Jääkaappi ongelma (E-LUX)

VALKEAJÄRVI PATE 14.08.2009 10:14

Samansuuntaista ongelmaa kuin Keräsen Jarilla, mutta jääkaappi pelaa hyvin sähköllä. Luulin ongelman olevan pietzossa, kun ei antanut kipinää sytyttäessä ollenkaan. Ostin uuden pietzon ja kaapelin (vanha kaapeli olikin huonokuntoinen). Tein melkein koko illan hommia vaihtaakseni osat, koska jouduin purkamaan keittiötä aika paljon, jotta sain uuden paksumman kaapelit vedettyä paikoilleen. Pietzo arvaus oli väärä, sillä ei anna kipinää vieläkään. Olisiko jollakin hyvää arvausta tai tietoa, mitä voisi seuraavaksi vaihtaa? Jääkaappi on kuusi vuotta vanha. Akulla saan pelaamaan vaihtamalla sulakkeen. Lisätietona sanottakoon, että jäähdytysrivan vieressä oleva "pakoputki" näyttää olevan ruostunut. Kaunis kiitos tiedoista!

GRÖNLUND JORMA 14.08.2009 16:24

Onko kyseessä semmonen kertapiezo. Siis nappi, jota ronksuttamalla tulee aina yksi kipinä kerrallaan. Kipinä karkaa varmaan jonnekin välille, jos ei tule polttimelle asti.

VALKEAJÄRVI PATE 14.08.2009 18:34

Juuri sellainen - punainen. Kipinä tulee polttimelle asti. Se asia on tarkistettu. Kaasun hajua esiintyy sen jälkeen kun on yrittänyt sytyttää. Tää ongelma tuli sen jälkeen kun vaihdoin pulloa. Ei ole sen jälkeen syttynyt. Olen tietenkin koittanut uudelleen pullon vaihtoa, mutta ei apua. Kaikki muut kaasulaitteet pelaa...

BRAITHWAITE WILLIAM 14.08.2009 19:14

Terve! Voisikohan olla niin, että liekinvarmistin on hajalla. Ehdotus: Pyydä jotain henkilöä painamaan kaasuvipu pohjaan ja samalla painamaan piazoa. Poista tuuletusaukko ja katso itse syttyykö liekki. Jos syttyy, mutta sammuu kun kaasuvipua ei pidetä enää pohjassa on liekinvarmistin anturi hajalla tai sitten se ei ole tarpeeksi lähellä liekkiä, jotta kuumenisi tarpeeksi. Mikäli ei syty edes kaasuvipua pohjaan painettaessa, niin sytytä tulitikulla ja varmista näin, että liekinvarmistin on kunnossa. Jos toimii tulitikulla, niin sitten on pietson kipinässä vikaa. T. William.

REINI SEPPO 14.08.2009 20:58

Kun ongelma tuli pullon vaihdon yhteydessä!! Jos pulloa ei puhallutettu ( päästetty kaasua ulos) , niin letkuun meni hajustetta jota sinne lisätää viimmeksi ,tällöin se ei voi syttyä! Kestää monta minuuttia kun palamaton kaasu tulee ulos siitä pienestä suuttimen reijästä ,jota on vaikea erottaa valoa vasten!! Paina useita minuutteja liekin varmistinta , mutta ÄLÄ SYTYTÄ , Sen jälkeen ODOTA (5-10min) ,että KAASU poistuu/tuulettuu ulos! Käynnistä uudelleen, SARJATULI on tehokkaampaa kuin yksittäinen laukaus(piezossa) t.se

GRÖNLUND JORMA 15.08.2009 17:57

Toisinaan liekinsäätö pitää olla juuri sopivasti "vajaaliekillä", että sopiva syttymisseos saavitetaan.

Joskus jopa pitää vapauttaa se liekinvarmistin välillä, ja samanaikaisesti pitää ronksottaa piezonappia, ja samalla painaa sitten jälleen kaasua suuttimelle.

Tämmöstä pikkuniksiä voi sitten käyttää uudelleenkin, jahka osaat oikean "rytmin". Kaasuseos nimittäin on aika tarkka oikealle ilma-kaasuseossuhteelle, ennenkuin se syttyy.

VALKEAJÄRVI PATE 15.08.2009 22:28

Kiitoksia vastauksista - pääsen kokeilemaan tuloksia vasta maanantaina, rouva kun on viikolopun Joensuussa koiranäyttelyissä.

KERVINEN JARMO 19.08.2009 17:06

Autossamme ei myöskään saa kaappia syttymään kuin vahingossa. Tämä on varmaan täysin laiton keino, mutta toimii: Mene ulos, ota ritilä irti ja sytytä tulitikulla, kun joku painaa sisällä sen varmistusnappulan alas.

KÄHKÖLÄ MATTI 19.08.2009 17:19

kiitos neuvosta,kokeilin ja toimii.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.