Matkailuauton myynti asiaa !!!!!!!!!!!

Hannu Leskinen 01.06.2019 18:38

Mulla oli matkailuauto myynnissä,,,tuli soitto että kaveri tulee hakemaan perjantai iltana ,hän maksaa tilisiirtona , maksu tositteesta kopio sähköpostiin .Heräsi epäily,onneksi oli tutuilla henkilö joka oli kyseisessä pankissa töissä
hän tutki lauantaina maksu suorituksen tositetta,,,,,,,oli väärennetty VAROKAA tällaisia ostajia...

Toivo Koistinen 01.06.2019 19:38

Oikein, ja hyvä oli kun kerroit asian. Perjantaina, kun pankit sulkeutuu, on parasta siirtää ensiviikkon, ja ehdottomasti tuntematoman ostajan kansa mennä pankkiin tekemään kauppa.
Maksoipa miten tahansa, niin pankki varmistaa se oikeellisuuden. Samalla kaupa tule todistetuksi
Nimittäin tosinpäin, jos ostaa kallista, ja lupaa maksaa etukäteen myjälle pankkin, voi joutua petetyksi.
Oli hyvä tuo sinun kirjoitus.
Tp

Seppo Suomi 01.06.2019 20:27

Puhuiko millasta murretta ?

Veli-Pekka Merikallio 02.06.2019 14:24

Lähiaikoina olen tehnyt kolme autokauppaa (myynyt), maksupolitiikan olen hoitanut oman läppärini pankkiyhteydellä ajantasamaksuna, suoritus näkynyt heti omalla tililläni (sattumaako?) ja homma ollut sillä siisti, tavara on vaihtanut omistajaa.

Nyt tuntuu olevan tuskaisaa Hymerin myynti, 1600 katselukertaa Nettikaravaanissa, vain pari suosikkilistausta ja vain yksi puhelinsoitto. Olenkin kahden matkiksen loukussa, vaan haitanneeko tuo mittään, näyttää äveriäämmältä, kun kaksi seisoo rinnakkain.

Ville Säynäjäkangas 02.06.2019 22:03

Jaahas, onko Tommi Aura siirtymässä karavaanariksi? :D

Veli-Pekka Merikallio 03.06.2019 16:31

????????????????????????????????

Ville Säynäjäkangas 05.06.2019 18:05

Tommi Aura on ehkä suomen tunnetuin autohuijari. Toiminut jo 90-luvulta saakka. Monilla autoilla lähtenyt koeajolle tulematta ikinä takaisin. Myös kyseisiä pankkisiirtohuijauksia tehnyt. Sinänsä erittäin ikävä asia saa mielestäni jo huvittavia piirteitä, koska onnistuu kerta toisensa jälkeen jo kymmeniä vuosia. Eikö ihmiset opi varomaan ikinä? Itse olen ottanut tavaksi autoja ostaessa ja myydessä näyttämään ensin oman ajokorttini ja sitten pyydän nähdä ostajan/myyjän ajokortin. Jos tämä ei käy, niin kaupankäynti loppuu siihen. Ja on loppunutkin. Rahat pitää tulla kouraan tai näkyä tilillä, ennen kuin omistussuhde vaihtuu.

Toivo Koistinen 05.06.2019 18:40

Muta kun raha on tilillä, niin kyllä tavarakin pitää olla ostajalla. Ei ole harvinaista myydä nykyään olematonta.
Tp

Veli-Pekka Merikallio 06.06.2019 11:44

Kiitos Ville infosta, tuo henkilötunnistus vaikkapa ajokortilla on juuri oikeaa toimintaa.
Itse vaivaudun aina sen verran yksityisillä autokaupoilla, että haen setelit pankista ja maksan käteisellä, samaa toivon ostajalta, tai sitten marssimme yhdessä pankkiin.

Heimo Turunen 06.06.2019 12:03

Parasta on tehdä kaupat pankissa. Silloin mistään maksuasioissa ei ole ongelmia. Samoilla tulilla sama mennä vakuutusten tekoon ja siellä se rekisteröintikin sujuu. Suurta summaa nostaissa saa selittää ja vastaavasti tallettaessa on annettava selvitys.
Pari viimeistä matkailuautokauppaa olen noin tehnyt ongelmitta. Yksityiseltä myyjältä saa vähän ajetun tarpeellisilla varusteilla ilman liikkeen provikkaa mielestäni edullisesti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.