Harmaavesisäiliön vesilukko talvella?

LAHTI SAKARI 19.09.2013 12:35

Haluasin vinkkejä. Ohjekirja neuvoo tyhjentämään harmaavesisäiliön edessä olevan vesilukon (hajulukko?) talvella jäätymisen estämiseksi. Hieman hankala tyhjentää joka viikonloppu koska siinä ei ole tyhjennyshanaa. Kansi irti ja "imettävä" päältä. Onko kukaan ohittanut vesilukkoa ja laskenut harmaata vettä suoraan säiliöön. Tuleeko hajuja tai muuta haittaa?

JANHONEN MATTI 19.09.2013 13:31

Pakkasta kestävää lasinpesunesteseosta putkeen niin, että se syrjäyttää hajulukossa olevan harmaan veden ja samalla hajulukon jäätyminen estyy. Sama koskee muitakin hajulukkoja. 50/50 neste ei vahingoita putkien muovia.

HALINEN HARRI 19.09.2013 13:36

Osta sellainen paineella toimiva viemäripuhallin. (Vrt. entisajan karhupumppu.) Tekniikka on kuin polkupyörän pumppu, ilmasäiliö kertapainalluksella esim. n 1 litra, suutin niin iso että peittää esim suihkutilan lattiakaivon. Sillä on hyvä puhaltaa myös altaiden vesilukot tyhjäksi jos ei laita niihin esim. pakkasnestettä. Vesilukkojen tilavuus on kai nykyään n. 1 dl, ettei sitä pakkasnestettäkään tarvitse sinne paljoa lorottaa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 19.09.2013 14:26

Hymerin hajulukon tilavuus on ehkä pari ruokalusikallista. Tosin ne saa myös avattua pohjasta.

HALINEN HARRI 19.09.2013 15:22

Eikös ne yleensä ole kierteellä ainakin myös Dethleffsin autossani. Jos sen viitsii avata saa myös putsattua sinne kertyneet hiukset ja muut takertumat. Lattialukon systeemiä en tiedä.

KURVINEN ESKO 19.09.2013 20:01

Minä kaadan laihaa jäähdytin (pakkas)nestettä lavuaareihin ja suihkun lattiakaivoon. Hajulukon tilavuus on noin kahvikupillinen jos sitäkään.Laihakaan pakkasneste ei säre kovemmassakaan pakkasessa hajulukkoa. Muistaakseni minulla on niitä 2 vanhassa Detsussa. Sen saa auki pohjasta kiertämällä mutta jatkuvasti ei kannattane aukoa mm. tiiveyden vuoksi. Joskus olen nähnyt ohjeen laittaa suolavettä hajulukkoon talveksi mutta pidän parempana glukolia. Terv. EKu

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.