Dethleffs vaunun "takapuskurin" irroittaminen

Markku Heiskari 12.02.2023 19:04

Haulla ei löytynyt mitään. Tosin en ole varma onko tuon osan nimi takapuskuri. Eli siis pitäisi irroittaa Dethlefss Camper Snow (vm. 2006 muistaakseni) vaunusta rekisterikilven takana oleva osa. Ilmeisesti ennen sen irroittamista täytyy irroittaa jommalta kummalta puolelta takavalojen asennuskehys. Mitenhän nuo irtoavat? Ruuveja ei juuri näy ja ihan en uskalla alkaa vain repimään.

Ajatuksena on siis asentaa vaunun perään peruutuskamera, joka tarvitsee 12V syötön. Ottaisin joko rekisterikilven valolta tai ajovalolta sille sähkön, mutta sinne koteloon pitäisi jotenkin päästä käsiksi. Joku on varmasti syystä tai toisesta irroittanut noita osia, joten arvostaisin tietoja miten osat irtoavat.

Esa Varonen 13.02.2023 22:00

Minä olen Dettleffsin autosta purkanut takapuskurit, 3-osainen. Oli osittain kiinni butyylimassalla ja ruuveilla. Puskurin keskiosassa yläosa oli pudotettu muoviseen hahloon joka oli takaseinässä kiinni. Kyllä sen ehjänä pois sai. En tiedä miten ko. vaunussa osat on kiinni. Autossa tuon jodotuksen saisi tehtyä irroittamatta puskureita. Ryömi vaunun alle ja kurkkaa näkyykö altapäin rakoa puskurin taakse sisäpuolelle. Jos näkyy niin homma voi onnistua irman purkamista.

Markku Heiskari 14.02.2023 18:18

Rakenne on varmaan samanlainen, koska puskuri on 3-osainen. Tuo butyylimassa on hieman ikävä yllätys tuossa. Se selittää, miksi näkyy vain reunaosissa yhdet ruuvit. Ne irroittamalla on vielä melkoisen napakasti kiinni.

Taitaa mennä niin, että yritän ottaa rekisterikilven valolta syötön ja jos se menee metsään niin vasta sitten täytyy alkaa tosissaan purkamaan puskuria. Jos kilven valoille tulevissa johdoissa olisi parikin senttiä löysää, homma helpottuisi paljon. Nyt jos johto lipsahtaa käsistä ja menee puskurin sisään, mahtaa jäädä sinne. Ellei alareunan raosta pääse sitten pelastustoimenpiteisiin.

Kiitos kuitenkin Esa vastauksesta. Tuo tieto todennäköisestä butyylimassasta on hyvä. Ajattelin kapeakatseisesti että siellä on samanlaisia klipsejä kuin henkilöautoissa, mutta todennäköisesti ei olekaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.