Aisapaino (höpsistieteellinen mittaus)

TYNYS HEIKKI 29.08.2006 20:02

Niinkuin joskus aiemmin lupailin, niin nyt on allekirjoittaneen Solifer 550 TBL (S6+) tyhjennetty oikein perusteellisesti, laitettu vaakasuoraan (Pitkis + Hämppä huom!!! VATUPASSIN kanssa...), käsijarru auki ja aisan pää istutettu vaakalle. Vaaka on vanha henkilövaaka, joka ei varmasti näytä grammalleen oikein, mutta yhtä varmasti siinä ei ole olennaista heittoa.

Ei se nyt ihan niin olematon se aisapaino ollut kuin mitä arvelin...

Vaunussa istuintyynyt, päiväpeite ym. vaunussa tehtaan jäljiltä oleva omilla paikoillaan, irtaimesta tavarasta muuten tyhjä, paitsi etukotelossa jalkaveivi ja rappu. 3,5 m pussimarkiisi paikallaan, paino 11 kg, painopiste n. 0,5 m akselin takana -> keventää aisaa n. 1,3 kg. Vessan takaseinässä sähköinen pyyhekuivain + sille vedetty 220 v, paino n. 3 kg, keventää aisaa n. 2,2 kg. Vaunussa tehtaan varusteina harmaavesisäiliö, mattosarja ja sängyssä joustinpatja (vakiona -04, rastilistalla vanhemmissa). Alkuperäinen vetokytkin korvattu Winterhoff WS 3000 kitkavetokytkimellä, painonlisäys alkuperäiseen n. 2,5 kg. Eli noiden paikallaan olleiden jälkiasennettujen romppeiden yhteisvaikutus on n. 1 kg keventävä.

Vesisäiliöt, lämminvesivaraaja, harmaavesisäiliö, vessan huuhteluvesi + alasäiliö tyhjät.

Näillä eväillä aisapaino oli n. 30-32 kg.

Sitten etukoteloon 2 kaasupulloa (tyhjä + täysi), sähköjohdot 25 m, tassunalusvanerit 4kpl, Cramer grilli, pari puutarhatuolia, rapunedusmatto, aisapussi, harmaavesisäkki ym. pientä. Vaunu sisältä edelleen tyhjä.

Tällä kuormauksella aisapaino on vähän yli 90 kg.

Meidän Navigaattori laittelee ennen viikonloppua vaunuun muut normaalisti reissussa mukana olevat rensselit paikoilleen, punnitsen tuon aisan vielä perjantaina ennenku lähetään liikenteeseen nin laittelen tänne vielä lisää informaatiota.

HYTTILÄ ESKO O 29.08.2006 21:11

Toiset ne vaan vuosikausia kirjoittaa pa..aa eri foorumeilla eivätkä hoida asiaa loppuun asti,olisivatko ehkä vaikka jonkin kilpailevan merkin myyjiä?

Sinä lupasit,punnitsit ja julkaisit. Siellä kun on vessan huuhtelusäiliössä vettä ja kalujapaikoillaan pitkin vaunua tuo kohuttu PAINO asettunee sellaiseen sopivaan haarukkaan.Itsekin olen omani punninnut ja jotain tuon verranhan se on.Lisäksi keskustelin aiheesta esim. myyjäliikkeessä,heidän mukaansa saa tulla vaaka kädessä ihan rauhassa kylään. Hattua nostaen kohtalotoverisi.

ps 2007 Solkku on tilattu jo kuukausi sitten,siinä on 2 vuoden täysitakuu,samalla hintaa saa valita eri sisusutusvaihtoehtoja mukaanluettuna nahkapenkit.Kaikenlisäksi on moderneja uusia väri ja verhovaihtoehtoja. "Lapsellisillekin" löytyy malli missä on kaksi tai kolmikerrossängyt http://www.helsinkicaravan.fi/

LAHTI ANTTI 30.08.2006 16:47

Intouduin tuossa minäkin mittaamaan aisapainoa vaunustani joka on -90 Polar 550, Peitzin teliakselistolla. Reissutavarat suunnilleen sisällä, ilman vesiä ja pari kaasupulloa paikalla + sekalaista rompetta kaasukopassa. Vaunu suunnilleen siihen asentoon kun se on auton perässä, pari senttiä nokka alhaalla ja vaaka vetoaisan päähän. Lukemia tuli n.63kg. Sitten pyysin vaimoa menemään sisälle etupäähän istumaan ja lukemat muuttuivat n.84kg. (Vaimo normaalipainoinen) Vaunu kokonaisuudessaan varusteineen painaa viime kesänä tehdyn punnituksen mukaan 1300kg. Mitään ongelmia vedettävyydessä ei ole ollut,vaunu ei kiemurtele eikä esim.rekan/linja-auton vastaantulo vaikuta oikeastaan yhtään, vetopää on alkuperäinen. Vetovuosia on takana noin 32.Hyvää loppukesää kaikille!

RAUTIAINEN KARI 30.08.2006 17:21

90 malli ja 32 vetovuotta. Kiirettä pitää.

LAHTI ANTTI 30.08.2006 17:35

Kari,Kari. Ei tietenkään tällä nykyisellä vaunulla.Vuosiin mahtuu kaikkiaan 5 eri vaunua. Joten ei ole tarvinnut kiirettä pitää.Sen pitäisi nyt vaunuilijan ymmärtää!

RAUTIAINEN KARI 30.08.2006 18:42

Näin kirjoitit:

"vaunu ei kiemurtele eikä esim.rekan/linja-auton vastaantulo vaikuta oikeastaan yhtään, vetopää on alkuperäinen. Vetovuosia on takana noin 32"

***** ????? *****

Faija kun vaunuili ja lopulta liittyi yhtistykseen niin sai numerokseen SFC-3711, tosin ei ikinä oppinut ajamaan kunnolla edes ilman vaunua :-) Sillä ei vissiin oikeen ollu "vetopäätä"

TYNYS HEIKKI 01.09.2006 13:08

Vaunu matkavarustuksessa, eli kaapeissa normaalit astiat, ruoat ja vaatteet, vedet n. 42 litraa + vessassa n. 15 litraa, telkkari, mikro, sängyn alla pienet alumiiniraput. Aisapaino n. 77 kg. Ihmetyttää edelleenkin tuo edeltäneessä keskustelussa mainitsemani kopin heiluminen normaalissa vedossa ennen kitkakytkimen asennusta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.