Alde 3010, puhallinvika

Arto Pentti 24.10.2022 16:25

Hei,

Kaasulämmitys lakkasi toimimasta virheilmoitukseen ”Fan”. Puhallin ei lähde pyörimään uudelleen käynnistyksessäkään.

Huoltoon vieminen kausipaikalta olisi niin kovan työn takana, että aioin jo tilata uuden puhaltimen ja vaihtaa itse, mutta heräsi epäilys että jos vika onkin jossain muualla, esim. piirikortin kylmäjuotoksissa jollaisia usealla on ilmeisesti ollut.

Onko mitään kotikonstia testata onko vika puhaltimessa vai sen ohjauksessa? Hätäkäynnistyksessä on ohjeistettu yhdistämään lämmittimen riviliittimet 2 ja 9 (ja tekemään jotain muutakin), mutta ohittaisikohan se puhaltimen ohjauksen.

Heikki Ikonen 24.10.2022 19:48

Helppo homma testata, jos.
Lainaa puhallin (toimiva käytettykin käy).
Sammuta Alde!
Sähkö 230V johto irti seinästä! Alden päälly kansi auki, puhaltimelta tuleva hento johto irti (pika liitin). Uuden/käytetyn testi puhaltimen 12v liitin kiinni pika liittimeen, jos irrallinen puhallin pyörii vika löytyi. Paikallaan oleva puhallinkin voi pyöriä mutta liian hiljaa/tehottomasti - pannu menee häiriö tilaan??. Tämän jäläkeen puhallin moottorin vaihto UUTEEN vartin työ kun Alden kansi on auki. Kaks tai kolme ruuvia irti ja pujottelet puhallin moottorin pois paikaltaan, ei tarvitse purkaa mitään pois tieltä.
Näin puhaltimen testi ja vaihto toimii 3000.
Puhallin menettää vanhuuttaan tehoja (pyörii liian hiljaa) joten varmista että uusi puhallin on kunnossa, mieluummin UUSI, ennen asentamista.
Muista 230V johto Ei saa olla seinässä kytkettynä silloin kun Alden kansi on auki. 230V sähkö on sinistä ja käy kipeää.
Monesti ammatti mies on se halvin mies. H


Puhallin moottoreita on ainaski kahta mallia. Pakoputki katolle tai -seinälle. H
muokattu: 24.10.2022 20:04

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.