Hei.

Kari Niskanen 28.03.2020 11:06

Olisi kiikarissa Asuntovaunu Solifer vm-1986, kysymys kuuluu. onko tuon ikäisessä ollut miten kosteusvaurioita ja onko minkälainen homma korjata kaasulämmitys, kun sellanen ei toimi?.
Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista.

Erkki Anttila 28.03.2020 11:10

Hei hei. Näihin otsikoihin olisi hyvä panostaa enemmän. Tuo "hei" ei anna minkäänlaista käsitystä siitä, mitä otsikko pitää sisällään.

Yt. Erkki

Toivo Koistinen 28.03.2020 11:34

Kun oli aikanaan elnakissa alapaarteessa lahovikaa, ja hain ohjetta Rovaniemellä asentajalta, kun sen korjailin.
Siellä olli tuota ikäluokkaa solifer.
Siittä oli etuakkuna poissa, ja sisäseinää alapuolelta auki. Hän kertoili, että näissä varsinkin atuikkunan kosteus vuotoa tahtoo olla.
Elikkä jos on hyvä muuten, niin amamttilaisen kosteus mittaus, ja muukin kuntotarkastus ehdottomasti.
Tp

Timo Haapanen 28.03.2020 13:09

Aika vaikea on löytää kuivaa tuon ikäistä vaunua. Kannattaa lähteä siitä että mätä on ja tutkia miten pahasti.

@timppa

Tapani Vilen 28.03.2020 13:21

Minulla on 450 solikka ollut kesäkäytössä muutaman vuoden. Se on vuosimallia 84 mutta ollut monta vuotta säilytyksessä liikkeessä. Pannu huollettiin caravan liikkeessä, vähän olen laitellut etuikkunaa siis sivuikunaa jossa oli pieni halkeama. Muuten on pelannut hyvin. No joo renkaat meni uusiksi. Kosteusvaurioita löytyy aina tämän ikäisistä varsinkin etupäästä. Kannattaa katsoa onko pinta vaneeri koholla ym. Samoin kattoluukun ympäristö kannattaa tarkistaa sisältäpäin...

Ari Kuusisto 29.03.2020 16:29

Etunurkat taitaa vuotaa yleisesti ,kattoa reunustavat alulistat onko ruuvit ruosteessa ei mulla 87:ssa ollu rosteria ainakaan alulistassa muovilista jos/kun kuivaa ja kutistuu vuotaa. Vuoti listan raosta etunurkkaan alaosaan oli puuruuvit huonosti kiinni.
Oven alaosaan vuotanut ,vaneeri alaosasta lahoa ja puukapulat reunoilla, huomas kun löi oven kiinni niin tuli puupehua, korjasin alaosan liimaamalla uretaaniliimalla uutta puuta ja vaihdoin vaneerin alaosaan tapetin irroitin vaneerista käärimällä kuten sardiinipurkin kansi rullaamalla, liimasin vanhan tapetin uuden vanerin päälle.
Oli n.vuonna 93-98 joten jo silloin oli askartelua, mutta ei vielä pahoja.

Markku Anttila 31.03.2020 13:07

Jollet harrasta vanhojen vehkeiden entisöintiä sanoisin,unohda koko juttu.Siinä vaunussa ei ole mitään minkä takia se kannattaisi laittaa kuntoon.Sillä rahalla mikä siihen uppoaa ostohinnan lisäksi,ostat -90 luvun lopun solkun joka voi olla yhtä mätä kuin tuo po vaunu.

Marita Tuulikki Pyykkönen 15.04.2020 15:26

Ensin kannattaa tietenkin katsoa hinta / laatusuhdetta. Ainahan yllätyksiä tulee, myös uudemmissa.
On huono vastata kaasulämmityksen korjauksen hintaan. Hinta riippuu vian laajuudesta. Mikäli käyttää caravan alueita, voi laittaa kesän aikana pienen sähkölämmityslaitteen turvalliseen paikkaan ajoittain kuivaamaan sisäilmaa, ja rauhassa kysellä korjaushintoja. Itsekkin retrovaunun omistajana, kerron että siihen liittyy oma viehätyksensä. Voin suositella kyllä hankkimaan pienen budjetin vaunun, ja katsoa riittääkö vaunuinnostus, vai haluaako siirtyä automatkailukantaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.