Meidän Hymer B Klasse SL 704 esittelyvideo

Raul Fall 02.10.2019 11:55

Moikka,

Ollaan saatu paljon pyyntöjä, että tekisimme esittelyvideon meidän asuntoautosta. Tässä nyt video, jossa esittelemme auton ja kerromme kokemuksia kun auto on nyt ollut meillä neljä kuukautta käytössä.

https://youtu.be/HsHiCfZ8rb8

Juha Lindström 02.10.2019 16:43

Kiitos! Hyvä ja informatiivinen video. Katsellut noista ulkomaisia pätkiä, mutta eivät ole päässeet edes lähelle samaa tasoa.

Se mikä jäi vielä mietityttämään on, mitä kaikkea siitä ohjaamon vasemmassa reunassa olevasta nappirivistöstä saa hallittua?

Ainakin se harmaavesi, bluetooth ja sähköinen ikkunaverho. Nappeja kun siinä on aika paljon..

Oletko mahdollisesti kysellyt, mitä maksaa Suomessa sen 3. asunto-osan akun lisäys? Ja tuleeko se hymer smart control akuille jo noilla AGM:llä vai onko se pelkästään litiumilla tai kenties pelkkä hieno nimi sille litium-akustolle?

B-klasse 704/708 itselläkin haaveena.

Raul Fall 02.10.2019 23:04

Kiitos Juha kehuista.

Meillä ohjaamon vasemmassa reunassa olevasta nappirivistöstä löytyy vain harmaaveden tyhjennys pumpun kytkin ja sivuoven rappusten nosto kytkin. Siihen on saatavilla muun muassa sähköisen etuverhon kytkin (meillä manuaaliset verhot, jos nyt tilaisin auton tehtaalta niin tilaisin kyllä sähköisellä etuverholla). Sitten siihen nappirivistöön on saatavilla useamman peruutuskameran kytkimiä ja erilaisia multimedialaitteeseen liittyviä kytkimiä ja niin kuin sanoit Bluetooth kytkimen. Meillä puhelimen Bluetooth hands free on suoraan ratista ja yhden peruutuskameran kuva tulee automaattisesti multimedialaitteesta.

Mulla on ollut tarkoitus lisätä kolmas samanlainen AGM akku noiden kahden lisäksi ja yksi 160W aurinkopaneeli lisää katolle.

Mikäli ymmärsin oikein, niin se Hymer smart control system sisältää kaksi 95Ah AGM akkua sekä 135 Ampeerin litium akun ja saman 18 Ampeerin lisälaturin kuin minulla ja sitten sen "smart boxin". Siinä oli joku idea, että nämä kaksi erityyppistä akustoa täydentää toisiaan tms. Hinta tuolle paketille tais olla noin 3000€

Juha Lindström 03.10.2019 16:12

Kaivoinpa tuosta smartista lisää infoa. Se tosiaan optimoi lataus- ja käyttöjärjestystä noiden akkujen välillä.

Ilmeisesti nuo litiumit olisivat merkittävästi AGM parempia. Yleisellä tasolla kait AGM kapasiteetti putoaa 50% noin 1000 syklin kohdalla. Vastaavasti litiumi tipahtaa 75% tasolle noin 3000 syklillä. Ja samoin AGM akusta käyttökapasiteettia on vain 50% nimelliskapasiteetista. Käytännössä tuollaisen 95A AGM:n kapasiteetti on 47A luokkaa ja 1000 syklillä tuo putoaa puoleen.

No joo, tuon smart järjestelmän jälkiasennus 1:llä litiumilla maksaa jälkiasennettuna 3000€ luokkaa ja toinen litiumi ehkä 2500€ lisää. Eli tyyris pakettii. Toisaalta Hymeri lupaa 2 litiumilla omavaraisuutta 5-10pv, riippuen paljonko katsellaan telkkua jne.

Mitenkäs sinulla tuo aurinkopaneeli on kytketty järjestelmään? Onko se kokonaan erillinen ohjausjärjestelmä vai jutteleeko se tuon Hymerin järjestelmien kanssa jotenkin?

Sulevi Kallio 11.12.2019 16:33

Se on hyvä syy meillä lähtä reissuun, ku rupijaa tekkee mieli oikijaa pannukahavija. Perinteistä pannukahavija keitetään reissussa, nokipannu kahavija mökillä ja aina nujotijolla ollesa ja keitin kahaviin on tyytyminen kotona.

Ny ei vähhää aikaa meijän vankkurin rattaat pyöri, ku ens kuulla pitäs mennä selijän leikkuusee.


Tärkein meinas unohtuva, ku rupesin höpöttää muuta. Hieno ja hyvä oli tuo esittely videjo ja upija on pirssi. Antosija reissuja ja turvallisija kilometrejä. Mut yhtee kohtaa pyytäsin korijausta, sillo ku puhut, ni elekää editoiko sammaa aikaa musiikkija siihe päälle. Sen verra vikkaa korvisaki, ettei saa puhheesta mittää selevää jos musa pauhaa samalla.
muokattu: 11.12.2019 16:39
Timo Haapanen 11.12.2019 17:50

Voltit, ampeerit ja kilowatit on kyllä Raulilla iloisesti sekaisin. Väliäkö sillä, auto on hieno.

