Knaus vs. Dethleffs

LEHTONEN JYRI 01.11.2009 21:49

Olisi tarvetta ostaa käytetty täysintegroitu matkailuauto vanhan alkovi auton tilalle. Kaksi kiinnostavaa vaihtoehtoa on kiikarissa, toinen on Knaus sunliner ja toinen on dethleffs. Molemmat autot n. 5 vuotta vanhoja. Käsittääkseni molemmat on Saksalaisia kohtuu laatuisia autoja. Varusteetkin ovat lähes samat (Knausissa ehkä hieman enemmän). Kumpaakaan merkkiä en ole koskaan luonnossa lähemmin tarkastellut joten käsitykseni olen tähän mennessä muodostanut kuvista.

Kertokaahan hyvät karavaanarit omia näkemysiä/kokemuksia merkeistä, laadusta, varustetasosta ym. Mieluiten omakohtaista omistajan ääntä, ei mutu tieto.

EEROLA TEEMU 01.11.2009 23:26

Eihän sitä oikein kehtais omaansa kehua, mutta tyytyväinen olen Knausin integroituun ollut. Auto tulee pian 10 vuotiaaksi ja kohta on 90 tkm ajettu, eli aika vähän. Myönteistä on, ettei ole oikeastaan ollut mitään vikoja korin eikä alustan puolella. Remmi on uusittu kerran ja etupään jarrulevyt ja -palat, siinä kaikki (tietysti renkaat kerran, niin ja valonsäädin). Korissa rupesi Heki- kattoluukun pimennyssermi hilseilemään ja se meni takuuseen, ei muuta. Malli on Travel-Liner 640, mikä on Knausin ensimmäinen integroitu m- automalli ja varustelultaan jonninverran täydellisempi kuin Sunlinerit.

Tuossa 5 v ikäisessä autossa mitä katselet on jo uudentyyppinen moottori ja vaihteisto. Meikäläisen idTD on taloudellinen, kun koko 90 tkm keskikulutus jää alle 11 l/100 km eikä 5 vaihteen kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Näissä Knausin ensimmäisissä integroiduissa oli joitakin herkkuja, joista on sittemmin luovuttu, mm. kuskin ovesta, ranskalaisen vuoteen erikoispatjasta. En ole varma, löytyykö vielä Saitzin palkeelliset pimennys/eristysverhot ympäri auton, Alde ym . Myös kaappien yläosan valaistuksesta lienee luovuttu. Oleellista on kuitenkin ihan viimeisissäkin malleissa hyvä työn laatu ( mihin Knaus sitten saattoi kompastuakin?).

Meille ratkaisivat mm. seuraavat: Vesikeskuslämmitys, pattereita tuulilasin alapuolellakin, ei erillistä (jäätyvää) ulkorappua, ei turhaa sälää ja krääsää asuintilassa, vaan selkeät linjat, iso (pyöreä)pöytä ja tilava istuinryhmä, TV- kääntyy makuutilan ja ohjaamon puolelle. Tilava parivuode, joka on matalalla kuin kotona ( ei ikkunoiden tasolla tai rappujen yläpäässä kuten monissa, tai poikittainen). Isot, lämmitetyt vesisäiliöt. Hyvin tehty, lämmin auto (Lapissa pärjätty -30 C pakkasissa pelkällä Aldella). Eikä vieläkään natise.

Kyllä me siitä vaimon kanssa tykätään, vaikka jotkut asiat oli omatekoisissa m- autoissamme vieläkin paremmin, mutta tämä lienee nostalgiaa. Ei kyllä tekis mieli vaihtaa tätä "uusiin muoviselta vaikuttaviin", koska välirahat olisivat aivan tolkuttomat suhteessa siihen mitä sillä rahalla saisi.

TERVO JARI 02.11.2009 05:35

Tarkista nuot asiat, sillä Knaus on jo muutaman kerran "keikahtanut" ja samoin on sen maahantuontikin, toisin on laita Detskun kohdalla . .

Sen enempiä kumpaakaan en ala morkkaamaan, itellä on Hymer, vanha sellainen, täysintegroitu B654, tyytyväinen oon siihen . . .

