altaiden huono veto

NIEMINEN ARI 24.07.2007 12:35

kysyisin että mistä mahtaa johtua kun wc:n ja keittotilan viemärit vetää huonosti? ollaan kokeiltu laskea vettä niin ettei jätevesisäiliö ole paikalla,edelleen huono veto. Voisikohan kokeilla jotakin kodin putkimiestä,vai eikö ole suositeltavaa? tämä on eka vaunu ja kokeillaan miten vaunuileminen alkaa sujua. Vaunu on -88 solifer 540 kiitoksia etu käteen

HAAPANEN TIMO S 24.07.2007 12:56

Kysyitpä sopivasti.Eilen pumppasin "karhupumpulla" molemmat röörit,reilusti vettä altaaseen ja pumppaus.Kierteellä lähtivät kumpikin vetämään,piti oikein kurkata tiskialtaan alle ettei ollu putki irronnut.

VARTIAINEN JOUKO G 24.07.2007 13:04

Kyllä Ari tuo kertomasi viemäri-imun hitaus aika yleinen ilmiö on. Johtuu vaunun/m-auton viemäriputkiston vetotavasta. Varsinkin pienet nestemäärät lavuaarissa ei saa aikaan harmaaveden imupainetta. Myös viemäriletkun liitäntärakenne ilman hajulukon ilmastointikanavaa saa aikaan että lavuaariliitäntään jää helposti ilmalukko pidättelemään veden virtausta. Huomaat siitä kun sormella pyöräytät lavuaarin roskasiivilässä niin sieltä pullahtaa ilmakuplia ja vesi virtaa vähän vilkkaammin. Jos viemäriputkitus olisi tasaisesti laskevassa kulmassa aina poistoaukolle saakka niin vedet virtaisivat selkeästi joutuisammin.

Se "Kodin putkimiehen" käyttäminen ei suinkaan ole mikään huono konsti viemäriputkiston aukipidossa. Tiskivesissää on aina senverran rasvaisia ominaisuuksia että pyrkivät ahtauttamaan putkistoa. Ja ne mammaihmisen perunanpesuvedet jos kahvinsuodattimen huuhteluvedetkin keräävät aina senverran kiinteää ja helposti viemäriputken notkopaikkoihin tukosaihioita, että olisi parempi sellaiset touhut tehdä muualla kuin siinä vaunukeittiön lavuaarissa. Kodin Putkimiehellä hauduttelu ja kuumalla vedellä huuhtelu ehkäisee lopullisten tukkeumien muodostusta. Ja senhän voit arvella mikä show siitä syntyy jos ne viemärit tukkeutuvat totaalisesti.

J.K. ja huomautus! Jos aijot käyttää "Karhupumppua" viemäriputkistojen hoonaukseen niin olepa varovainen touhuissasi. Ikäviä seurauksia tiedossa jos liian voimallisesti nostat putkiston paineita. Pienikin viemärin putkiston liiallisen paineen aiheuttama saumavuoto ennenpitkää koituu tosi kiusalliseksi.

HALMEENMÄKI JUHANI 24.07.2007 16:36

Noissa vanhemmissa vaunuissa on usein huomannut että viemäriletkut on kaikkea muuta kuin pyöreää. Eli lytyssä, liian taittuvalla mutkalla jne. Samalla kun vaihtaa niin saa sisäpinnaltaan uudenliukkat & puhtaat letkut joissa harmaavesi kulkee hyvin.

LYLYOJA SEPPO 24.07.2007 19:56

Koitappas laittaa sinne ulos semmoinen vesipussi sinne viemärinputken päähän.Puolipussia vettä ja kierrät sen tyhjän osan tiukalle,sitten vain hyppäät sen pussin päälle niin johan torvet aukeaa.On kokeiltu kun meni perunankuoria torveen.Kyllä toimi.

LAHTI ANTTI 24.07.2007 20:44

Vaunun/auton jätevesisäkki on hyvä siihen tarkoitukseen. Esim. oman vaunun käsikirjassa neuvotaan tekemään juuri niin, jos viemäri/jätevesisäiliö tukkeutuu. Auttaa todella.

BÄRS RAINER 24.07.2007 21:38

Niin missä ne perunankuoret sitten olivat? Pitikö katto tapetoida uusiksi?

Ei taitaisi vaunun seuraava ostaja uskoa, että katosta roikkuvat mamman á la carte aterian visuaaliset 3-väriset ja 3-uloitteiset yksityiskohdat ovat seurausta käyttöohjeiden noudattamisesta :-) Ainakin jos tällä elomassalla oleva pomppulinna hyppää pussin päälle...

BÄRS RAINER 24.07.2007 21:41

Niin juu. Olihan minulla ihan asia-asiaakin, ettei pääse yleisönosastonkirjoittelijat moittimaan epäasiallisesta kirjoittelusta vakavahenkisellä keskustelufoorumilla.

Vaihdoin -86 solkkuun vessan lavuaarin viime kesänä. Lavuaarin hyvä veto katosi. Siellä on täytynyt poistoletku mennä lyttyyn jostain, kun jouduin sitä asennuksen aikana venyttelemään ja hiukan runtelemaan. Keittiön altaan veto on vielä kunnossa.

PALIN MATTI 24.07.2007 22:34

Pittääkö mun sitte vaan hypätä pittuutta, ku piirongin jätevesisäiliö on sielä alla runkopalakkien välisä?

LYLYOJA SEPPO 25.07.2007 22:54

Osta vaunu sinne piirongin perään.KJON

VARTIAINEN JOUKO G 26.07.2007 10:01

Kokkeiles Mella-Matti kolomiloikkaa. Keihästä ei passaa, sillä kun tuntuu menevän rikki selekänahka niin miksei sitten harmaavesisäkkikin ;)

KALLELA PENTTI 26.07.2007 17:54

josko kaivoon hyppääminen auttas(ko) ?..........:-)

PALIN MATTI 26.07.2007 18:08

Meinaakko Pena, että ihan harmaavesikaivoon? Tai sitte vaikka porakaivoon. No en mie kuiteskaan niin laiha oo, niiku se entinen mies, joka oli menosa puhelinlangan alle satteensuojaan, mutta tipahtiki matkala kastemaon reikkään! KJON kans!

Tämä lähetys tullee muuten täältä Jokijärven rannalta, Päätalon Kallen kotitanhuvilta...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.