Jiäkuappi

Sulevi Kallio 16.07.2020 18:12

Kertokaas viisaat, misä vika piilee.
Ku Kaapen 520 lassikin vm-13 / käyt.otto-14.
Tometikin RM 8551 jääkaapi lämpenee aijaasa ja paikollaa ollesa viilenee?
Jääkaapisa on erillinen pakastinkaapi.

Harri Halinen 16.07.2020 18:19

Oletko huomioinut ettei ko. kaapissa ole välttämättä automaattista energian valintaa. Ei ainakaan minun vastaavassa kaapissani muistaakseni myös 8551. Vilkaisepa mikä valo palaa energiavalinnassa silloin kun lämpenee tai jäähtyy. Jos ne ovat ok valittu, niin huollon hommiin.

Timo Haapanen 16.07.2020 20:40

Jos sitä yrittää ajaessa akulla jäähdyttää on sen vaatima teho ( näkyy olevan 135 W ) niin suuri että luultavasti pitkien ohuiden johtojen häviö on niin iso ettei kaapille enää riitä.

Joissain malleissa (taitaa olla isommissa ) on jopa niin että akulla saadaan vain ns. ylläpitojäähdytys suuren virranoton vuoksi.

Jos taas jäähdytät kaasulla käykö niin että se sammuu vähän väliä ilmavirran vuoksi ja sytyttää itsensä taas sammuakseen.

@timppa


No ajelitko kaasulla vai akkuvirralla kaapin lämmetessä? @timppa
muokattu: 19.7.2020 14:19
Sulevi Kallio 23.07.2020 18:12

Meillä on kaapi aina kaasulla. Nii aijaasa ku parkisa ollessaki. Tuos Kaapen kaapisa on polttimen tulipää "peltilaatikon" sisällä ihan huolto aukon yläreunan tasalla etunerkasa. Kotelosa on vain putkije ja johtoje mentävä läpi reikä. On tojella ahas puhistaa ja irrottaa suutin ja polttimen pää puhistusta varte, ku kaikki ruuvit on sielä seinän ja kaapin välisä. Kahella viimesellä aukasu kerralla, en nähäny että suuttimesa olis ollu nokipaskaa ja palopääkin oli puhas. Tarkotus on ens kerra vaunulle mennesä rassata kunnolla kaapille tuleva kaasuputki puhtaaksi, ku sijeltä aika ajon tulee töhönää suuttimelle. Ei oo saatu vielä seleville mikä lämpenemisen aiheuttaa. Mut ollaa tehty nii, et ku kaappi on paikallaa ollesa kylliksi viilenny, ni lähetty jatkaa matkaa. Ja kun lämpötila on noussu kaapisa lähelle kuutta-seihtemää astetta, on pysähytty tauvolle. Ku on viilijä päivä, ni saa surutta aijaa 300km, enne ku tarttee pysähtyvä viilentämään.


Kyllähän tuosa kaapisa liekki sammuu kokonaa aika aijoin, sillo ku kaappi pelaa normaalisti ja syttyy automaattisesti ihtellää.
muokattu: 23.7.2020 18:14

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.