70-luvun Sprite Alpinen kunnostus ja katsastus

Aki Vänskä 22.04.2021 00:41

Tarkoituksena olisi kunnostaa tuollainen laitos kesä ja syys-asuttavaksi. Lähtökohta on hyvinkin raato.

Ostettu 00-luvulla vanhoilla sisustuksilla, mutta vesivahinkoisena kosanderipullolla
Vaunu seissyt pressun päällä nurmikolla vuodesta 2016
Sisusta purettu 2020 kesällä, vesivahinkokohteet puukehikosta poistettu ja tiivisteet uusittu. Puukehikon päälle väliaikaisesti laitettu pahvivaneripäällyste

Tässä keväällä iti keskustelu jonka seurauksena päätin alkaa kesälomalla laittamaan kyseistä laitosta reissukuntoon. Alustaa en ole nähnyt, mutta oletan sen olevan aika hurjassa kunnossa. Katto on kuin golfpallo. Puukehikon väleistä on katto päässyt painumaan lumen voimasta. Laite liikkuu käsivoimin ja käsijarru tuntuu pitävän mäessä.

Mitä tarvitaan katsastukseen? Sähköt toki pitää vetää uusiksi, sekä runko, että jarrut pitää kunnostaa, mutta mitä muuta?

Liitetiedostot

sprite_1.jpeg
Aki Vänskä 22.04.2021 00:44

Tuossa vielä huonohko kuva ulkoa

Liitetiedostot

sprite_3.jpeg
Toivo Koistinen 22.04.2021 06:26

Käsitöitä siinä, mutta lopussa kiitos seisoo. jaksamista puuhaan.
Tp

John Hellman 22.04.2021 16:25

Moi, olen itse tehnyt myös yhden vaunun (Kafi) samalla tavalla, eli purin seinät, katon ja lattian olivat päässeet kostumaan. Lattiaan laitoin alumiini palkit ja seinään puulistat, pääliosaksi koreapaneelia lattiaan vesivaneeri ja muovimatto. Työtä on sen verran, että en kyllä pysty kenellekään suosittelemaan ja vaunu ei ole uusi noiden töidenkään jälkeen. Jos ajankuluksi teet niin suuret onnittelut, mutta mieti, aineetkin maksaa jotain.

Toivo Koistinen 23.04.2021 16:59

Se on usein jurikin niin. Minkin päätin olla fiksu, ja tein itte etukuormaaajn hornelaan. Kun laskekskelin mitä siihen kului, olisin saannu tehdas uuden lastarin siihen hintaan pihale, kunhan vain sovitereijät porauttanut.
Noh olihan siinä kavereille muistuttelemista mulle, kun sen kuulivat.
Mutta onnea silti hommalle, siinä aika kuluu, ja aivolle puuhaa, kuten mullakin, että kahtena kesänä sitä väsäilin, mittailin vakaajien mallia, kun yhen talaven välissä käytttelin.
Tp

Pentti Tuovinen 24.04.2021 10:42

Parhaan eristyksen saat,kun tilaat eristyksentekoon polyuretaaniruiskutuksen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.