Caravan Control valvontalaitteena matkailuvaunussa

RUOTTINEN ERKKI 14.02.2007 17:52

Tervehdys ! Arvoisa raati,ostin käyttöömme uuden matkailuvaunun Solifer Finladia 560:sen, sain sen tammikuun puolivälin paikkeilla, vaunua valvoo ja ohjaa Caravan Control laite. Mainittakoon, että vaunu on nyt kausipaikalla. Nyt on tullut kauko-ohjauksessa kovilla pakkasilla ongelmia, kun vaunussa lämpötila laskee noin -20 celsius asteeseen, laite (cc)antaa tekstiviestinä ilmoituksen lämpötilahälytyksestä, ja joskus vielä ilmoituksen murtohälytyksestä,jonka jälkeen sen (cc) kanssa ei voi enää kommunikoida (laite hyytyy). Mainittakoon, että olen keskustellut asiasta muutaman kerran laitetoimittajan kanssa ja olen reklamoinut myyjää/maahantuojaa. Laitetoimittaja on antanut etäohjausta, maahantuoja ei vielä ole reakoinut aiheeseen. Ne joilla on kokemusta kyseisestä laitteesta käytnnössä, voisivat kertoa kokemuksistaan jne.rakentavassa hengessä. Yhteistyöterveisin Erkki

HYTÖNEN REIJO T 14.02.2007 20:39

Moi.Meillä on myös 560 finlandia ja cc laite. On toiminut erittäin hyvin,yhden kerran antanut murtohälytyksen ehkä aiheetta.Tosin varmuutta ei ole oliko joku metsän elävä päässyt jostain sisään vai oliko joku kurkkinut ikkunoista niin,että liiketunnistin reagoi.Olen kyllä kokeillut heilua ikkunan takana eikä ole hälyttänyt. Se ainoa vikahäly tuli juuri nyt kovilla pakkasilla.

Katso onko sinulla lämpötilahälytys -20ssä.(taitaa tehtaan jäljiltä olla) Se tulee vastauksena kunn lähetät viestin #T?? Hälytysrajoja voi rukata viestillä #Tx yy zz jossa x=anturin numero yy=yläraja zz=alaraja. Käyttöoppaassa sivulla 14.

Itse pidän T2 anturin(sisä)hälytysrajaa -1ssä jossa se ilmoittaa kun menee pakkasen puolelle.

Toinen alkuhankaluus oli kun otin laitteelle DNA prepaid liittymän tietämättä,selvää ottamatta,että se on ns.city liittymä.Se ei ollut hyvä tarkoitukseen.Otin sitten Kolumbukselta liittymän jossa ei ole perusmaksua.Toimii ulkomaillakin.

Tuohon hyytymishommaan en keksi muuta kuin arvailuja;Onko sulla 1 muistipaikalle ohjelmoitu numero josta ohjaat laitetta?

Se on myös jännä ominaisuus,että verkkosyöttöhäiriö ilmoitus tulee aikojen päästä,se tunnistaa ehkä akun jännitettä joka laskee hitaasti 12V nimellisjännitteeseen.Luulen ma.

RANTAESKOLA JANNE 14.02.2007 21:43

HImoksella vaunu CC:n perässä ja lämpoötilapuoli toimii loistavasti. Liiketunnistinpuoli oikuttelee ja olen sen ottanut pois käytöstä > tutkin sitten lämpimemmillä keleillä omalla pihalla. Minulla ei ollut mitään muita ongelmia (kunhan tutustuin kunnolla käyttöohjeisiin ensin). En saanut tekstistäsi vihiä oletko asettanut lämpötilan johonkin haluttuun arvoon CC:llä? Meillä kännyllä ohjattu arvoon +5 astetta ja lämpötilahäly +1,5 astetta. Huomaa että CC ei voi ohjata korkeampaa lämpötilaa kuin mitä alden ohjaustaulussa on asetettu ja jos tehot loppuu esim sähköllä niin eihän sille CC mitään voi. (Meillä ohjaus taulussa n. 25 astetta ja sähköllä täydet tehot päällä). Kaikki OK

HYTTILÄ ESKO O 15.02.2007 08:36

Ei ole oikutellut lainkaan. Yhtään muuta ilmoitusta ei ole tullut kuin viikkoraportti aina lauantai-iltana. Lähtee lämmittämään kiltisti . Korttina myös ELISA mutta on M2M liittymä,ei prepaid. Tosin ei tammisaaressa ole noin kauheita pakkasia ollut kuin muutamana päivänä vaunun saannin jälkeen (10/2006)

RAUTIAINEN KARI 15.02.2007 12:58

Ei ne välttämättä ihan ongelmattomia ole ollu. Naapuri sai puhelimeensa ensimmäisen "jännite alhainen" varoituksen pikkasen ennen kuin vaunu oli sille luovutettukaan. No sitte se ei lähe soittamalla päälle. No sitte senjälkeen ei lähe mitenkään päälle. No sitte vaihdetaan paneelia ja vaikka mitä mutta kun ei...

Nyt näyttäs toimivan mutta pitää jättää töpselit verkkoon kiinni, se kun syö kahessa viikossa akun tyhjäksi. Ilmoitettujen kulutusten mukaan, matemaattisesti ei voi olla. Mutta se saatanaan akku vaan ei tiedä sitä ettei se voi olla noin.

Naapuri hermostu vekottimeen, ja vaihtoi m-autoon jossa truma. Johan se solikka olikin puoli vuotta vanha.