@timppa

Seppo Suomi 15.12.2019 21:28

Jäinköhän jostain paitsi kun en huomannut Raulin iloisuutta ?

Raul Fall 16.12.2019 14:02

Moikka Timppa,

Kiitos kommentista.
Mikään sähkärihän en tosiaan ole :D. Lisälaturi on siis 18A eikä voltti kuten sanoin, mutta tarkennatko vielä mitä muuta höpöjä puhuin ampeereista ja kilovateista? Nuo tiedot/ominaisuudet luettelin ihan laitteiden spekseistä. Ihan sillä kyselen, etten jatkossa puhuisi ihan höpöjä, jos autojen koeajovideoita teen.
Kiitos etukäteen vastauksesta ja oikein hyvää joulun odotust.

Raul Fall 16.12.2019 14:08

Moikka Seppo,

Kiitos kommentista. Olinko tosiaan "liian" asiallinen? Pitää laittaa vinkki korvantaakse ja muistaa hymyillä seuraavilla videoilla enemmän.
Tällaiset palautteet on tärkeitä meille tekijöille, koska näistä otetaan opiksi. :)

Oikein hyvää joulun odotusta.

Timo Haapanen 16.12.2019 17:13
Raul Fall

Moikka Timppa,

Kiitos kommentista.
Mikään sähkärihän en tosiaan ole :D. Lisälaturi on siis 18A eikä voltti kuten sanoin, mutta tarkennatko vielä mitä muuta höpöjä puhuin ampeereista ja kilovateista? Nuo tiedot/ominaisuudet luettelin ihan laitteiden spekseistä. Ihan sillä kyselen, etten jatkossa puhuisi ihan höpöjä, jos autojen koeajovideoita teen.
Kiitos etukäteen vastauksesta ja oikein hyvää joulun odotust.

Akkujen kapasiteetti on Ah eikä pelkkä A. KIlowatit meni kyllä oikein. Tuohon totiseen naamaan auttaisi se ettei kuvaa omaa lärviään vaan sitä mistä puhuu. Reissulla sama, voi näyttää maisemia puhuessaan eikä itseään.

@timppa

Seppo Suomi 17.12.2019 08:08

Sama juttu on toistenkin tekemissä youtube videoissa. Itsellä kun on huono kielitaito niin ärsyttää mm. matkailuautojen eittelyissä se että kuvataa puhujaa 50 % ajasta kun voisi näyttää vaikka auton sisustajärjestelyjä. Minuakin kiinnostaisi myös maisemat enemmän kuin tekijän kasvokuvat (huom. ei lärvi!)
Muuten on mukava seurata toisten matkoja.
Sulevin kanssa samaa mieltä taustamusiikista. Vanhemmiten kuulon erotuskyky on mennyt huonommaksi. Hälyäänet sekottavat liikaa puhetta joten ei aina saa selvää mistä kyse. Jopa radiossakin uutisten taustalla jotkut vispilät pitää sihinäänsä peittäen itseasian.
@seppo

Ville Säynäjäkangas 17.12.2019 14:21

Oon ihmetellyt, että mikä siinä puhujan kasvojen kuvaamisessa niin paljon harmittaa tätä aikaisempaa saapumiserää? Harmittaako esimerkiksi uutistenlukijan kasvot samalla lailla?
Raulin videot ovat todella hyviä, asiallisia ja ammattimaisesti tehtyjä. Youtubesta saa parempia hakea ihan ulkomaita myöden.

Toivo Koistinen 17.12.2019 17:38

Asiallisesti tehty kuvaus tuotteesta, ei mitään turhaa hupailua, vaan täysi paketti tietoa asiasta kiinnostuneille, esimerkiksi ensimmäistä tällaista autoa suunitteleville.
Tp

Timo Haapanen 17.12.2019 17:44
Ville Säynäjäkangas

Oon ihmetellyt, että mikä siinä puhujan kasvojen kuvaamisessa niin paljon harmittaa tätä aikaisempaa saapumiserää? Harmittaako esimerkiksi uutistenlukijan kasvot samalla lailla?
Raulin videot ovat todella hyviä, asiallisia ja ammattimaisesti tehtyjä. Youtubesta saa parempia hakea ihan ulkomaita myöden.

Ei naama sinällään harmita, se vain on turha jos kerran on kamera mikä liikkuu ja sillä voi näyttää maisemia samalla kun puhuu. Naama on ajan ja bittien tuhlausta.

@timppa

Seppo Suomi 17.12.2019 18:14

Itse katselen mieluummin filmejä kun kuuntelisin äänikirjoja. Käsittääkseni Raul haluaisikin mielipiteitä kuvauksistaan. Niinhän on aina sanottu että hyvä kuva vastaa tuhatta sanaa.
@seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.