ALDE LÄMMITYKSEN ILMAUS NEUVOJA ?

MAUKONEN JUKKA 01.11.2009 12:35

En saa lämpiimään vessan patteria kunnolla.Vaikka ilmaus ruuvi on täysin auki,niin ei tule nestettä. Onko jollain nikseä.Etu puolen patterit toimii.

KAUPPI ERKKI 01.11.2009 14:25

Nosta vaunun/auton keulaa tai vastaavasti laske yleensä tämä toimenpide saa nesteen kiertämään.

MAUKONEN JUKKA 01.11.2009 15:05

Kokeiltu on ,kumpaakin suuntaan.Vai onko WC patteri kierron loppu päässä,että pitäisi vain odotella kauvemmin.

WIGREN BJÖRN 01.11.2009 16:05

Onhan sinulla nestettä paisuntasäiliössä? Kiertovesipumppu pitää myös olla pysäytettynä. Kierrä ilmausventtiiliä enemmän auki .

MAUKONEN JUKKA 01.11.2009 17:59

Eli auton perä ylös lämmitin päälle ja pumppu seis,silloiko ilmat tulevat pois korkeimmasta ilmaus ruuvista.tarviiko kauvan odotella.

KAUPPI ERKKI 01.11.2009 19:17

Ensin vaikka perä ylös sitten pumppu pois päältä odota muutama minuutti ilmaa ylimmästä paikasta laita sitten pannu ja pumppu päälle jos ei auta tee sama toisin päin eli keula ylös pumppu pois odota ja ilmaa ylimmästä paikasta.

MAUKONEN JUKKA 01.11.2009 19:27

Kiitos hyvistä neuvoista,eiköhän tämä näillä neuvoilla onnistu.

LEHTINEN ANTTI 02.11.2009 13:47

Vielä olisi minultakin tarjolla yksi vinkki: Ota vessan pystypatteri irti seinästä. Kallista sen yläpäätä alemmas siten,e ttä ilma sieltä poistuu ja sitten ilmausruuvi kiinni ja patteri takaisin pystyyn ja seinään kiinni. Ainakin meillä paisuntaaäiliö ja vessan patterin yläpää ovat liian lähellä samaa korkeutta. Muilla keinoilla en saanut ilmoja minä aikaan pois.

Mika Pitkänen 05.03.2018 09:55

Meillä viikonloppuna la-su yö meni osin Alden "Overheat red fail" -vikatilannetta selvitellessä. Patterit olivat jo muutaman päivän lorisseet ja tiesin, että ilmaus pitäisi tehdä. Odottelin vaan lämpimämpiä kelejä sen tekemiseksi. Yöllä tuo sitten oli lyönyt pannun ylikuumenemisen suojan päälle ja sisälämpötila alkoi uhkaavasti lähentyä pakkaslukemia. Tässä vaiheessa ohjekirjojen lukemisesta ei ollut apua, "Overheat red fail" toki Alden ohjeessa mainittiin, mutta kehoitus oli vaan ottaa yhteyttä huoltoon. Se ei paljoa auta viikonloppuna, keskellä yötä kun ulkona on -23C ja paniikki päällä. Onneksi Google taas kerran auttoi ja pienen surffailun jälkeen löytyi ohje, miten tuo virhetilanne resetoidaan pannusta. Pannun kannesta luukku auki ja 12V syöttöjohto hetkeksi irti ja takaisin kiinni. Tämä auttoi sen verran, että pannu alkoi toimia. Pattereissa oleva ilma edelleen tehokkaasti hidasti nesteen kiertoa, vaunun lämmitystä ja loppuyö nukuttiinkin muutaman asteen lämpötilassa, villasukat jalassa ja kaikki mahdolliset peitot päällä.
Aamulla alkoi ilmauksen ohjeen etsiminen. Käyttöohjekirjasta löytyi maininta, että toimenpide voi tulla vastaan. Mutta ei minkäänlaista vinkkiä miten sen tehdään. Tässä kohtaa totesin, että Adrian ohjekirjalla on yhtä paljon (tai jopa vähemmän) arvoa kuin takan sytytyspapereilla. Mistä apu: Googlesta. Tämä ketju - erityisesti Antin kommentti edellä - pelasti. Meillä on Adriassa samanlainen pystypatteri vessassa. Patterin verhoilut irti, lämmitys ja pumppu pois päältä, patterin kallistus ja ilmaruuvin aukaisu. Tukka melkein hulmusi kun ilmat pihisivät ulos. Tämän jälkeen ilmaruuvi kiinni, lämmitys & pumppu päälle ja kuuntelua vieläkö patterit lorisevat. Samat temput toistettiin muutamaan kertaan ja nyt tuntuisi lämmitys taas toimivan niinkuin sen pitääkin toimia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.