alden varaaja..

PEIPPO JARI 14.10.2013 18:16

Terve sellaiseen asiaa tarvin neuvoa ..miten olisi järkevintä tyhjentää varaaja ettei jää vettä kun pakkasta tulossa..tein kyllä niin kuin ohjeet kertoo, eli siellä pannun vieressä olevan vivun käänsin pystyasentoon ja nostin hanat pystyyn niin että pumppu huusi vähän aikaan tyhjää kun olin jo päästänyt vedet tankista pohjasta ulos..voiko näiden toimenpiteiden jälkeen olla varma ettei varaajassa ole enään vettä..ja vaunu on hobby 650 kfu -2008..

VEIJOLA ESA 14.10.2013 20:48

Lopuksi vähän kurvailua ja keinuttelua ja jos mahdollista, niin hana yksi kerrallaan auki, sekä paineilmalla kunnon puhallusta hanapäästä putkeen niin kauan kunnes vettä ei poistoputkesta enää tule niin eiköhän riitä. Lopuksi kaikki hanat jätetään aukiasentoon. Ennemmin nuo sekoittajat tahtovat mennä jäätyessään rikki mikäli niihin jää vähänkään vettä sisään.

VALTONEN MARTTI 14.10.2013 21:54

Minä olen tyytynyt aina vaan veivaamaan vaunua takakenoon ja etukenoon tyhjennysventtili avoinna. Myös hanat avoinna jotta saa korvausilmaa putkiin.

Hanoihin puhallan jolloin niistäkin poistunee jäännösvedet. Hanat jätän puoliksi auki ja äskettäin lukemani neuvo on varmaan hyvä, eli kun otetaan vaunua uudelleen käyttöön pakkasella niin hanoihin ei kosketa ennenkuin vaunu on lämmennyt ja hanoissa oleva mahdollinen jää sulanut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.