Löytyykö Hymer Van 512 tai 522 -auton omistajia?

KNAAPI JUHA 29.07.2009 13:32

Kokemukset kiinnostaisivat:

Löytyykö havaintoja polyuretaanieristyksen ja ilmeisesti laadukkaan rakenteen hyödyistä esim talvimatkailussa?

Mitenkähän esim ulkokuoren kolhujen paikkaaminen voisi onnistua?

Aiheuttaako 15 senttiä kapeampi rakenne ongelmia asumisen väljyydessä? Mites nuo pyörivät etupenkit mahtuu kääntymään?

Onko joku kyennyt vertailemaan käytössä 110 hv ja 130 hv Transitin eroja. Liekö isompi kone miten hyödyllinen?

Onko tuo 2008 mallinen Transit ollut ongelmaton? (Vilkkuvat valot, luistoneston toimiminen ja lähdön äkkinäisyys ja ravistaminen sekä jumputus kakkosella)

Mites käytännössä tuo poikittainen parisänky kun siinä on vain pieni aukko ryömiä ulos. Se peräpuolella nukkuja joutuu kai kampeamaan itsensä toisen ylitse esim. yöllä tai aamulla kahvinkeittoon?

Onko tuo 522 -auton ovenpielen vaatekaappi miten vaivaisen pieni takkeja ajatellen? Missäs voisi noita talven ulkovaatteita säilyttää?

Jos suihkutusta harrastaa, joutuuko koko kopin kuivaamaan ennen seuraavaa vessakäyntiä? Seinähän on saranoitu, mutta ainakin lattia on veden vallassa, samoin oviseinä märkä?

Hinta kun on melkoisesti muita korkeampi, tulee väkisinkin mieleen, että onko hintaerolle katetta ja minkälaista?

Toki ymmärrän, että kysymys on paljon makuasioista, mutta kyselenkin nyt mielipiteitä, joskohta myös perusteluja niihin.

Lounaisessa Suomessa ei myyjällä ole näytillä Hymer vania eikä tunnu olevan haluakaan sellaista esitellä. Kyselin, että missähän tällaisen auton voisi elävänä nähdä, mutta väitti myyjä, ettei lainkaan tiedä. Ei ollut tainnut koskaan katsella Nettiauto.com -sivuja. Kyllä osto näkemättä vehjettä on melko kaukainen ajatus.

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2009 15:33

Juha, kumpi onpi parempi, sänky vaiko seslonki? Onko kauas pitkäkin matka? Kumpi painaa enemmän, kilo lyijyä vai kilo höyheniä? Voiko täti olla setä? Onko koolla väliä? Mistä lapset tulevat? Onko poliitikko aina rehellinen? Onko poliisi aina oikeassa? Kuka keksi rakkauden? Ja monta monta muuta kysymystä lisäksi!

Ps. Take it easy!

Pps. Olen käynyt ihmettelemässä ihan livenä noita Hymer-malleja, pieniä ja ahtaita ovat sisätiloiltaan, varmasti näppäriä ajettavia ja mahtuu tiukoistakin paikoista, mutta epäilen että pitkän päälle ne tilat alkavat vit ... siis ahistamaan. Tämä vain omana mielipiteenä.

KNAAPI JUHA 29.07.2009 16:08

Siinä mulla yks lukihäiriöinen humoristi: minä peräänkuulutin hymeristejä!

Ps. Voisikohan tuo sittenkin... Itse kun olen tuollainen koleerinen laiha kä... (hups! meinaspa tulla sellainen "ruma sana"), no, käppänä. Paljonkos olikaan taas tuo ympärysmitta keskikohdalta?

Nimim. Just take it easy!

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2009 16:42

No sitten joo, eli kun olet mitoissa jossa voit mennä pyykkinarun alle sateensuojaan ja hernekepin taakse piiloon niin kyllä se Hymerikin riittävän tilava Sinulle on!

Ps. Meikän keskikohdan ympärysmitta on vielä hakusassa, kunhan löytyisi riittävän pitkä naru jolla mittais sen 'elämänympyrän'!

SALO MARKKU 29.07.2009 18:10

Mitähän jos pysyttäisi asiassa!!!

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2009 19:19

Asiassa kaiken aikaa!

SILJAMÄKI ANTTI 29.07.2009 19:54

Vastaan vain niiltä osin kysymyksiisi, jotka voin tehdä Hobby Vanin (vm 2008, 130 hv) omistajana, jossa on sama alusta, eli on "yhtä pieni". Pituutta 605 cm.

Me emme ole kokeneet kapeasta rakenteesta ahtauden tunnetta, kun liikumme kaksin ja edellinen vm 2005 auto oli samoissa leveysmitoissa.

