Vauhtipyörä

Seppo Klemetti 01.07.2019 14:50

Onko tullut kenelle fiiussa vauhtipyörä ongelmaa ja siten remonttia. Tulin Norjan reissulta ja korvaani on ruvennut ottamaan mielestäni uusi sivuääniä autossa. Olen yrittänyt päästä selville, että tuleeko se renkaista vai mistä. Se on sellainen toistuva suhahtava ääni jota voisi matkia sanalla tsui tsui tsui ja jostakin edestä se kuuluu. Mitään kolinaa tai vastaavaa ei erotu ja auto pelittää hyvin. Paikalla kaasutellessa ei kuulu mitään. Renkaatkin on hyvässä kunnossa. Jos vauhtipyörä ongelmia on ollut, miten on ilmennyt. Autossa kilometrejä 146.000. jtd 2.3 VM 2006.

Heimo Turunen 06.07.2019 10:38

Kaksimassainen vauhtipyörä pitää rämisevaa ääntä jos on epäkunnossa, silla kanden vauhtipyörän välys on kasvanut liian suureksi. Kytkimen osia yhdistää vaimennusjouset ja ne heikentyy ajan kanssa, sitä edesauttaa liian pienillä kierroksilla ajaminen ja joiden autojen vaihtamisvalot aivan kuin varmistaa että kytkin joutuu koville.
Tuskinpa kytkin suhisee, mahiksia paljon, vaikkapa pakosarja, turbo... Tutki autosi hihnat ja remmit, kuuntele kun moottoria ryntaytetään. Kerran olen kuullut huonon kytkimen äänen ja siitä ei voi erehtyä. Pitkä tanko kytkinlkoppaan ja toinen pää korvaa vasten silloin kuulee hyvin moottorin voimasykäykset ja se aiheuttamat äänet.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.