RUOTTINEN ERKKI 15.02.2007 16:45

Kiitoksia kaikille, asiantuntevista neuvoista ja ohjeista,kysäisin (CC)laitteelta mm.#T?? ja laite kertoi,että tehdas oli laittanut sisätilaan rajaksi - 20 celsiusta,muutettiin se -30 C asteeseen,joten oletan, että laitteet pelittäisivät myös kylmissä oloissa. Keskustelu koko järjestelmästä jatkuu ensiviikolla, näin on luvattu, kun Soliferpolarin huoltopäälikkö tulee sairaslomalta. Muuten kumpaa järjestelmää käytätte kun käynistätte etäkäynistyksellä Adlen (kaasua,sähköä vai molempia),tarkastelin Soliferin käyttöohjekirjan sivua 55,painotus näyttäisi olevan 230 V:ssä. Ongelma on minun osaltani siinä kun tolppa joka käytössä 6 A:n sulake (ns.valosähkö) ,joten en voi käyttää kuin teho 1:stä (1050 W), joten kaasua kylmillä ilmoilla tarvitaan. Karille sanoisin, että minulla oli edellinen peli m.auto ja siinä Truma kyllä siinäkin ongelmansa oli,muuta kun webastoa apuna käytti niin pärjäiltiin.

RAUTIAINEN KARI 15.02.2007 18:01

Okay. Ei mulla itellä ole trumaa koskaan ollu. Primusta ja pari Aldea kyllä. Se Primus vaan oli hyvä...

HYTTILÄ ESKO O 15.02.2007 18:51

Tuskimpa tuo oli vaihdon syy, muistaakseni kertoi minulle muita syitä kun etuteltan myi. Mutta kai niissäkin voi vikoja olla.Ei onneksi ole vielä natsannut kohdalle.

HYTTILÄ ESKO O 15.02.2007 18:52

En tiedä mitä käyttää. Lämmintä on ollut ainakin.

RAUTIAINEN KARI 15.02.2007 21:03

Kyllä sillä hihat palo kun se on aika pitkä kauppareissu käydä Taavetissa perjantai iltana kaupparetkellä. Ja samalla koukata kattomassa että vaunua ei saa lämpöseksi.

Koetin neuvoa että pelihousujen ja hihojen sijasta jos polttaa pussihousuista lahkeet niin saa näppärän housuhameen.

HYTÖNEN REIJO T 15.02.2007 21:55

Kumpaakin olen kokeillut,hyvin toimii kaasullakin. Myös termostaatti toimintoa olen käyttänyt kaasulla vaikka ohjekirja ei suosittele(pitäähän se silloin koittaa)Hyvin on toiminut. Siitä hyytymisestä vielä tuli mieleen. Mulla kun oli se prepaid liittymä niin sillä se toimi aluksi, mutta kun tuli lehdet puihin niin alkoi lakkoilla ja lopulta ei siihen saanut yhteyttä. Oli niin rajamailla kuuluvuus sillä liittymällä. Muistaakseni GSm signal oli jotain 8 kun se kolumbuksella oli muist.29 kin. sen voi kysyä #? Kaiken kaikkiaan on ollut mainio peli ja toiminut hyvin.KOP KOP. T.Reijo

KROOK ERJA 16.02.2007 19:56

Housut ja hame vuorotellen käytössä jo sukupuoleni tähden, mutta mitä tulee Caravan Controlliin, niin meillä 11/05 käyttöönotettu Finlandia 560 vm -06 johon saatiin kylkiäisinä k.o. vempain. Aluksi lähetti meillekin kummallisia viestejä, vaikka vaunu oli vielä myyjäliikeen pihassa. Kävi ilmi, että asennuksessa oli häikkää, joka korjattiin ja sen jälkeen on meillä pelittänyt ainakin toistaiseksi moitteettomasti. Lähettää sunnuntaisin raportin ja lämmöt kun laittaa kotoa lähtiessä haluamakseen, on mukava mennä sisätiloihin talvileirissä. Ei ollut edes nyt kovilla pakkasilla ongelmia. Ainoa miinus oli se, että saimme myyjäliikkeeltä ainoastaan pikakäyttöohjeet, loput haki isäntä omin käsin netistä. Ja pelkillä pikaohjeilla ei ihan onnistunut tuo "kaukolämmön" asetus, ei lähteneet lämmöt päälle. Pelkkää plussaa on tuo naisellekin tärkeä helppokäyttöisyys. Huomenna olisi tarkoitus lähteä mimmiporukassa tyttären kanssa talvilomareissulle, kertoilen sitten palattuani viikon päästä, jos jotain ongelmia havaitsen. Hyvää viikonloppua kaikille kanssamatkaajille! Erja

KUJANPÄÄ MARKKU J 19.02.2007 15:03

Mikä siinä sähköö syö, ainakaan enemmän kun radio/stereo valmiustilassaan. Loistava peli, ikuna luovu tommosesta. Jännite oli sillä naapurilla vaan alhainen vaunun saatuaan, eli peli pelitti niin kun pitää. Naapuris on masokisti, mutta meitähän on moneksi.

KUJANPÄÄ MARKKU J 19.02.2007 15:08

Käytän molempia. Sähkö kakkosella + kaasu. Ainoo mikä potuttaa tulla lämpimään vaunuun on jättää eväät ja bisset ulos kunnes jääkaappi on viilennyt.

KUJANPÄÄ MARKKU J 19.02.2007 15:16

Mulla on samanlainen kioski. Mä en tarvi muita komentoja kun lämpö pois ja päälle. Se on siinä.

RAUTIAINEN KARI 19.02.2007 16:30

Myyjäliike laskeskeli milliampeereja, mutta totuus oli kuitenkin se että kahessa viikossa akku tyhjä. Eikä ne sitä kuntoon saanu.

Mulle sama, alkaa olla kevättalvi käsillä, tarttee alkaa kaupata tota omaa vaunua vähä ponnekkaammin. Hittojako se tossa pihalla seisoo.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.