Markan seppä tekee vitosen vahingon

EKDAHL MARKKU 10.08.2009 15:11

Vaihdatin elokuussa Ducatooni Hyvinkään ajoneuvohuollossa 5-vaihteeseen tiheämmät välitykset. Ajoin autolla muutaman lyhyen lenkin syksyn ja talven aikana, ongelmia ei ollut ja olin tyytyväinen uusiin välityksiin.

Toukokuun lopussa huomasin sen vuotavan hieman öljyä. Itse en pystynyt selvittämään vuodon syytä, joten vein auton Nummelan Delta-Autoon vian selvittämistä varten, koska auton takuuaika oli juuri loppumassa, joten mahdollinen vika olisi voitu vielä korjata takuuseen. Viikon päähän oli maksettuna laivaliput Keski-Euroopan reissua varten, ja lomat varattuna.

Delta-Autossa selvisi heti, että öljyvuoto tulee 5-vaihteen kotelosta, eli juuri siitä joka Hyvinkäällä avattiin. Koska aikaa lähtöön oli niin vähän ja koska auto oli jo levällään Delta-Autossa, pyysin heitä korjaamaan vian. En siis alkanut kyselemään, löytyisikö vian tekijältä vapaita aikoja noin pienellä varoitusajalla. Kuntoon se tulikin. Kiitokset Nummelan Delta-Autolle hyvästä palvelusta nopealla varoitusajalla. Hyvinkään ajoneuvohuolto ei tietystikään suostunut ottamaan osaa millään lailla kustannuksiin, kun eivät olleet vikaa nähneet. Tähän heillä tietysti on lain mukaan oikeus, koska minä korjautin vian muualla lähellä olevan loman alkamisen takia. En kuitenkaan suosittele kyseistä liikettä kenellekään huonon työn jäljen takia.

JORVA OLLI 10.08.2009 16:47

Hyvä huono palaute!

JANHONEN MATTI 10.08.2009 18:03

Kysymys oli aika pienestä viasta, joka ilmeisesti johtui siitä, että oli jätetty kotelon tiiviste vaihtamatta, samalla kun rattaat vaihdettiin. Oli säästetty väärässä paikassa.

Nimenomaan tämän vian paikallistaminen on hyvin helppo homma. Mielestäni olisi ollut reilumpaa antaa vian aiheuttajalle mahdollisuus korjata tuo pikkuvika, kun viedä auto Deltaan toivossa, että he korjaavat toisen korjaamon aiheuttaman vian takuuseen. No kukin taaplaa tyylillään.

HALMEENMÄKI JUHANI 10.08.2009 18:23

Olet kyllä olosuhteet huomioden oikeutettu kohtuulliseen korvaaukseen, vaikka et antanutkaan alkuperäisen pajan korjata. Mutta siis vain sen työn osuuteen ja heidän taksallaan. Luonnollisesti tarvitset Deltasta "todisteen", tosin yleensä ison firman laskussakin on jo riittävä erittely.

KÄRKKÄINEN HANNU 10.08.2009 21:16

Mihinkähän tuo korvauksen saaminen perustuu? Eiköhän lähtökohta kuitenkin ole se että annetaan ensiksi mahdollisuus vian korjaamiseen ja jos se ei tuota tulosta, sen jälkeen on mahdollisuus teettää työ muualla ja hakea korvausta. Näin ymmärsin ajatuksen myös alkuperäisestä kirjoituksestakin ja ymmärrän kyllä että asia kirvelee, kun se itselle kiireen keskellä sattuisi. Mutta ne jotka ovat rassailleet koneita ja laitteita, tietävät sen että aina virheitä sattuu, ihan samalla tavalla kuin kaikissa muissakin asioissa, jos minä en tekisi työssäni virheitä olisin täydellinen, enkä tarvitsisi oppia mitään uutta. Jossain vaiheessa vain on auto pakko viedä hultoon ja korjaukseen se on sitten arpapeliä, sattuuko minun kohdalle se, joka jättää esim öljyropun auki tai löysälle. Elämä on........

HALMEENMÄKI JUHANI 11.08.2009 18:23

Kohtuus molempiin suuntiin: halvan pajan työtä ei saa korjauttaa kalliissa, mutta toisaalta ei voida velvoittaa viemään kohtuuttoman matkan päähän tai aiheuttaa kohtuutonta lisätyötä tai ajanmenetystä.

NYYSSÖNEN KAJ 12.08.2009 17:07

Mie vienkin sen taskkii auton korjattavaksi Portugaliin Scunia Truck laskuttaa tunnilta 36€ sis verot

PS! rantakirpunkin korjaan siellä koska havempi kuin Fiiun huolto

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.