Ducaton uudet sähköoikut

KOLEHMAINEN KARI 17.09.2009 22:06

Omituisesti oireilu alkoi (Ducato vm 2004 tänään): Ensin lasinpyyhkimien tihku alkoi pätkiä paluuvaiheessa (veti sulat vasemmalle normaalisti, oikealle lähti siirtämään asiallisesti, mutta puolessa välissä sulat pysähtyivät sekunniksi tai pariksi ja jatkoivat sitten matkaansa). Käyttämällä välillä normaalia pyyhintilaa tihkukäyttökin palasi normaaliin. Seuraavassa risteyksessä, kun vilkun pani päälle, ajovalot välähtivät (oli jo sen verran hämärää, että sen havaitsi tien pinnasta). En oikein uskonut näkemääni, mutta seuraavassa risteyksessä toiseen suuntaan kääntyessä sama ajovalojen välähdys, kun vilkun pani päälle. Kotipihalla kokeillen sama juttu valojen ja vilkun kanssa ilman lasinpyyhkimiä. Kiersin auton vilkkuja kokeillen, mutta palaneita lamppuja tms. en havainnut. Onko lasinpyyhkimien tihkun + vilkun + ajovalojen välillä jokin yhteistyösopimus? Onko vempeleen tietokone(?) seonnut, liittimet hapettuneet vai veteleekö viiksisysteemi viimeisiään? Ja jos korjaamoon pitäisi suunnistaa, onko osoite Delta-Auto (vieläköhän nuo viitsivät kunnolla huoltohommia tehdä) vai jokin autosähkökorjaamo vaiko laitanko itse CRC:tä johonkin?

TERVO JARI 18.09.2009 05:33

Tarkistappas ne ensalkuun . . .

Jari

TANSKA ESKO 18.09.2009 08:47

Onko edelleen sama oire kuin esim. vm 94 Ducatossa. Ratin alapuolella olevassa kotelossa on nelinapainen pistoliitin joka välittää virtalukon kautta kulkevat virrat. Tässä liittimessä on usein kontaktihäiriö ja viimein se sitten kärähtääkin.

TENKULA MATTI 27.09.2009 23:00

Henkilöautopuolella vastaavat oireet johtui kerran akun napojen hapettumisesta, eli kontaktipinta oli liian pieni. Maadoitushäiriö tuottaa samoja oireita.

KOLEHMAINEN KARI 04.10.2009 15:21

Kiitos vinkeistä! Kotikonstein en saanut pelaamaan. Raskone tutkiskeli ja vaihtoi lopulta valoviiksen (n. 200 euroa ...kele!) ja siihen loppui ajovalojen räpsyminen. Tihkuasennossa pyyhkimet ovat toistaiseksi toimineet kunnolla, mutta asia varmistunee myöhemmin jollain sateisella pitemmällä reissulla. Nyt auto on siirtymässä seisontaan ja kevättä odottelemaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.