Fendt Brillant ja Alde 3010 ongelma

Hannu Peura 10.12.2017 08:55

Pattereista ei tule lämmintä. Lämpöputket on kyllä niin kuumat, että kättä polttaa, mutta lämpökanavista tuleva ilma on haaleaa. En ols sulkenut ilmastointiventtiilejä ja purin välipohjat sekä imuroin ja pesin lattiat. Kiertovesipumppu on asetuksessa 5... Edellinen Fendt Diamant oli lämmin vielä -36 pakkasessa.
Kuinka paljon kiertoveden lämpötila pitää olla pannulta lähtiessä ja onko veden lämpötila säädettävissä?

Matti Asikainen 13.12.2017 12:56

Kiertovesipumpun käydessä pannu lämpenee 82 asteesen ennenkuin poltin pysähtyy. Jos kiertovesipumppu on pysähdyksissä, niin poltin pysähtyy 75 asteessa. Muuten nesteen lämpötila ei ole säädettävissä, vaan poltin pyrkii lämmittämään nesteen noihin lämpötiloihin. Suosittelen tutustumista Alde 3010:n käyttökäsikirjaan, jossa laitteen toiminta seikkaperäisesti selostetaan. Muistathan, että ylöslämmitys vie Aldella kauemman aikaa kuin Trumalla, mutta lämpö on sitten tasaista ja sitä on kyllä riittävästi.

Pertti Lehtinen 14.01.2018 19:16

Tällaisessa tapauksessa pitää aina tehdä kokonaistilanteen arviointi, miksi ilma on vain haaleaa patterilta tullessaan. Onko itse patteri lämmin. Eihän vain patterin päällä ole viime kesänä seinänväliin pudonnut pyyhe? ;-)

Oletko varma, että vesi liikkuu patteriputkissa tarpeeksi nopeasti? Sen näkee yleensä paisuntasäiliöstä, kuika paljon siellä neste kiertää. Jos neste ei jostain syystä kierrä, se saattaa jaksaa lämmittää putket, mutta patterissa vesi jäähtyy heti ja näin ollen lämpöenergiaa ei siirry tarpeeksi patteriin veden mukana.

Miten mahtaa olla veden lämpö patterille tullessa? Jos putki on kuuma, mutta patteri on kuitenkin viileä on mahdollista, että patterissa tai järjestelmässä muualla on ilmaa. Se voi vaikuttaa kahdella tavalla. Vesi ei kierrä, jos korkealla kohdalla on iso ilmakupla. Kuplan pitää kullä olla ISO ettei kiertovesipumppu sitä jaksa ohittaa. Jos kuitenkin jossakin on paljon ilmaa virtaa putkissa ja patterissa vain vesiliru siellä patterin pohjalla eikä se kosketa koko patterin vesitilan seinämiä ja näin ollen lämpö ei siirry patteriin ja siitä vaunun sisäilmaan. Tässä tapauksessa patterilta lähtevä vesi voi olla kylmää tai vielä kuumaa, tilanteesta riippuen.

On niitä muitakin optioita ongelmaan, mutta näistä aloittaisin.
Tässä alkuun analysoitavaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.