Kysymys autosähkärille

Veli-Pekka Merikallio 17.02.2019 13:29

Olen ymmärtänyt, että joukossamme on jokunen autosähkötöihin perehtynyt karavaanari.

Mulla on toimimaton hälytysjärjestelmä (Sekura), millä ei ole muuta virkaa kuin pari vilkuttavaa valoa vain syö akkua. Johdotuskin konetilassa on niin hirveä häkkyrä, että pahaa tekee katsella.

Tarkoituksenani olisi purkaa koko himmeli, miten tehdä se turvallisesti, jottei mahdollisesti ajonesto mene päälle? (tai muuta ylimääräistä murhetta tule). Veikkaanpa, että tuo hälyjärjestelmä on sotkenut keskuslukituksen ja vakionopeussäätimenkin, jotka eivät toimi.

Vai olisiko kuitenkin viisainta viedä auto ammattilaisen käsiin? (jos sellaisen nyt edes löytää).

Toivo Koistinen 17.02.2019 14:26

luulisin viisainta viedä asentajan puheille se auto, mikäli siinä on ajonestoa ja muta oheislaitetta.
Se voi olla mallia, joka hälytyksen kytkeytyessa pistää ajonestoa päälle.
Kympin neuvosta satasen vahinko.
Tp

Pekka Kauranne 17.02.2019 16:56

Samaa mieltä Toivon kanssa tässä asiassa. Rytöä ei kannata purkaa edes ammattilaisen, ellei näe livenä miten se on tehty ja että käsissä pitäisi olla myös tuon Sekuran kytkentäkaavio ihmeteltäväksi, ellei sitten vehkeestä ole vankka käytännön perstuntuma.

Veli-Pekka Merikallio 20.02.2019 12:23

https://www.youtube.com/watch?v=BiFdSIZHowQ

Eipä tuo nyt kuitenkaan niin monimutkaista ollutkaan, turhat kamat välistä pois ja alkuperäiset liittimet yhteen.


Niin, sehän mun piti vain sanoa, että aika ajoin täällä esiintyy kaikkien alojen asiantuntijoita, vaan kun itse olen pari kertaa ollut todellista apua vailla, ei niitä enää ole ollut olemassakaan.
muokattu: 20.2.2019 12:28
Kari Vesterinen 21.02.2019 17:44

Voihan se olla näinkin, mutta uskon että "asiantuntija" ei tähän murtsikkajuttuun lähde mutuneuvoja antamaan, sillä nuo auton murtsikkajutut ovat varsin kirjava joukko niin asennuksineen kuin laitteineenkin, joten mahdollisuus siihen , että murheet lisääntyy, on aikamoinen.Joten kyllä kuitenkin kannattaa aina kysellä!
Turvallisia reissuja t kv

Tuure Renkonen 25.02.2019 09:45

Hei,
Olisiko täällä ketään joka tietäisi,onko Atria Coral vm.2016 sähkökeskuksen NE 237 akkulaluri korjattavissa?

Pekka Kauranne 25.02.2019 11:41

Tuosta kyseisestä laturista nyt en tiedä yhtikäs mitään mutta nettiä pikaisesti selaillen näyttää siltä, että ao. laturin kanssa onkelmia on riittänyt useammallakin. Korjaajia näyttää löytyvän useitakin maailmalta esimerkiksi eräskin tuossa linkin takaa
https://www.lektronix.com/equipment/nordelettronica-ne237/237922

Toisaalta kun käyttäjätarinoita lueskelee niin näyttäisi siltä, että laitteessa itsessään on komponenttien osalta laatupuutteita, mistä syystä korjaaminen vs. uuden ostaminen saattaisi kääntyä korjaamisen suuntaan parempana vaihtoehtona jos uuden osalta ollaan pian samassa tilanteessa.

Jos itse olisin vastaavassa tilanteessa saattaisin harkita korvaavani alkuperäisen laturin jollain toisen valmistajan luotettavaksi koetulla tuotteella kun tuo akkujen lataaminen ei nyt yleisellä tasolla ole kovinkaan monimutkainen prosessi. Tietysti jos laturi integroitu kiinni johonkin ahtaaseen koloon ja uuden joutuu pistämään samaan paikkaan niin tokihan siitä tulee lisää pähkittävää...


Unohtu sanoman jotta eikös korjaajaa kannattais ensiksi kysäistä Adrian maahantuojalta jos haluaa tekijän suomesta. Tuskin olet ensimmäinen joka kysyy..
muokattu: 25.2.2019 11:44
Timo Haapanen 25.02.2019 13:42

Turun suunnalla asuu Rauno joka on näitä vehkeitä korjannut. 040-5414228

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.