Ajokortti

Ahti Luosujärvi 29.11.2022 20:14

Projekti mielessä, suunnitelmissa on ostaa vanha Linja-auto ja rakennella siitä matkailuauto.
Sopiva auto saattaisi olla keskisuomessa, mutta en ole varma voinko abece
Kortilla ajaa sen tänne Ouluun. Kun siinähän on niitä istuimia liikaa.

Toivo Koistinen 30.11.2022 07:05

Ei saa. Näkyy uusi laki sen kieltävän. Ennen sai ABC kortilla tyhjää rekkaa, ja tyhjää linja-autoa tilapäisesti siirtää.
Mutta kyselepä Trafilta, saako, jos keräät istuimet pois, ettei jää kun 8 istuinta paikalleen. Mutta voi olla, että se pitää siten katsastaa kuorma-autoksi
Lienee helpointa katella kortillinen kuski siirtoon.
Onnea projektiin. Vähä käy kateeksi, kun nuorempana suunnittelin samaa, mutta jäi. Eli hommaahan onnikka kotio, ja nauti rakentelusta, ja tulevien retkien odottelusta, ja niistä retkistä aikanaan
Tp

Kalle Korpela 01.12.2022 05:11

Itse bussin hankkineena voin kertoo et hanki suoraan 12 metrinen 1+8. Vaikka tyhjä hylsy. Kylähullujen kulkureiden nettisivuilta saa vinkkejä ja apuja tämän sortin "hulluuteen". Itse katselin kanssa montaa bussia mutta kaikki pykälät huomioonottaen tuo 12 metrinen on helpoin. Tämä tietysti vain mun mielipide.

Toivo Koistinen 01.12.2022 07:19

Tuossa 12 m ajatuksessa sikäli, että Norjasssa muistaakseni vaaditaan D kortti yli 12m matka-autolle. Mutta siitä on vuosia, ja voin olla väärässä.
Itse haaveilin kirjastoautoa, mistä tehhä, koska siinä ei ole akkunoita koko seinien pituudelta.
Tp


Tuossa itse tehdyssä on se hyvä, että saa mieluisen sisustusmallin. Ninja matkarekka. Olispa roteva peli, niitäkin jotkin tehneet
muokattu: 2.12.2022 05:48
Heikki Strömmer 05.02.2023 21:05

Mieti vielä ennenkuin ostat. Mihin meinaat sillä matkailla? Pikkusen huonosti sopii leirialueelle matkailuauton paikalle. Kulutus jotain n 25 litraa sadalla, sitä vähän bensaa kalliimpaa dieseliä. Jos aihiot on kaukoliikenteen bussi, sen lattia nousee taaksepäin. Takana on siis vähemmän pääntilaa kuin edessä. Jos lähiliikenteen, siinä on monta ovea. Bussi on hyvä alkuperäiseen tarkoitukseensa, muuten ei. Entäs vanha myymäläauto tai kirjastoauto? Niissä on tasainen lattia, eikä ajettu yli miljoonaa kilometriä. Linja-autona sillä ei saa ajaa kuin D-kortilla. Mutta eiköhän siitä sakoilla selviä, jos ei ole matkustajia.

Kalle Korpela 06.02.2023 05:49

No oma "Rautarouva" on 890000 ajettu vanha turistiauto joka siirtynyt opetusajoon ja sieltä matkailuautoksi. Kulutusta varoitteli myyjä mulle mutta ei tätä kulutuksen takia ostettu vaan tilojen. Myymäläautoissa tai kirjureissa huonosti ruumatilaa johon kamppeet saa pakkailtua. Täyskokoinen keittiö on plussaa ja laveat nukkuma ja matkustustilat. Tyhjästä hylsystä saa rakentaa itselleen mieleisen ja vaikka olis isompikin porukka ei jää tiloista kiinni. Ja ne kuluthan pienenee samalla kun isomman porukan kanssa ne jakaa. Neljälle pienemmälle leirintäalueelle soiteltu tulevaa kesää varten sopiiko auto sinne ja sopiihan se ku riittävän ajoissa varaa paikan. Powerparkki ja tuuri on varmoja mihin sopii aina. Eikä tommonen linjuri oo yhtää suurempi ku iso concorde. Ja kaikkine töineen on viel halvempikin

Reijo Koski 11.02.2023 05:20

"Linja-autona sillä ei saa ajaa kuin D-kortilla. Mutta eiköhän siitä sakoilla selviä, jos ei ole matkustajia." Ei selviä nykyään sakoilla kortitta ajosta, lähtee olemassaoleva kortti huilaamaan 1-2 kk:ksi.

Toivo Koistinen 11.02.2023 08:41

Laitahhan kalle kuvia tänne kun sitä rakentelet.
Tp

Kalle Korpela 12.02.2023 12:52

Tuos on nyt pari kuvaa. Laitan lisää ku pääsen koneelle. Eka kuva kuparin värissä on lähtökohta mistä on joku lähteny rakentaa ja nykyään on toi musta lookki. Tarrat lähtee kun kelit vähä lämpiää ja jää koko mustaksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.