Lattialämmityksen muuntaja simahti

HELLSTRÖM TESMA 23.08.2009 09:15

-Sain uuden takuuseen, mutta myyjäliike kertoi ettei alkuperäinen tehtaalla asennettu (Byrstner)lämmitin ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. -Höh, jos ollaan kausipaikalla vaikka kuukausi, niin pitäisikö se joka kerta ottaa pois päältä, kun lähtee ulos? -Sekin tuli mieleen, että talvivarustepaketti, jossa paksu matto mukana, voiko se lyhentää laitteiston kestoikää? Siis vastus rasittuu liikaa.

HYTTILÄ ESKO 23.08.2009 17:16

En tiedä kun, mulla ei ole semmoista ? Lattian sisällä kiertää putkissa ihan neste.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.08.2009 19:36

Kyllähän se vastus voi kuumeta paksun maton alla liikaakin, mutta ei se muuntajaan vaikuta, ellei matto pala oikosulkuun. Jos talvipaketti ja lattialämmitys ovat vaununvalmistajan tekeleitä tulee lattialämmityksen kestää se.

KOSKINEN OLLI 23.08.2009 20:31

Muuntajan lämpeämiseen vaikuttaa lähinnä sen kuorma, kuormitusvirta lämmittää muuntajaa. Muuntaja lämpenee sitä enemmän mitä suurempi on kuormitusvirta.

Toisaalta muuntajan lämpötilaan vaikuttaa sen ympäristön lämpötila, eli muuntajan tulee voida luovuttaa lämpöä ympäristöönsä.

Muuntajan tulee olla hyvin tuuletetussa tilassa ja sitä ei tietenkään saa mitenkään peittää tms.

LAUKKANEN MAURI 23.08.2009 20:39

Eiköhän tässäkin asiassa ole mitoitusvirhe ,jos jos väitetään että se muuntaja ei kestä jatkuvaa käyttöä. Lämmitysvastukset ovat useissa autoissa vakio tavaraa,mutta sen muutajan kanssa voi olla toisin;valmistajia ja eri teholuokkia on useita. Kun mittaa/mittautaa vastuksien virrat ja vertaa niitä muuntajan virta arvoihin,niin asia selviää. Kannataa ostaa se isotehoisempi muuntaja jos mahdillista.

HELLSTRÖM TESMA 25.08.2009 18:41

Noo siinähän se syy simahtamiseen varmaankin oli. Nimittäin muuntaja sijaitsee samassa ahtaassa lokerossa, jossa on lämmityspannukin. Se tila on nimittäin tosiaan lämmin, melkeimpä kuuma talvipakkasilla, kun tarvitaan reipasta tehoa Trumaticilta. Nyt tuli uudentyyppinen muuntaja, mutta sijoituspaikka sama. Täytynee miettiä parempaa ilmanvaihtoa ko. tilaan, tai siirrättä toiseen paikkaan. Ei ole oikein älykästä tyytyä olemaan käyttämättä lattialämmitystä silloin kun tarvii myös kunnon ilmalämmitystä.

HALMEENMÄKI JUHANI 25.08.2009 22:41

Tietokoneen tuuletin. Halpa, hiljainen ja toimii 12 voltilla.

HALTTUNEN TEUVO 14.10.2010 20:46

Autossamme muuntaja oli suoraan alustassa kiinni. Ei lämminnyt koska tehoa oli 3- kertaisesti lattiavastusten vaatimaan nähden. Ongelma olikin muuntajan vaihtelava ääni. Kumitassut poistivat häiritsevän äänen ja tiettävästi oikea asennustapa onkin käyttää kumitassuja jäähdytyksenkin vuoksi.

SUOMINEN TAUNO 15.10.2010 08:28

Minulla on myös Burstnerin tehtaalla asennettu lattialämmitys, mutta muuntaja on vaatekaapin lattialla ja lämmityslaite on vaatekaapin alla olevassa tilassa. Ongelmia ei ole toistaiseksi ilmennyt, mutta täytyypä tilannetta tarkkailla.

Ihan hyvä, että tällaisista ongelmista täällä keskustellaan.

SUOMALAINEN RITVA 16.10.2010 20:21

Meidän matkailu autosa on rengas muuntajalla varustettu lattia lämmitys (tehtaan asenus) jossa on eri vaihtoehtoja 22, 24, ja 26 astetta eikä ole ollut mitään ongelmia vaikka olaan laitettu paksumat matot rengas muuntajia saa eletrniikka kaupoista mutta maksa maltaita esim,Elfa , Triopak ....

TANSKANEN PERTTI 12.03.2011 20:20

Lattialämmityksen muuntajan, joka on mitoitettu oikein, pitää kestää jatkuvaa käyttöä vuosikausia. Jos muuntaja on laitettu liian lämpimään paikkaan, se pitää kiinnittää uudestaan viileämpään tilaan, jossa on ilmatilaa ympärillä. Uusia muuntajia saa esim. Monitampere Oy:stä sekä caravan liikkeistä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.