Käytetty vaunu, mitä tarkastan?

Aura Arola 11.07.2020 20:39

Hei.

Harkitsen ensimmäisen vaunun hommaamista, ja pakko lähteä sieltä aivan edullisimmasta päästä liikkeelle.

Olen ajatellut, että homeeton/kuiva, ja alusta siten kunnossa että ajaa saa. Ja lisäksi toivoisin mahtuvan normaaliin parkkiruutuun, eli sieltä ihan pienimmästä päästä etsitään. Sisustusta laittelen sitten ajan kanssa, mutta perusasiat pitäisi olla kunnossa.

Antaisitteko vinkkejä, mitä tarkastan ja kyselen ostaessa?

Onko muuten vaunuille olemassa vastaavaa kuin autotohtori, eli voisi käyttää jollain puolueettomalla tarkastuksessa. Ja mitä vaunun huollot yleensä maksavat?

Ja kiinnostaisi myös tietää, onko esim. vilkkujen/valojen korjaaminen ihan pikkurahahuolto, vai isompi työ? Entä jousien vaihdattaminen?

Riskejä on tietysti paljon, kun koitan löytää vaunua alta 2000 euron. Mutta jos sen homeettoman ja ajokuntoisen löytäisi, olisin iloinen.

Toivo Koistinen 11.07.2020 20:56

Ammattilaisen kosteus mittaus, tai ainakin homma mittari, ja koeta itse mittailla. Kaasulaitteeiden tarkistus.
Eli lämmitys, jääkaappi hella, niiden toiminta. Vesilaitteet
Alapohjan kahtelu siis pohja, rungon kunto, akseston, jousien iskareiden, ulkokatto, luukkujen, ja läpivientien kunto Siinä aluksi.
Tp


Elikkä paras otta huoltoliikkeen amattilainen mukaan kahtomaan on parasta
muokattu: 11.7.2020 20:57
Mikko Tamminen 11.07.2020 20:59

Aika vaikea homma löytää hyvää tuossa hintaluokassa mut ei mahdoton. Ikkunoiden ja kattoluukkujen ympäristöt kannattaa painella vaikka vaan sormella jos tuntuu pehmeältä niin unohda! Lämmitin ja jääkaappi kannattaa kans kokeilla kuinka toimii! Jos katsastus voimassa niin myös kait vetokunnossa!
Onnea etsintään!

Toivo Koistinen 12.07.2020 06:17

Luin tapani mukkaan huonosti aloituksen. Parkkiruutuun, pieni, ja edullinen. No se on poksi.
Yksinkertainen pieni, kevyt, suht edullinen vaunu
Tp


Jäi lisäämättä. Kannattaa harkita semostakin, että aikooko alitetun harrasteen kanssa olla pitkään, jolloin kannatta ajatella ehkä laatua, ja maksa enemmän, koska hyvä kestää hyvällä huollola, ja säilytyksellä pitkään. Mutta jos vain haluaa kokeilla, ei sillon ole niin väliä, koska halvan voi vaikka romutta, koska vaihdosa sen kanssa on niinjanäin kannatatako, koska suoran kaupan tekijä on paremmassa asemassa
muokattu: 12.7.2020 10:20
Markku Anttila 12.07.2020 12:14

Tuolla budjetilla et saa sellaista vaunua josta voisi vetää johtopäätöksiä harrastuksesta,ellet hae korjausprojektia.Nyky vaunu on paljon valoisampi ja kalustukseltaan parempi kuin suurin osa -90 luvun tai puhumattakaan budjettiisi mahtuvaa vaunua.Ne vaunumyyjien asiantuntijat ovat enemminkin "pukkeja kaalimaan vartijoina".Tärkein vaunua valitessa on tietää minkä painoluokan vaunua autollasi voi vetää ja riittääkö korttisi kyseisen yhdistelmän ajamiseen.Siitä on hyvä lähteä.

Ville Säynäjäkangas 13.07.2020 09:00

2000€ saa jo tosi hyvän teltan ja retkeilyvarusteita, mutta perusehjää, homeetonta ja kuivaa vaunua ei tuohon rahaan ole olemassa. 2000€ saisi kyllä parikymmentävuotta vanhan tila-auton, jossa mahtuu nukkumaan sisällä, kun irroittaa takapenkit. Jääkaappia, hellaa ja vessaa siinä tila-autossa ei ole, mutta ei ole 2000€ vaunussakaan, ainakaan toimivia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.