langaton peruutuskamera asuntovaunuun

ERVASTI ERKKI 31.08.2013 15:33

Olisiko Teillä käytännön kokemuksia peruutuskamerasta asuntovaunussa - ja nimenomaan langattomasta kamerasta, joka vielä toimiikin ??? Mistä olette hankkineet sellaisen ja voiko siihen yhdistää kahta kameraa - toinen vetoautoon ja toinen vaunuun ? (Olen ajatellut että vaunun kytkeminen olisi helpompaa peruutuskameran avulla, joka olisi siis vetoautossa. Toinen kamera, vaunun katolla/perällä olisi peruuttamiseen vaunun kanssa ja "taustapeilinä" ajon aikana. ? ? ?

LINDROOS LAURI 31.08.2013 20:52

Kevään ja kesän kokemus halvasta. Periaatteessa koko homma on ihan ok ja alle satasella saa esim. "kingkongista" tämmöisen toiseen vaihtavan mallin. Halvoilla vaan pakkaa olemaan häiriöalttiutta, mutta kiva on peruuttaa koukkuun ja toisella kurkkia vaunun taakse jopa ajaessa. Ekaksi kiinnitin kameran taakse pyörätelineen yläosaan (Cappy 620+) , mutta kantomatka ei oikein riittänyt - liikaa häiriöitä. Niinpä vedin johdon h-suojatulla kaapelilla siirsin kameran lähetinyksikön etukoteloon. Tämä homma tepsi, toimii kuin junan..., eikä maksa maltaita. Kalliit ovat varmaan parempia. Tässä kannattaa huomioida myös mikrofoni, jolloin vinkkarin ei tarvitse huutaa, kertoo vain kameralle. Tietenkin, jos sitä vinkkaria haluaa käyttää lisänä:-) t. Lauri

ERVASTI ERKKI 01.09.2013 12:24

Kiitos vastauksesta , Lauri - se kuulostaa juuri siltä mitä ajattelinkin - siis kätevältä ja kohtuuhintaiselta. Onko kellään muilla tietoo/kokemuksia?

OIKARINEN JUUSO 02.09.2013 11:35

Bilteman halvimman kameran laitoin vaunuun (se siis, johon saa vain yhden kameran.) Kamera on vaunun perässä, ja lähetin sisäpuolella.

Oli erittäin häiriöaltis kun lähetin oli vaunun peräpäässä lähellä kameraa. Vedin lisäjohdolla lähettimen vaunun etupäähän, ja nyt kamera toimii lähes virheettömästi.

LINDROOS LAURI 02.09.2013 21:18

Hyvä Juuso! Sama idea. Se toinen (halpa) kamera voi olla vaikka auton rekisterikilven yhteydessä, jolloin myös koukku näkyy. Ei turhia reikiä. Virtasyöttö vaikkapa takaluukun pistokkeesta ei sotke uudenkaan auton järjestelmiä. Kaikilla langattomilla lienee sama ongelma: taajuusalueella on paljon muuta ja esim. kauppakeskusten kamerat näkyvät joskus läpi. Mutta ne ovat pieniä ongelmia, kun turvallisuus itsellä paranee.

PARVIAINEN KARI 09.01.2014 11:18

Miten voi kytkeä johdolla peruutuskameran as vaunun perältä eteen ettei ole häiriöitä langattomalla kameralla tuleeko johto takaa autoon vai on kameroissa valmiit reiät johdoille

LINDROOS LAURI 12.01.2014 13:18

Kamera takana, josta häiriösuojattu parikaapeli tuodaan esim. etulaatikkoon siirrettyyn langattoman lähetinyksikköön. Edellyttää ennakkokokemusta / -tietoa hentoisten johtojen liittämisessä. Omassa tapauksessa kameran ja lähettimen johto raakasti poikki ja monta metriä uutta väliin. Johtojen vedonvarmistus välttämätön. Ja toimii! Hyvää kevättä t. Lauri

OIKARINEN JUUSO 23.01.2014 12:19

Minäkin napsautin kameran ja lähetinyksikön välisen johdon poikki, ja jatkoin sitä raakasti omalla johdolla. Enkä käyttänyt edes suojattua johtoa, kun ei sellaista käsillä ollut. Toimii silti mainiosti. Vihreä väri toistuu hieman heikosti, mutta en osaa sanoa johtuuko tuo kamerasta itsestään vai suojaamattomasta johdosta.

HILTUNEN NIKO 21.02.2014 06:51

Itse ostin suoraan chiinasta langattoman kamerasetin ja erikseen yhden johdollisen halvan peruutuskameran. Langaton ei riitä vaunun perästä näkymään mutta toimii hyvin farkun takaluukun sisäpuolella koukkukamerana kun kytkee. Avaa takaluukun ja kamera on suoraan 90ast. kulmassa kuvaa koukkua ylhäältäpäin. Aivan loistava! Näytössä on AV-sisääntulo johon olen vetänyt johdon vaunun kameralta. Johto kulkee vaunun alla palkissa missä menee myös muut kaapelit taakse valoille. Autoon se tulee sisään ohuella koksikaapelilla luukun tiivisteen välistä, koukun kohdalla on vain RCA-liitin. On toiminut monta kesää moitteetta. Koko setin hinta noin 140e-150e tulleineen.

Tässä käy niin että ei viitsi edes lisäpeilejä laittaa kun kameralla näkee paljon enemmän. Vaikka laki sanookin jotain...lie.

Kiinasssa on vaikka mitä noita melkoisen halvalla http://www.ebay.com/itm/Car-Rear-View-Reverse-Backup-Camera-Mirror-Monitor-Wireless-IR-LCD-LED-Night-Vis-/151202951537?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item233465f171

PELLI JUHANI 08.03.2014 21:55

Ostin myös Biltemsasta langattoman peruutuskamerasetin, jossa kaksi kameraa ja 7 tuuman näyttö. Ajattelin sijoittaa lähettimen vaunun etuosaan. Kerroitte napsineenne kameran piuhan poikki ja jatkaneenne sitä.

Tässä ostamassani hilavitkuttimessa näyttää tulevan kolme karvaa kamerasta lähetinyksikköön, mutta karvojen väreistä ei ole tietoa (jos nyt värejä onkaan)...osaako kukaan kertoa mitenkä arvon oikeat langat yhdistettäviksi ja minkälaisella johdolla jatko olis hyvä suorittaa??

yst. Jussi

PELLI JUHANI 09.03.2014 10:36

Eli ohessa kuvia vehkeestä...ja kamerasta tulevan kaapelin pää

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.