Meidän Hymer B Klasse SL 704 esittelyvideo

Raul Fall 02.10.2019 11:55

Moikka,

Ollaan saatu paljon pyyntöjä, että tekisimme esittelyvideon meidän asuntoautosta. Tässä nyt video, jossa esittelemme auton ja kerromme kokemuksia kun auto on nyt ollut meillä neljä kuukautta käytössä.

https://youtu.be/HsHiCfZ8rb8

Juha Lindström 02.10.2019 16:43

Kiitos! Hyvä ja informatiivinen video. Katsellut noista ulkomaisia pätkiä, mutta eivät ole päässeet edes lähelle samaa tasoa.

Se mikä jäi vielä mietityttämään on, mitä kaikkea siitä ohjaamon vasemmassa reunassa olevasta nappirivistöstä saa hallittua?

Ainakin se harmaavesi, bluetooth ja sähköinen ikkunaverho. Nappeja kun siinä on aika paljon..

Oletko mahdollisesti kysellyt, mitä maksaa Suomessa sen 3. asunto-osan akun lisäys? Ja tuleeko se hymer smart control akuille jo noilla AGM:llä vai onko se pelkästään litiumilla tai kenties pelkkä hieno nimi sille litium-akustolle?

B-klasse 704/708 itselläkin haaveena.

Raul Fall 02.10.2019 23:04

Kiitos Juha kehuista.

Meillä ohjaamon vasemmassa reunassa olevasta nappirivistöstä löytyy vain harmaaveden tyhjennys pumpun kytkin ja sivuoven rappusten nosto kytkin. Siihen on saatavilla muun muassa sähköisen etuverhon kytkin (meillä manuaaliset verhot, jos nyt tilaisin auton tehtaalta niin tilaisin kyllä sähköisellä etuverholla). Sitten siihen nappirivistöön on saatavilla useamman peruutuskameran kytkimiä ja erilaisia multimedialaitteeseen liittyviä kytkimiä ja niin kuin sanoit Bluetooth kytkimen. Meillä puhelimen Bluetooth hands free on suoraan ratista ja yhden peruutuskameran kuva tulee automaattisesti multimedialaitteesta.

Mulla on ollut tarkoitus lisätä kolmas samanlainen AGM akku noiden kahden lisäksi ja yksi 160W aurinkopaneeli lisää katolle.

Mikäli ymmärsin oikein, niin se Hymer smart control system sisältää kaksi 95Ah AGM akkua sekä 135 Ampeerin litium akun ja saman 18 Ampeerin lisälaturin kuin minulla ja sitten sen "smart boxin". Siinä oli joku idea, että nämä kaksi erityyppistä akustoa täydentää toisiaan tms. Hinta tuolle paketille tais olla noin 3000€

Juha Lindström 03.10.2019 16:12

Kaivoinpa tuosta smartista lisää infoa. Se tosiaan optimoi lataus- ja käyttöjärjestystä noiden akkujen välillä.

Ilmeisesti nuo litiumit olisivat merkittävästi AGM parempia. Yleisellä tasolla kait AGM kapasiteetti putoaa 50% noin 1000 syklin kohdalla. Vastaavasti litiumi tipahtaa 75% tasolle noin 3000 syklillä. Ja samoin AGM akusta käyttökapasiteettia on vain 50% nimelliskapasiteetista. Käytännössä tuollaisen 95A AGM:n kapasiteetti on 47A luokkaa ja 1000 syklillä tuo putoaa puoleen.

No joo, tuon smart järjestelmän jälkiasennus 1:llä litiumilla maksaa jälkiasennettuna 3000€ luokkaa ja toinen litiumi ehkä 2500€ lisää. Eli tyyris pakettii. Toisaalta Hymeri lupaa 2 litiumilla omavaraisuutta 5-10pv, riippuen paljonko katsellaan telkkua jne.

Mitenkäs sinulla tuo aurinkopaneeli on kytketty järjestelmään? Onko se kokonaan erillinen ohjausjärjestelmä vai jutteleeko se tuon Hymerin järjestelmien kanssa jotenkin?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.