Asuntoauton talvisäilytys?

STÅHLE JYRKI 13.08.2009 14:37

Voiko autoa säilyttää taivasalla? Miten pinta reagoi, pitääkö lumet poistaa mahdollisimman useasti? Miten kausipaikkalaisten auto kärsii joka on koko talven ulkosalla? Kokemuksia kaivataan...

Jyrki

SAUKKO ARVO 13.08.2009 15:31

Itselläni kesät talvet taivasalla.Myöskin ajellaan kesällä kuin talvellakin.

PALIN MATTI 13.08.2009 16:35

Nykyaikaiset piirongit on tehty ihan ulkokäyttöä varten. Ei tarvitse mitään suojia se.

EEROLA TEEMU 13.08.2009 19:20

Olen samaa mieltä että ihan ulkokäyttöön on tehtyjä. Vuodesta 1975 niitä on ulkosalla pidetty ilman muita kuin lumenluontihaittoja talvella ennen ajoon lähtöä. Akutkin on pidetty paikoillaan. Pelti ei valita olosuhteista jos valmistusprosessi on ollut huolellinen.

HUOVINEN SIRPA 13.08.2009 21:08

Ulkokäytössä ympäri vuoden,liikkeellelähtiessä lumet ja mahdolliset jäät pois katolta, ettei takanatulevat "sokaistu". Esko

NYYSSÖNEN KAJ 14.08.2009 08:57

Suositan että säilytyksessä oleva auto ajetaan paikallaan lämpimäksi joka toinen kuukausi. Minulla paikallaanajo tarkoitti että pystyin ajamaan 15m matkan käsijarru kevyesti päällä ellt paikat lämpenee.

EDUT: kaikki laakerit saa voitelun jarrut eivät jumitu, akku lataantuu myös vaihdelaatikossa tapahtuu liikettä.

Minulla kun käsijarru on on-off mallinen laitoin käsikaasun päälle ja poljin kevyesti jalkajarrulla. Ensi talven säilytän autoa palmun alla.

MUSTONEN OSSI 14.08.2009 19:38

En tiedä onko hätävarjelun liioittelua, mutta itse olen ajanut etupyörät kiilojen päälle veden valumiseksi pois katolta. Alkovi mallisessa autossa tuppaa vesi jäämään seisomaan juuri korotetun osan taakse. Täällä Etelä-Suomessa ainakin noi talvet tuppaa vaihtelemaan. Välillä sataa vettä ja taas pakastaa.

KUNNAS TAPANI 14.08.2009 20:11

Tuo on hyvä ajatus. Eipähän tule katolle jäätä, joka voisi tien päällä irrota isoina palasina ja lentää perässäajavan tuulilasiin - siinä varmaan jään kylväjä on korvausvelvollinen, jos vahinko sattuu.

PAJARI JUKKA M 16.08.2009 22:24

Kiila-ajatus on hyvä. Minä en aja talvella ja katolle kertyy lähistön puista roskaa juuri tuohon alkoviosan taakse. Siitä sitä sitten valuu auton kylkeä pitkin tehden hankalasti puhdistettavia likaraitoja. Olen silloin tällöin poistanut katolta enimmät lumet. Silloin pitää varoa ettei vaurioita kattoluukkuja ja tuuletusventtiilien hattuja. Lisäksi olen n. kuukauden välein pitänyt autoa viikonlopun yli sähköjohdon päässä ettei akut pääse tyhjenemään.

JukkaP

TERVO JARI 17.08.2009 19:42

hyvin tuulettuva teltta tai autokatos jo takaa hyvän säilyvyyden, toki puolilämmin kuiva autotalli olisi paras vaihtoehto, tosin harvalla on sellaista tarjota asuntoautolle/vaunulle.

Itselläni vaunu ja asuntoauto majailevat katoksessa jolleivat ole käytössä.

Tosin kalusto on tarkoitettu kestämään pohjoisetkin olosuhteet taivasalla mutta ei ole haitaksi jos saat kaluston "varjoon suojaan pois alta polttavan auringon" . . .

Jari

Ps. Katteleppa kausipaikkalaisten vermeitä, useat niistä on leväkasvuston värjäämiä . . . Ei olisi katto pahitteeksi . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.