Cabby ei vaihtunut Poksiin

Heikki Strömmer 02.06.2020 15:58

Olin aikeissa vaihtaa vanhan 510 Cabbyni Poksiin, kun autoni Dacia Logan ei sitä jaksanut vetää, vaikka papereiden mukaan se olisikin ollut laillista. Onneksi kuitenkin ensin vuokrasin viikoksi NTL Poksin Anun Autosta. Yksi Huonosti nukuttu yö Poksissa riitti. Auto on nyt sit vaihdettu diesel Dusteriin, jossa on vääntöä tuplaten senverran kuin Loganissa ja tehoakin parikymmentä hepoa enemmän. Onkohan täällä muita Dusterin käyttäjiä?

Toivo Koistinen 02.06.2020 17:31

Mikäse polsissa unet vei. Minnoon intoillu poksia, mutta rouva pistää hanttiin, ettei sinne mahu tavarat, mitä on kuulemma oltava mukana, ja ahas kahelle.
Tp

Heikki Strömmer 02.06.2020 18:37

Rouvasi on viisas. Sänkyjen alla ei ole tilaa, kun lämmitin, akku, laturi sum muut vehkeet on hajasijoitettu sänkyjen alle. Vessassa esim ei mahdu 182 senttinen seisomaan suorassa, kun pää ottaa kattoon. Yläkaappiin ei esim kahvipurkki mahdu pystyyn. Lämmitettäessä, jos haluat että, sisälämpö ei laske alle 20c, nousee lämpö 26c hen ennenkuin lakkaa puhaltamasta. Mäkin hehkutin Poksia koko talven. Mietin että tommonenhan on hyvä, mutta oikeasti ei ole. Tee kuten minä. Vuokraa viikoksi, ja kokeile. Siinä ei paljoa häviä, verrattuna siihen että, ostaisit omaksi.

Ville Säynäjäkangas 02.06.2020 19:44

Meillä oli Poksi NTL pari vuotta ja 10000km. Onneksi olen 174cm pitkä niin mahduin vessassa seisomaan ihan suorassa. Lämmitin toimi kuin ihmisen mieli, ei mitään Heikin kuvaamaa ongelmaa ilmennyt. Koska vaunu on pieni, niin lämpeää todella nopeasti. Tavaraa mahtuu penkkien alle ja yläkaappeihin aivan liikaakin suhteessa kantavuuteen. Kokonaispaino kun on sen 750kg ja omapaino 690kg, siihen kaks täyttä kaasupulloa, eväitä jääkaappiin ja vedet kemssaan sekä käsienpesuun, niin ollaan maksimipainossa. Kaasupulloiksi kannattas laittaa alumiini tai komposiittipullot, niin säästys kantavuutta.
Henkilöautoon kun laittoi suksiboksin katolle, niin kaikki tarpeellinen (tuolit, pöytä, etukatos, grilli jne.) retkeilyvarustus mahtui mukaan.
En osaa moittia Poksia. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Todella näppärä vedellä pienilläkin keskustan kujilla ja menee vähällä polttoaineella. Kahden hengen retkivaunuksi on hieno peli. ASUNTOvaunu se ei yritäkään olla.
Vaunumme kuitenkin vaihtui, koska lapsenlapset alkoivat haluta retkille mukaan.

Toivo Koistinen 02.06.2020 21:12

Niin se mahtuminen onkin juttu. Vertailin mejän peltikuoreen, joka on kyllä peltikuorimalleista yhäkin se paras.
Tosin vielä se keskimmäinen istuinpari, kun tulis hävitettyä, olis lähes täydellinen.
Tosin vaikka kantavuutta on yli 600 killoon, niin nuo matalat pitkittäin olevat pedit ovat syöneet lähes tavaratilan, eikä tuossakaan vaatekaapilla juhlita. No yläkaappeja on, että voin kävellä pahki auki oleviin luukkuihin.
Vaikka käytävä on lähes yhtä leveä, kun perinteisessä, ei siinä mahdu pariskunta kun poskivalssia hidasta tanssimaan.
Sitä vertailin poksiin. No itse kauppa onkin hankala, kun auto pitäisi myydä, ja sitten se poksi, niin olisi jotain järkeä asiassa.
Mukava kuulla kyllä kokemuksia, joita on sekä puolesta, että vastaan.
Tp

Heikki Strömmer 02.06.2020 21:38

Ville Säynäjäkangas. Poksin olematon kantavuus, johtuu siitä että, Suomessa kokonaispaino on saatu keinotekoisesti alas, kantavuutta laskemalla. Keskieuroopassa Poksin kokonaispaino on 850kg. Hyvää pienessä kokonaispainossa on tietenkin se, ettei tarvi katsastaa, ei tarvi talvella olla talvirenkaita, vaikka autossa olisikin, ja sokerina pohjalla, saa 01.06. Lähtien vetää 100 km/h. Tosin mielestäni se, ettei tarvi katsastaa on olematon etu. Pitäähän siinä Poksissakin valot palaa, ja niiden toimivuutta lähinnä katsastuksessa tutkitaan. Teltan jälkeen Poksi on varmaankin mainio peli, sitä en epäile. Mutta äänettömään vesikeskuslämmitykseen tottuneelle, joka ei halua purkaa ja koota vaunuaan, aamuin illoin, se on väärä peli.

Toivo Koistinen 03.06.2020 06:30

Voikohan sen katsastaa sinne 850 kilon painoon. Minusta katsastus on hyvä asia.
Kyllä eilissä vanhusta pujuutti katsastajan nosto tellinki, olis näkynny väljyydet, ja heikonnukkset. tarkasteli jarruletkut, palat levyt, savut mittasi. Kaiken hyvin tarkasti.
Valotki pelasi kumma kyllä
Voi taas sanoa, kuten katsastaja. Tervetulloon vuuen päästä. Tietää, että peli on kunnossa
Aattelin vaan, että katsastamatonta poksia satasta vedellään vuoskausia, jos ei eutojakaan enää katsastettaisi.
Jessös.
Tp

Ville Säynäjäkangas 03.06.2020 08:15

Toivo Koistinen, ehkä helpoin olisi ostaa Poksi uutena ja siinä vaiheessa tahtoa kokonaispainon korotus 850kg, onnistuu varmasti jos myyjää on yhtään kiinnostunut. Käytetyn katsastus 850kg voi olla työläämpää, kun pitäs jostain (tehtaalta?) saada tyyppihyväksyntätodistus.

Heikki Strömmer kirjoitti: . "Teltan jälkeen Poksi on varmaankin mainio peli, sitä en epäile."
Juuri näin Poksiin pitääkin suhtautua!

Heikki Strömmer 03.06.2020 09:07

Ville Säynäjäkangas. Äitini aikoinaan sanoi että, jos olet kesät - talvet käynyt puuceessä, on tosihelppo tottua vesivessaan, mutta ei toisinpäin. Elikkä, jos olet aina matkaillut " kunnon" vaunulla, et totu Poksin alkeellisuuteen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.