Priimus 2470

MANKINEN KARI 03.09.2013 21:07

Alottelen uutta viestiä jos on vanha unohtunu. Siis sain sen keittimen pöhisemään, mutta se ei pysy käynnissä. Tuntuu että termari (pannun) katkasis koska olettaa vaunun olevan lämmin. Joku entisistä omistajista on laittanut paisuntasäiliön korkin tilalle jonkun neljän litran kannun korkin(liekkö mehukatti) ja tehny siihen vielä reiän. Mistäköhän tämmönen viritys. Sähköllä ei nosta paineita liikaa, mutta kaasulla heti kun sain toimimaan niin keitti yli. Tulppasin sen reiän siitä paisuntasäiliön korkista ja laitoin kunnolla kiinni niin pysy aineet sisällä vaan ei enää pyöri pannu kun vähän aikaa. Sen että se on tulikuuma muttei patterit juuri värähdä. Turkkusen pannutietäjä mietti että ois vesjpumppu tiesä päässä vaan aattelin että jos se sähköllä toimii moitteetomasti niin miksei kaasulla. Eli oisko se akku siis vaan kertakaikkiaan paska. Saattaa olla lähes originaali akku joten voisko se toimia ku se on piuhan päässä vaan heti kun ottaa irti jännite laskee niin paljon ettei pumppu pyöri kunnolla. Ihan niinku tämmösellä vanhalla ukolla jotta kun ottaa töpselin seinästä niin ei oikein toimi.

SALO TAPANI 04.09.2013 07:29

Saattaa olla niin, että sähköpatruunassa on oma pumppu joka toimii verkkovirralla. Kaasupannu käyttää 12V pumppua, joka voi hyvinkin olla finaalissa.

MANKINEN KARI 04.09.2013 12:33

Laitoin eilen töpselin nokkaan ja toimi täysin moitteettomasti. Töpseli irti ja vielä toimii, joten ite aloittelijan logiikalla olettaisin, että akku kun on nyt täynnä niin se toimii, mutta kun se purkautuu ei enää jaksa pyörittää pumppua kunnolla. Eli kokeilen uudella akulla ja ilmottelen sitten miten se toimii. Kiitos kaikille neuvoista!

TENLEN SAULI 08.09.2013 22:09

Meillä oli -90 luvun hobbyssä kiehumisongelmaa. Ohjauskeskuksessa oli nappula lämpimälle vedelle, mutta ko. pannussa ei käyttöveden lämmitystä ollut. Ja pannu ei sammunut ollenkaan. Eli kun tuon veden lämmityksen otti pois, niin ongelmakin poistui...

MANKINEN KARI 20.09.2013 10:28

kiitos sauli neuvosta. Mullakin on vaunussa se lämminvesinappi mutta ei varaajaa. Voi olla että se oli päällä viimeksi koska näpläilin sitä paneelia ja se (pannu) ei kiehunu enää yli vaikka oli melkein vuorokauden päällä.

KANKAALA TARMO 23.09.2013 14:05

pumpuissa myös sellaista ongelmaa että moottorisuojus(pumpun alaosan musta muovisuoja) kerää kosteutta ja samalla ruostetta. Toimii toisinaan esim.kovalla virralla, toisinaan taas ei. Toimet : moottoriin menevät johdot poikki,muovi pois ja johdot takasin tinaamalla.Kuumaliimaa päälle suojaksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.