Tuuletin Moottori

Jari Peippo 16.12.2018 19:20

Terve meillä on Adria Matrix -13 ja Renaultin alusta 2.3l diesel ..lakkasi puhallin toimimasta lämmittimestä niin olisin kysynyt että missä se moottori sijaitsee jos yrittäisi itse vaihtaa. Tai jos ei onnistu niin vien korjaamolle.

Esa Valkeinen 17.12.2018 12:50

Useimmiten se on apukuskin jalkatilassa hansikaslokeron alla. Itsellä oli sama vika viimme kesänä korjautui,kun otti pistotulpan pois ja laittoi vähän crc.tä.Minun auto on Fiat .

Jari Peippo 17.12.2018 13:49

Ok kiitos vihjeestä pitää tutkia asiaa..jos ei mitään saa selville pitänee viedä korjaamolle..viime kesänä jo alkoi ääni muuttumaan möreämmäksi ja silti toimi..mutta nyt syksyllä lakkasi kokonaan pyörimästä..kun laittaa päälle niin vaikuttaa vaan vähän koneen kierroksiin..oiskohan jumiutunut tai oikosessa..eihän tuo varmaan pelkkä moottori kallis ole..

Toivo Koistinen 17.12.2018 15:00

https://www.autodoc.fi/autonosat/puhallinmoottori-osat-10449/renault/master
Tuossa on joitain maholisuuksia.
Vaikutta siltä, että alkaa olla vaihtokunnossa puhallin
Tp

Jari Seppälä 03.01.2019 19:36

Toissa kesänä reissua aloitellessa, parkissa kahvia keitellessä auto oli käynnissä ja kuului melkoinen pamaus kojetaulun luolta. Sen jälkeen alkoi kuulu puhaltimesta "pampatus". Hiljeni ja suureni puhaltimen kierroksia muuttaessa. Reissu tehtiin (6500km) ja ääni vaimeni jonkin ajan kuluttua niin, että 2-3 asetuksella ei häirinnyt.

Kotona maahantuojan pajalla todettiin vika kuuntelemalla, tilattiin uusi moottori ja varattiin aika vaihtoon. Auto -14 mallia ja Renault:tin takuuohjelman mukaan korvattavuus taisi olla vielä n.80% luokkaa.

Puhaltimen esille saaminen oli ammattimiehellekin aika kovien otteiden takana noin sivusta seuraten. Kojetaulua piti purkaa aikalailla kovakouraisesti, ohjeitakin välillä selaten.

Lopulta puhallin oli esillä. Viaksi paljastui keväällä tehdyn tuulilasin vaihdon yhteydessä niiden vesikourun sivuilla olleiden vaahtokumisuojien jättäminen irtaalleen siihen kouruun. Toinen siellä tuulettimen moottorissa pohjalla ja toinen siinä hollilla menossa.

Ettei olis aloittajallakaan mitään "ylimääräistä" puhaltimessa?

jari


Jari Peippo 03.01.2019 23:55

Terve kiitos viestistä..eli ymmärsinkö oikein että noissa voisi olla joku takuu ohjelma ja saisi sitä kautta osan kuluista.. mulla tosiaan -2013 mallin auto eli koskeekohan tätä..mitäs sulla se moottori maksoi ja mitä koko show maksoi..saman kuulosia ongelmia kun mullakin eli ääni koveni syksyllä vielä mitä kovemmalla huudatti sitä.. sit se vaan hiljeni kokonaan ja nyt auto onkin talvi seisonnassa kevääseen asti..sit täytyy sitä huolto hommaa alkaa järjästämään..

Jari Seppälä 05.01.2019 13:58

Non niin. Jäi kirjottamatta, että eihän sitä moottoria tietenkään vaihdettu vaan poistettiin se foumipala.

En usko, että takuuohjelma enää koskee autoasi. Tarkoitin vain, että tarkistat mahdolllisuuksien mukaan ettei sinne puhaltimeen ei ole päässyt mitään ylimääräistä.

jari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.