Saanko ajaa Saksassa rekisteröityä matkailuautoa Suomessa+

KNAAPI JUHA 18.08.2009 21:44

Yritin etsiä haulla, mutta ei tuntunut löytyvän.

VIRTANEN HANNU 18.08.2009 22:38

Tuoltahan tuo vastaus löytyy http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/asiakasohjeet/autoverotus/autotiedostot/005.pdf

KNAAPI JUHA 18.08.2009 22:52

Joo, kyllä tuotakin lueskelin, mutta se ei oikein tuntunut sopivan. Siinähän oltiin pääasiassa kiinnostuneita valtion autoveron kertymästä ja kerryttämisesta. Matkailuautostahan ei autoveroa makseta.

Mainitun epistolan 2. pääluokka selvitti yhdellä lauseella, että väliaikainen tulliton ja arvonlisäveroton käyttö EU-maasta tuotavaan ajoneuvoon on vapaa.

Minusta vielä jäi asia auki. Myös tuo ajokorttipuoli.

OLLIKAINEN PEKKA 19.08.2009 08:18

Muistikuvani mukaan suomalainen saa ajaa ulkomaille rekisteröityä autoa Suomessa vain, jos asuu vakituisesti ulkomailla. SIlloinkin taitaa olla aikarajoja...

Jos ostat m-auton esim. Saksasta ja tulet Suomeen, pitää rajalla aloittaa paperishow. Katsastuksen yhteydessä sitten todetaan auton kelpoisuus matkailuautoksi ja saat verovapaudesta tiedon. Kun paperishow aloitettu, niin sen jälkeen nykyään Saksankin kilvet kelpaavat Suomessa, kunnes verotuspäätös tehty.

Tämä oli nyt muistikuva... toivottavasti ei mennyt ihan pieleen...

P

SUOKKO OIVA 19.08.2009 09:30

Muistikuvani mukaan ulkomailla rekisteröityä autoa saa ajaa Suomessa muutkin jos auton omistaja on mukana autossa. Eli jos tämä ehto täyttyy niin saat ajaa muuten et.

RAIMESALO RAIMO 19.08.2009 09:38

Tässä kysyttiin ajo-oikeudesta, ei tullauksesta tai verotuksesta! Vielä vuosituhannen vaihteessa annettiin poliisilta sellaiset ohjeet, että suomalainen henkilö ei saanut kuljettaa Suomessa ulkomaille rekisteröityä ajoneuvoa. Kielto/ohje perustui siihen, että ajoneuvon oli oltava aina omistajan/haltijan hallussa. Poikkeuksen tuki tilanne, että ajoneuvoa jouduttiin siirtämään esim ulkolaisen ollessa estynyt sitä ajamaan (sairaus/matkustaminen toiselle paikkakunnalle tms. este). En nyt muista, mihin mihin kaikkiin normeihin tuo ohje perustui, mutta itse tätä noudatin.

RAIMESALO RAIMO 19.08.2009 09:45

Vielä täydennyt. Oiva kirjoitti tuossa edellä juuri sen oleellisen, jota yritin sanoa. Kuitenkin täsmennyksenä sen verran, että ulkolaisen fyysinen mukanaolo ei aina ole välttämätön esim sairaustapauksissa tai auton tilapäisessä siirrossa (auton kuljettaminen sen omistajan/haltijan muuttuneelle oleskelupaikkakunnalle tai korjaukseen). Tällöin on kuitenkin tarvittaessa todistettava, että siirto tapahtuu sen ulkolaisen omistaja/haltijan toimeksiannosta (eli hän tietää koko ajan, missä ajoneuvo on).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.