Taas kysymys talvella ajaville caravaanareille.

Petri Ahonen 18.10.2020 13:12

Tämä kysymys on kysytty täällä jo varmasti useita kertoja, mutta, "uutena tyhmänä" karavaanarin sen saanen, talven ja pakkasten lähestyessä uudelleen kysyä.
Tyhjennättekö vesisäiliöt/putket/hanat talveksi, vaikka autolla liikkuisitte pakkasilla. Eli pysyykö esim. harmaavesisäiliö sulana ajoviimassa (siinä on toki lämmitinkin) . Sisäpuolihan ei pakkaselle "pääse".

Toivo Koistinen 18.10.2020 13:40

Mikäli pakkaselle pääsee seisonna aikana välillä auto, nin kyllä on hyvä tyhjätä, koska jäätyyhän se vesi vaikka se kylmänä päivän seisoo.
Mutta kun rutiinin oppii, ei se kovin kummallinen homma ole.
Harmaavesisäiliö pysyyy, jos se on sisälä, ja varsinin lämmitettävä, mutta kun kotiutuu, ja tyhjää hommat, ja hanat jättää auki, niin sekin tyhjäksi, ja laskuhana auki.
Öljyvoidellulla kompressorilla ei kannata puhaltaa vesihanoja, ja putkia, koska siinä voi mennä ilman mukana öljyä, mutta kuiva kalvokompura on hyvä.
Tuon asian kun hoksin, niin mulla on sopiva letku, ja puhallan hanoihin ilmaa, kun vedenpoisto on auki, samoin altaiden viemäriin, ja se hoituu niinkin.
Vc pöntön tulopäähän letkun laitan, magneetti venttioiili auki, ja puhallus, niin ei niin jäädy se venttiili.
Tp
Tp

Tommi Kylänpää 18.10.2020 15:57

Tänään tyhjensin vedet ja keväällä sitten taas tankki täyteen. Talvella käsidesi käytössä, mehukattikannu vessan huuhteluun ja 10l juomavesi kannu. Näin toimien tuntuu ainakin itsestä helpoimmalta. Puskaparkeissa kun viihtyy niin uimahallit ja avantouinti paikat tulevat tutuiksi.

Toivo Koistinen 18.10.2020 18:46

Mekään noilla päivän parin kaamos, ja vuuuen vaihe reissuilla vesiä laiteta, vaan tosiaan hanagallona muule, ja pulloissa juomavesi.
Helepommalla pääsee, ja pääsiäiseltähän hommat jatkuu, jos ei maailma tosin päätä.
Tp

Mauri Laukkanen 18.10.2020 19:54

Kun as, autoja on niin monta mallia, toiset kestää pakkasta harmaan ja käyttöveden suhteen, mutta yleensä ne autot on varusteltu ns,kaksois pohjalla,eli siellä ne molemmat takin sijaitsee.
Toisaalta jos ei asu as,autossa ja lämpö on pois päältä ,niin vahinkoja tulee,paikat jäätyy.

Riina Naskal 19.10.2020 12:25

Jos autosi on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön niin siinä pysyy vedet sulana , jos se on ns. kolmen vuodenajan auto niin sitten vedet irtokanisteriin , ei se senkummempaa ole

Timo Haapanen 19.10.2020 15:01

Pitäähän se 'ympärivuotinen ' autokin tyhjentää ellei ole lämpimässä tallissa.

@timppa

Riina Naskal 19.10.2020 16:37

Kysyjähän totesi että sisäpuoli ei pakkaselle pääse joten kysymys lienee talvikäytöstä eikä seisonnasta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.