Kosteusmittaus

Jorma Rantaoja 04.10.2021 19:25

Kuinka luotettavana pitäisitte kosteusmittausta josta ainoa kommentti on ok. Liike tehnyt mittauksen, mutta hieman arveluttaa. Auto on juuri ostettu ja kaupan ehtona oli, että kosteusmittaus suoritettu.

Toivo Koistinen 04.10.2021 19:40

Kirjallinen todistus mittauksesta. Jos se ei mielestäsi riitä, niin johonkin luotettava karavaani asentaja, joka mittaa kosteuden kun olet itse paikalla.
Kyseesä on kuitenkin jonkinkokonen investointi, että kannattanee se homma
Mitä itse olen mittauttannu, niin olen saanu olla kahtomasa sitä hommaa, ja asentaja on näyttänny mistä mittaa, ja samalla sen koneen lukemat.
Muta en osaa neuvoa.
Tp

Jorma Rantaoja 04.10.2021 20:16

Niin , minusta tuo ei oikein ole mikään luotettava todistus. Lisäksi autoon vaihdettiin painevesipumppu ja nyt vesi tulee pienemmillä hanan virtauksilla sykäyksittäin vasta, kun avaa hanan täysille se tulee normaalisti.

Petri Ahonen 04.10.2021 22:22

Käytätin kanssa retkuiluautoni vuosittaisessa kosteusmittauksessa, koska auton valmistaja vaatii sen, jotta takuu pysyy voimassa. Aikas nopea toimenpide, mutta suhteellisen arvokas suhteessa mittaukseen käytettyyn aikaan. Toki mittaajalla on aiheesta vuosien kokemus ja hän tietänee "ne" mahdolliset vuotokohdat, jotka kävi mittaamassa. Tärkeintähän tuossa prosessissa on allekirjoitettu mittausraportti?

Urpo Virta 04.10.2021 22:24

Ainakin minun Pro mittari ( vastaava kuin ns. Ammattilliikkeet käyttää) antaa selkeät lukemat sekä lisäksi valoilla rinnan jotta myös tulee paremmin luettua lukemat. Mitkään ok ei päde minusta. Jollekin saattaa vihreä olla ok, oranssikin saattaa olla jollekin ok. Se or.alue jo aika laaja ja kertoo aika pahaa suuntaa vaikka joku voi väittää olevan ok. Muuten se kunnon mittari maksaa väh.400€. Tienas kyllä hintansa yhdestä korjauksesta.

Urpo Virta 04.10.2021 22:30

Painepumppu ja paine akku siihen paras yhdistelmä. Tietty jos kattilassa pysyy yläosassa se ilmapatsas. Voi käyttää vettä vaikka yöllä eikä käy pumppu. Meillä ainakin uudessa -07 Adriassa oli pakko laittaa tuo painesäiliö/ paineakku uutena jotta saatiin asiallinen eikä ollut se "pärrä" pumppu. Nykyisessä eri järjestelmä.

Timo Ahjos 05.10.2021 09:33

Kosteusmittauksen tehneestä liikkeestä olen saanut aina sellaisen paperin (kosteusmittauspöytäkirjan), johon on matkailuauton piirroskuvaan merkitty 16 mittauskohtaan siinä kohdassa mitattu arvo.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.