Dethleffs-kysymyksiä

KERÄNEN MATTI 21.08.2013 23:11

Alkoi kesälomareissulla kiinnostamaan uusi Dethleffs Camper 560 FMK entisen (nyttemmin jo onneksi myydyn) Hobby 545 KMF:n tilalle. Tuohon 560 FMK:hon saisi haluamani 3-kerroksisen kerrossängyn ja malli muutenkin viehättäisi, laatuvaikutelmakin tuntuu olevan Hobbyyn verrattuna paljon parempi.

Muutama kysymys tuohon liittyen: -onko nyky-Dethleffseissä ollut kosteusongelmia? -olisiko lasikuitukatto järkevä lisäinvestointi? Lienee suunniteltu lähinnä raekuuroja varten, mutta olisiko katon saumat ongelmattomammat vai jopa päinvastoin? -foam-eristeet ilmeisesti pelkästään plussaa joka kantilta ajateltuna (ei vety/eristää paremmin)? Suomi-malleissa vakiona, mutta jos Saksasta hakis niin lienee kannattava investointi vaikka ei talvikäyttöä varsinaisesti olisikaan? -myyjäliikesuosituksia Saksasta? Suomi-hinnat ei oikein kiinnosta.

Kiitoksia jo etukäteen kommenteista.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.8.2013 klo 20:13:01 Näyttääkin tulevan seuraavalle mallivuodelle tuo GFK-lasikuitukatto vakiovarusteeksi jos oikein tätä tulkkasin: http://www2.dethleffs.de/de/unternehmen/presse/pressetexte/2013/camper_und_komfort_klasse.php

Samoin AL-KO:n ATC-vakautusjärjestelmä. Kerran on kunnolla lähteny heittelemään vaunu (Luojan kiitos ilman vahinkoja), joten tuolle iso peukku.

ANTTILA MARKKU 22.08.2013 10:35

Ei varmaankaan huono ostos.Siitä kosteudesta, ei talven ilman käyttöä aiheudu sen kummempia ongelmia kun vaunussa ei ole täyskorkeita kaappeja jotka on valmistettu sellaisesta materiaalista että kosteus vääntää ovet mutkalle.Minulla oli detskun 590S beduini jossa oli vain ylä ja alakaappeja joissa tuota vääntyilyä ei huomannut.Mitä olen katsellut noita eurooppalaisten valmistajien kalusteita niin vaikuttaisivat aika herkiltä kosteudelle.Samaa vikaa taitaa olla pohjoismaisissakin vaunuissa.

KERÄNEN MATTI 20.10.2013 21:39

Nyt on Nomad 560 FMK tilauksessa Saksasta. Vaimo tykkäs Nomadin väreistä enempi niin otettiin se, kun itekkin muutamia varusteita raksittelin mukaan, mm. Alde Snow ja Silver-paketit, 2000 kg kok.massa jne.

ANTTILA MARKKU 20.10.2013 22:02

Onnea uudelle vaunulle.Ei varmaan huono valinta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.