Jääkaapin käyttö kaasulla tiellä liikuttessa Euroopassa

NIEMELÄ PASI 07.09.2007 07:46

Tuli tuossa mieleen noita viestejä lukiessa, että mitä ei maiden laki/ohjeet sanovat kaasulaitteiden käytöstä tiellä ajaessa. Onko kellään tietoa mistä tuollaista voisi etsiä? Tai muuten tietoa asiasta.

EEROLA TEEMU J 07.09.2007 11:35

Matkailuajoneuvojen, myös -vaunujen, kaasumääräykset on yhdenmukaistettu äskettäin koskemaan koko EU aluetta. Vuoden 2007 alusta lähtien myyntiin tulleiden uusien asennusten pitää täyttää EU- normi EN 1949 (löytyy merkinnän mukaisesti netistä). Oleellisin muutos entiseen on, että kaasujärjestelmässä pitää olla laite, mikä estää kaasun purkautumisen jos ajoneuvo joutuu esim. kolariin.

Truma valmistaa SecuMotion- nimistä lisälaitetta, mikä asennetaan kiinteästi kaasupullojen viereen kuten duo- tai trimatic pullonvaihtajat. Postimyynnissä Saksassa "mötikkä" maksaa n. 50e ja asennuksineen n. 150e ; asennus aina hyväksytyssä liikkeessä.

Saksalaisten ja itävaltalaisten nettikirjoitusten mukaan ennen vuotta 2007 otetut m- ajoneuvot voivat noudattaa edelleen vanhoja kansallisia määräyksiä, jotka poikkeavat toisistaan. Ranskassa pitää ajon aikana vanhoissakin ajoneuvoissa olla ko. laite jos kaasu on päällä (nämä siis nettikirjoituksista imuroitua "tietoa").

Eri maiden kansalliset kaasumääräykset voivat myös poiketa m- autojen ja m- vaunujen osalta toisistaan ja tiedossa ei ole ovatko kaikki EU- maat ottaneet käyttöön em. EN 1949- normiston.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.