Jari

EEROLA TEEMU 02.11.2009 10:11

Tietääkseni Knaus on "keikahtanut" vain kerran ja on eräs pisimpään alalla ollut merkki. Tämän vuoden alusta toimintaa on jatkettu hollantilaisomistajien tervehdyttämisohjelman mukaisesti. Varaosien saanti vanhoihin malleihin ei ollut uhattuna, vaikka tehdas olisi lopettanut, koska niiden myyminen on huononakin aikana paljon kannattavampaa kuin valmiiden tuotteiden. Suomen myyntiorganisaation nykyisestä tilasta minulla ei ole tietoa, koska en ole sitä tarvinnut vuosiin. Auton ostin aikanaan uutena Saksasta ja sieltä saa osiakin suoraan paljon Suomea edullisemmin. Todennäköisesti käytettyjen Knausien hinnat ovat aika edullisia em. sysistäkin johtuen.

LEHTINEN ANTTI 02.11.2009 13:41

Meillä on ollut 2006 mallinen puoli-integroitu Knaus Sun TI Renault-alustalla ja Alde-lämmityksellä. Auto oli uutena täysin puolitekoinen. Vuosi sitä piti itse rakentaa, jotta siitä sai kunnollisen myös talvikäyttön. Tämän parantelun jälkeen se tosin on toiminut hyvin. Nyt tämä Knaussmme on menossa tosin vaihtoon ja uusi aivan eri merkkinen ja mallinen on tulossa. Paranneltuna tästä meidän vanhasta Knaussista saa joku hyvän auton. Tuntuu siis tämän perusteella siltä, että tehtaan vaikeudet olivat päällä jo vuonna 2006, vaikka silloin piti vielä olla nousukausi menossa.

EEROLA TEEMU 02.11.2009 17:09

Olet aivan oikeassa. Autopuolella Knausin vaikeudet alkoivat jo 2000- luvun alkuvuosina. Silloin tehdas tuotti aivan liian montaa erilaista mallia ja teki "uudistuksia ja muutoksia" joista asiakkaat eivät pitäneet: liikaa sälää ja "muovisuutta". Knaus ei enää pärjännyt ollenkaan malleillaan saksalaisten " mielipide-kilpailuissa" ja monen mielestä malleista ei saanut käsitystä, kun ne jatkuvasti muuttuivat.

Esim. Hymerillä on joitain perusmalleja valmistettu melkein samalla konseptilla 10- 15 vuotta. Ja saksalaisethan ovat vähän konservatiivisia, mikä ei minustakaan ole mikään vika. Ystävystyin toistakymmentävuotta sitten Saksassa erään alkuperäisen Knausin perustajan kanssa, joka toimi johtajana Frankanalla. Hän ei ymmärtänyt lainkaan silloista tehtaan mallipolitiikkaa ja laatuongelmia. Ja metsähän vastasi niinkuin sinne huudettiin.

KONONEN HANNU 13.11.2009 14:32

Itse on omistanut Dethleffs integroituja matkailuautoja useita. Olen ollut aika tyytyväinen.Ducato on kestänyt erittäin hyvin. Mitään vikoja ei ole ollut tässä viimeisessäkään(JTD2.8). Dethleffsin kori on hyvä; ei natise ja nitise ja kalusteet kestävät.Jotain pikkuvikoja takuuaikana on ollut.Ei mitään vakavaa. Voisin myydä nykyisen autoni(vm 2002,suomi-auto) pois.On talvisäilössä malli i 5940 aj. 80 000 km.vain matka-ajoa,hyvä talvivarustus, huollettu ym. puh 050-581 8679

HALTTUNEN TEUVO 13.11.2009 22:14

Katteeksi käy, tuo Hymer. Pitää ilmeisesti sateenkin. Meillä Knaus ja vuotoja on ollut.

SALONEN MARKKU 18.11.2009 11:28

Toinen Knaus menossa.Ekan ostin uutena suomesta -05 ja toimi hyvin, kunnes -07 meni lunastukseen kun Puolassa kolhin autoa.Nykyisen Knasun hain Helmikuussa Virosta ja olen ollut tyytyväinen ,myös ulkonäköön.Knausseissa on vakiona eristetyt lämmitettävät raitis ja harmaavesisäiliöt jotka on talvikäytössä hyviä.Myös alkovissa on lämmitys.

LEHTONEN JYRI 22.11.2009 22:56

Kiitos kaikille asiallisista vastauksista. Kumpaakaan autoa ei haukuttu lyttyyn joten molemmat taitavat olla kelpo pelejä. Nyt uusi auto on pihassa ja se on merkiltään Dethleffs.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.11.2009 09:55

Onnittelut hyvästä valinnasta, Knaus on konkurssifirman raunioille syntynyt uusi yritys, eikä mitenkään varma valinta jatkoa ajatellen!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.