Dethleffsin ilmanvaihdon lisääminen

JYLHÄ HANNU 07.08.2007 22:49

Terveex! Olemme aiemmista etuteltan turinoista lukeneet ja myös omakohtaisesti havainneet, että jottain tarttis tehdä Dethleffsin ilmanvaihdolle. Nyt kesäkeleillä jo on havaittavissa, että ilma vaihtuu huomattavasti heikommin kuin aiemmissa vaunuissamme (Kafi ja Hobby). Mitä hikoilua lie sitten onkaan tulossa talvella, ellei asiaa hieman kohenneta. Vaunu on muutoin oikein mieluisa, joten eiköhän teiltä neuvot löydy tämän epäkohdan kuntoon saattamiseksi. Elikkä reikiä lissää, mutta kuinka paljon ja mihin kohtiin. Vankkurimme on 460 Newline. Kaipaamme mielipiteitänne / kokemuksianne siitä, kannattaako itse ottaa työkalut kouriin vaiko teettää ammattilaisilla?

Jylhätär

HAAPAKOSKI OSSI 08.08.2007 07:48

Jarin Detskuun noita ilmakanavia on lisätty, joten saamme toivonmukaan häneltä hyvää kommenttia töiden jälkeen.

Omaa Detskua parannellessa huomasin vaunussa erään ilmanvaihtoepäkohdan, joka on omassakin vielä muuttamatta. Sängyn ja istuimien alla olevien lattiavanerien kannatinrimat on kaikki asennettu vaunun pituussuuntaan - esim. parisängyn alla molemmat raitisilmareiät antavat siten tuoretta ilmaa pelkästään etupään pattereille, sivuseinän ilmankierto on käytännössä tukittu alapäästä täysin laitimmaisella rimalla.

Omassa vaunussa tulen kääntämään rimat osittain poikkisuuntaan, tai sitten teen niistä 30mm puuporalla "reikäjuustoa"

JOKELIN JOUNI 08.08.2007 19:27

Minulla on 2003 vuoden beduin ja siinä oli sama ongelma. Kouvolan vaunussa korjattiin takuu korjauksena. Syy oli tiedossa eli raitisilmakanavat vaunun pohjassa oli liian pienet ja ne suurennettiin. En nyt muista tuliko siihen mitään muuta korjausta, ehkä jotain kotelointia jolla ilmaa ohjattiin ikkunoiden alle paremmin. Vaunun ilmanvaihto parani korjauksen jälkeen selvästi, mutta kyllähän talvella on sellaisiakin kelejä että ikkunat kostuu alareunasta. Kuulemma uusissa dethleffseissä ei tätä ongelmaa ole enään.

TERVO JARI 08.08.2007 21:13

Porasivat kaksi 50mm reikää/ikkuna seinänviereen (vaunu New Line 500 SK ) perään kerros-sänkyjen alle ja eteen parisängyn ikkunan alle.

Reikiin laittoivat putket läpivienniksi, jotka on niin pitkät että ne ovat noin parin sentin päässä lämpöpatterin lamelleista ja alapuolelle laittoivat sääskiverkot ettei tuu "syöpäläiset" sissään, tietenkin massalla kiinni joka samalla tiivisti reiän reunat mahdollisilta vesivuodoilta.

Kyllä hikoilu loppui miltei kokonaan, onhan sellaisia ilmoja että tuskin välttyy 10-15000 euroo kalliimmatkaan vaunut moiselta ilmiöltä .? . .? . .

Todennäköisesti yksikin reikä/ikkunan alus olisi piisannut ? ? Mene ja tiedä ? ?

Työn teki http://www.caravan-shop.fi/Frames_startvy_fi.htm asentaja, maahantuojan ohjeiden mukaan . .

Jari

Ps.Jos ei vaunu ole enää takuun alainen, tee itte, tai teetä kaverilla( Tulee "pikkasen" halvemmaksi ) jolla on himpanverran poria joilla voi tehdä tommosta joko 40-50mm reikää. Itse jos tekisin, en tekisi niin lähelle seinänviertä kuin tekivät maahantuojan ojeiden mukaan, tekisin n. 50-60mm sisältä mitattuna seinästä ja laittaisin ilmanohjaimen joka ohjaisi ilman pattereille, sillä kun reiät tehdään aivan seinän viereen, vaurioituu seinänvieressä oleva "tukiranka". . . . .

KETOLA PAULI 08.08.2007 21:20

Totta on että -06 eteenpäin ainakin (camper 500 SK)tätä ongelmaa ei tunnu esiintyvän.

TERVO JARI 08.08.2007 21:34

Uoti ( tapani.uoti@dethleffs.fi ) ,että asiaan on tehty parannuksia, itse en enää muista mistä v.mallista alkain . . .

Tarkistakaa Detskun omistajat minne suuntaan ne "soirot" on, jotka niiden vanerien alla on, johtaako ne ilman "vika suuntaan", sillä meitin vaunussa soirot johtaa tuloilman seinälle jossa EI ole ikkunaa joten eihän se ilmanvirta voi sitten "huuhdella" ikkunasta tiivistyvää kosteutta poes . .

Ei muuta kuin "soirot" pois ja "suunnanmuutos" eiköhän sekin jo auta ? ?

Jari

JYLHÄ HANNU 09.08.2007 09:02

Moi ja kiitos kommenteistanne. Peflettimme on menossa ensi kuussa sen aiemmin taivastelemani pöytätason halkaisuoperaatioon, joten taidetaan neuvotella samaan urakkaan tuo ilmanvaihtoremppa. Helpompi mennä asiasta juttelemaan, kun on joku hahmotus jo mielessä.

Viikonloppuna Repovedelle melomaan. Vaunun kanssa tietysti. :) Toivottavasti luvatut sadekuurot eivät osu kohdalle..

t. Virpi eikä Hannu

Mika Karjalainen 08.03.2022 08:07

Kyllä ainakin v.2021 dethleffsissä kondensoituu rajusti vettä ikkunoihin. Ja ilman kierto on kyllä tosi huono.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.