Caravan-lehti mökkivaunu

Jukka Rajamäki 21.09.2023 10:06

Katselin Caravan-lehdestä juttua mökkivaunujen rakentamisesta. Sivun 58 kuva jossa henkilö työskentelee A-tikkailla näyttää aika turvattomalta. Jo vuosikymmeniä sitten on annettu erinäisiä määräyksiä ja ohjeita A-tikkailla työskentelystä. Kun kyse on varmaankin toistuvasta työvaiheesta niin investointi turvallisempaan pukki/työtasoon ei varmaan olisi kohtuuton kustannus vs. mitä sitten jos...

Ville Säynäjäkangas 21.09.2023 13:37

En kokenut elämää todella vaaralliseksi ennen nykyistä turrrvahysteriaa.

Urho Niskanen 21.09.2023 18:39

Kiinnitin huomiota samaan asiaan kuin Jukka, on selvää että jos tuollaisilta tikkailta työskennellään vaikkapa vain muutamia kymmeniä minuutteja päivässä rasittaa lujasti ja vaikuttaa samalla myös työn laatuun, ja ennemmin tai myöhemmin se tapaturma myös sattuu.

Kalle Korpela 22.09.2023 04:37

Eipä ne pukit sen kevyempiä jaloille ole eikä tikkailla mahdu joka paikkaan mistä pitäisi ylös päästä. Melko tarkasti on myös suunniteltu mitä tehdään missäkin järjestyksessä nimenomaan laadun varmistamiseksi. T:koritehtaalla töissä oleva

Seppo Lokasaari 24.09.2023 13:05

Asiastahan on lausuttu näin:
A-tikkaita saa käyttää työtelineiden asemesta vain silloin, kun työ on lyhytkestoinen tai kun jostain muusta syystä olisi kohtuutonta vaatia työtelinettä.
A-tikkaita saa käyttää silloin, kun tehdään töitä enintään 3 metrin korkeudessa ja kun alusta on painumaton ja tasainen, etteivät tikkaat kaadu.
Eli saa noilla edellytyksillä käyttää.
Aikalailla työpaikkojen sisäinen asia, miten asian kanssa toimitaan.

Timo Haapanen 24.09.2023 13:22

Mun mielestäni tuossa on työnjohto heti käräjillä jos jotain sattuu. Myös suojalasit ja kypärä puuttuu.

Oikea työskentely vaatii tälläisen telineen.
https://www.tooloutlet.fi/product/98565/rakennusteline-425m-18x135m-alum?gclid=Cj0KCQjwvL-oBhCxARIsAHkOiu3b3KgXuTnGn5x2JK11CScCbNF1idnv26w3v_s-Xw6GaFSK-IU76KkaAo5tEALw_wcB

Työtasoilla on myös lakisääteiset jalkalistat estämään työkalujen putoamisen. Tälläisiä telineitä työaikana kuljettelin todella paljon.

Eero Piessa 27.09.2023 15:29

Totta ,miten sitä on selvinnyt toistaiseksi hengissä,vaikka on tehty hommia ilman pelleasusteita ja kypäärää yms.
No olinkin yksinyrittäjänä n 36 v.

Timo Haapanen 27.09.2023 17:30

Tuo on turha heitto. Pelkästään matala työpukki jossa on kaksi tai kolme askelta mutta vain toisella puolella pukkia on aiheuttanut pahoja loukkaantumisia. Astutaan alas sieltä missä ei ole askelmia. Eikös nekin ole nykyään kielletty.

Toivo Koistinen 27.09.2023 19:57

Mitenkäkö ne sitten oikeen rakentaa nuo vaunut. Toisesa kuvasahan ylempänä minusta näkyi semmonen nouseva, ja laskeva pyörillä liikkuva kaiteellinen työtaso, kun kasatan ne rakenteet kahtokaapa vaikka. ja tuossa tyär vain tilapäis hommaa tikailta, niinkun minäkin noita pikkupuuhia.
Mutta hyvähän se että työn turvallisuudesta puhellaan.
Tp


Tuosta koppivaunustahan saattaa tulla kausipaikasten hitti, kun vinokattosena ei vesi seiso katolla, on sitten kun kesämökki.
muokattu: 27.9.2023 21:17
Ilkka Sainio 06.10.2023 23:38
Ville Säynäjäkangas

En kokenut elämää todella vaaralliseksi ennen nykyistä turrrvahysteriaa.

Minäkin tein nuorena ja kuolemattomana kaikkea typerää, jota nyt ei tulisi mieleenkään.

Mitähän muuten ne pelleasusteet ovat?

Toivo Koistinen 07.10.2023 11:07

Harkinta miten mitäkin tekee, se on tärkein asia, koska vaikka miten on sääntöjen mukaan, tekevä, ja välineet, niin hosuessa onnistuu tekemään sitä vahinkoa.
Voin vakuuttaa, että kun se harkinta on minulta puuttunut, niin jälki näkyy. käpälät muistuttaa ihmiskättä vain sen verta, kun ne on minussa kiinni. Eli kuten tohtori sanoi, sinun kätöset on elämää nähneet, ja vanhana kun särkyä, saat muistella mitä tuli tehtyä.
Olen samaa naulaa lyödessä osannut jopa molempiin peukaloihin lyödä vasaralla, ja uskon olevani siinä Suomen ennätyksen haltijan, ja sitärataa.
Kuten viimeviikolla. aloin vanhukseen vaihtamaan puolikkaan poltinta, niin mitään aattelematta nykäsin pitkävalon polttimon, ja sitähän en saannu näillä käpälillä, niin piti aja 31 km päähän kirkolle korjaamoon, misä asentaja pisti sen minuutissa
Mikä parasta, niin niiden 20 vuuen aikana olen sen polttimon vaihtannu jokavuosi molemmin puolin, vähintään kerran koska sitikkavanhus on tosikova polttomon syöjä, eli olisi pitänyt onnistua osaamisen puolesta, ja sitten vaihdoin sen polttimon kyllä,
Mutta se hosuminen se hosuminen. Elikkä sanompa vieläkin, että minä olen tunaroinut eläissä tekemisen ja väärien päätösten määrässä kun te koko karavaanari porukka yhtensä, ja tämä on tosi.
Tp

Jari Kortesalmi 28.10.2023 21:11

Kaikki työt on ennen tikkailla tehty rakennustyömailla. "Ei oo koskaan niin pitkää miestä ettei tikkaita tarvi"

Jari Kortesalmi 28.10.2023 21:17

Tikkailla on ennen oltu päiväkausia rakennustyömailla. Ei se mitään työtehoa laske kun siihen tottuu. Nyt ei vain tikkailla saa tehdä mitään,edelleen tikkailla saada mennä työ kohteeseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.