Autolla ajettu 217000 km ja ensi kerran kohtasin ongelman, eilen kun tyttären kanssa piti lähteä Keskisellä käymään, niin vain 1 ja 2 meni aluksi päälle.

No siinä sitten aikani ihmettelin että mikä nyt ja tempasin kepistä isällisen otteen ja vetäsin voimalla keppiä sivusuunassa ja kas niin läks vaihteet tottelemman.

No tänään sama juttu jätin vapaalle aamulla ja ilta päivällä sama juttu ei mene mikään päälle, kunnes isällinen runttaus vaihdekepissä ja taas homma pelitämään.

Olisiko aika tehdä jotain, onko kellään kokemusta tai tietoa asiasta mikä on.

HAAPANEN TIMO 09.12.2013 16:44

Onko kesällä ollut niin että märällä ajettaessa keppi liikkuu normaalia kevyemmin? Suihkuta rasvaa sinne vaijereiden niveliin, siellä on vesi rasvan tilalla.

@timppa

POHJANTÄHTI JORMA 09.12.2013 17:29

Mitä on suikuta rasvaa ?

POHTO MARTTI 09.12.2013 17:32

Kesällä ei mitään ongelmia on liikkunut hyvin..nyt tahmeaa liikettä. Kävin jo katsastamassa konepellin alla ja ihmettelin minnekkä sitä oikein voisi ruiskutella mutta ei oikein selvää kohtaa löydy. No täytyy vain kokeilla onnea ja suhautella kaikkea liikuvaa, vaikka kopan päällä oleva vipu liikkui käsin vaivattimasti. On vain niin hyvin suojattu joka puolelta,tarttis vissiin pohja levy irroittaa ja aloittaa sitä kautta.

Tai sitten uusia tai uusittaa ne vaijerit..

HAAPANEN TIMO 09.12.2013 19:00

Mulla Transporterissa on useaan kertaan ilmennyt jäykistymistä, jonka huomaa vasta sateella kun se kepin liike tuleekin mukavan herkäksi. Silloin on aika suihkata runsaasti rasvaa sinne niveliin vaijerien päähän. Vaiva poistuu puoleksi vuodeksi.

@timppa

HALMEENMÄKI JUHANI 09.12.2013 19:22

Ja onkos siellä vaihteistossa millaista wanhaa rasvaa liukasteena? Kenties uudet synteettiset vaihteistoöljytkin kannattaisi vaihtaa, etenkin jos edellisestä kerrasta on yli 100 tkm.

POHTO MARTTI 09.12.2013 19:42

Tuli tuo öljynvaihto mieleen myös, mutta ei tuo keppi siitä liukastu kun on aamulla jäykkä kuin teini-iässä konsanaan.

Päivällä jätin vaihteen vapaa asentoon ja siinä sitä sitten oltiin juntturassa, ja kovin kourin lähti pelittämään.

Täytyypä tuota rasvausta yrittää ensiapuna jahka tästä pääsee autonalle kun kelit hellittää..loppuviikosta.

Tuota noin, vielä sen verran että noin kk sitten teetätin kytkin rempan ja eikös siinä nuo vaihdelootan liemet vaihdu samalla?

HAAPANEN TIMO 09.12.2013 21:56

Hei! Vika liittyykin kytkinremontiin. Siellä on jotain jäänyt tekemättä, tai on tehty liikaa. Laatikko on ollut irti, ja vivut myös.

@timppa

HALMEENMÄKI JUHANI 10.12.2013 20:15

Eipä ne lootaöljyt automaattisesti vaihdu kytkimen vaihdossa, ja jos olisi vaihdettu, niin näkyy laskullakin, meinaan öljystä on varmasti otettu korvaus. Ja kyllä tuo vaimon pikku-Hoppa oli tolkuttoman kankeakeppinen syksyllä, kunnes vaihdettiin synteettiset vaihteistoöljyt. Mutta palaisin minäkin nyt pajalle, selvittelemään miksi tuli tuommoinen "kaupanpäällinen"

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.