Hobbyn vaunussa verkkovirtaongelma sähkökatkon jälkeen

STRENGELL PASI 25.11.2013 18:08

Eino-myrskyn aiheuttaman sähkökatkon jälkeen ilmeni seuraava ongelma verkkovirran kanssa. Vaunu oli kytketty verkkovirtaan ja lämmitys oli päällä. Kävin vaunussa katsomassa, onko kaikki kunnossa ja huomasin, että mikään sähkölaite ei toimi verkkovirralla: ei lämmitys, ei valot, ei vesipumppu. Pistorasioihin tulee sähkö.

Akun kanssa kaikki toimii normaalisti. Vaunuun on oston jälkeen lisätty kytkin, jolla voi valita, käytetäänkö verkkovirtaa vai akkua.

Kaikki sulakkeet ovat ehjiä. Ohessa kuva vaatekaapissa olevasta sähkötaulusta. Vasemmalla alhaalla on kytkimet 3 kpl, keskimmäinen sininen lienee pääkytkin. Sinisen vasemmalla ja oikealla puolella on mustat kytkimet, vasemmalla kapea ja oikealla leveä.

Vaunu on vuoden 2009-mallinen Hobby 540 Kmfe Excellent.

SUOMALAINEN RITVA 25.11.2013 20:01

minä epäilen että laturi on mennyt rikki jos on myrskyn aikana mennyt niin käytä jotain vaunun huoltomiestä paikalla joka toteaa vian niin sinulla on mahdolista saada vakuutuksesta uusi laturi jos on laturissa se vika . Missä päin tämä kyseinen vaunu on? T.Rauno

KIMPPA PENTTI 25.11.2013 20:21

Siinä vasemmalla oleva kytkin missä on pieni lisäpainike on vikavirtasuojakytkin .Sen käyttövipu pitää vääntää ala-asentoon ja nostaa uudelleen ylös jolloin sähkö kulkee jälleen .Tämä saksalaisten käyttämä vikavirtasuojakytkin on hiukan hämäävä kun se laukeaa sen käyttövipu ei tule ala asentoon asti vaan jää väliasentoon jonka jälkeen sevipu on painettava alas ja sitten uudestaan ylös jolloin kytkin virittyy toimintaan.

STRENGELL PASI 26.11.2013 18:50

Kiitos vinkeistä. Kokeilin tuota vikavirtasuojakytkin-juttua mutta ei auttanut - virtaa ei vieläkään tule vaunuun.

Vaunu on Espoossa.

Terveisin, Pasi

KANKAALA TARMO 27.11.2013 00:03

olisko niin että se jälkeenasennukytkin on palanut verkkopuolelta ja ei siksi anna virtaa, tarkistaisin kyllä itse sen ensin.

HÄMÄLÄINEN JONI 28.11.2013 10:10

Luultavasti muuntaja hajonnut. Mun 560 kmfe vaunussa on dometicin muuntaja(220v->12v)

HAAPANEN TIMO 28.11.2013 17:30

Joni on todennäköisesti oikeassa. Pari päivää sitten olin jo pienen pätkän muuntajasta kirjoitanut, mutta heitin sen pois.

Näissähän on alunperin niin ettei akkua ja laturia ole lainkaan. Sinne ei ole lisätty pelkästään sitä valintakytkintä, vaan myös akku sekä laturi.

Varmaankin muuntaja sai sähkökatkoksissa siipeensä. Samalla tavalla verkkovirralla siellä nyt vehkeet pelittävät, laturin kautta vain, ei muuntajan.

Kausipaikkalaiselle muuntaja on loistojuttu, akkua ei rasiteta ollenkaan. Reissussa yksi hailee.

@timppa

POIKULAINEN ESA 28.11.2013 18:07

Muuntajat on viellä monesti alimitoitettu kulutukseen nähden. Omassa vaunussa se kesti n.5-6 vuotta eikä tarvittu mitään "sähköpiikkiä" kun oli pimeenä muuntaja.

SUOMALAINEN RITVA 28.11.2013 21:16

minulla on tullut korjattavaksi 2:kyseistä muuntajaa ja molemissa on piiri levyllä pystyssä pieni komponentti levy jossa on pintaliitos komponenteja jotka ovat kärventyneet ettei niistä saa mitään arvoja /tietoja ,olskohan sinun muuntajassa mennyt sama kortti ,tarkista on muuntajan alaosassa oikealla puolelle kun katsoo laturia edestä T.Rauno

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.