130 hv riittää kuljettamaan tämän kokoista autoa vallan hyvin. Fordin koneen alaväännön puute on pienoinen miinus, mutta käytännössä sen kun tietää niin tulee toimeen. Toistaiseksi ei ole ollut ongelmia. Alusta on kyllä selvästi Fiatin alustaa pehmeämpi, eli pientä keinumisilmiötä on.

Poikittainen sänky on meilläkin ja se on ihan ok, kun emme ole kovin kookkaita ihmisiä. Meillä sängyn leveys reilut 130 cm ja se riittää. Ei se monessa muussakaan niin paljon leveämpi ole. Kyllä pitkittäin olevassa parisängyssä tulee myös kumppania jollain tavalla aina häirittyä, kun päädystä hyppii pois. Poikittaisen sängyn vastineeksi saat auton kokoon nähden riittävän suuren tavaratilan, johon on ainakin Hobbyssä helppo lastata/purkaa tavarat.

Metrihinta tulee näissä Vaneissa aina korkeammaksi, kun niissä on kuitenkin ne samat perusvermeet (lämmitin, jääkaappi, sähköistykset yms)kuin pidemmissä autoissa. Eräs myyjä totesi minulle, että ei se pelti niin hirveästi maksa, mutta se muu tekniikka :-).

Hobbymme on 75 cm edellistä autoa lyhyempi. Yksi peruste pienentää oli näppäryys kaupungeissa, joissa liikumme usein. En ole vielä katunut auton "lyhentämistä".

Pääkaupunkiseudulla on ollut liikkeissä Hymerin Vaneja näytillä, joten tervetuloa tänne.

SALO MARKKU 29.07.2009 20:02

Ollanko tässä asia linjalla

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2009 20:23

No määrittele nyt ensiksi se 'asialinja' ja rajat minkä sisällä pysyttävä!

SALO MARKKU 29.07.2009 20:25

Löytyykö Hymer Van 512 tai 522 -auton omistajia?

Eiköhän tässä ole.

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2009 20:33

Löytyy!

SALO MARKKU 29.07.2009 20:43

Hyvä että löytyy jätetään jaarittelu tähän ja vastataan asiallisesti esitettyihin kysymyksiin.

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2009 21:08

Siehän sälli oot! Lue nyt ne vastaukset huolellisesti, muutkin osiot kuin ne jaarittelut. Jopa minä olen vastannut, tietty omana mielipiteenä, miltä ne mallit vaikuttavat. Jotain hyvää, jotain huonoa, yksi tykkää toinen ei. Sinä tunnut keskittyvän vain näihin jaaritteluihin, omin termein ilmaistuna. Vittu, jos pipo kiristää noin kovasti, älä lue esim. minun jaarittelujani ollenkaan. Elämä helpottuu ja päänsärky lieventyy. Ei tämä saittikirjoittelu mitään kapulakieltä pidä oleman, huumoria sekaan sopivasti. Mikä sitten on sitä huumoria, jokainen miettiköön sen itse ja määrittäköön rajat sille. Toisten tapaa käsitellä sitä ja asioita yleensä tietysti saa ja voi arvostella mutta samalla antaa oikeuden siihen vastineeseen ja toisenlaisen näkemyksen julkituomiseen.

Kaikesta huolimatta, kesän jatkoa ja hyvejä reissuja! ;-))

SALO MARKKU 29.07.2009 21:20

Huom: HYVÄÄ KESÄÄ SINULLEKKIN ?

KNAAPI JUHA 30.07.2009 13:18

Kiitokset Siljamäen Antille vaivannäöstä. Mahtuisi kyllä noita mielipiteitä enemmänkin. Ja nimenomaan hyymerimiehiltä.

Valitettavasti on todettava, että hyvään yritykseeni tulleet 13 vastausta tahtoivat valua tuonne koiranpaskan joukkoon.

Niin että yritetääs vielä. Onhan näitä hyymerimiehiä täältä löytynyt. Minulla kun noita kokemuksia matkailuautoista ei juuri ole niin haluaisin ihan tosissaan niitä mielipiteitä ja perusteluja. Jos jollin nyt on peti pitkittäin ja pituutta vaähän enemmän, niin ohjaamo, pöytäryhmä ja kylppäri taitavat kuitenkin olla samasta muotista.

SILJAMÄKI ANTTI 30.07.2009 20:46

Juha!

Jos haluat vaihtaa ajatuksia lisää privaatisti, niin soittele 050 3658352. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.07.2009 17:18

Meillä on Hymer, mutta Tramp CL 574, eli Fiatin alustalla ja pitkittäisvuoteella, pituus 599cm. Päädymme siihen koska alkovista alastulo alkoi vaimolla olla hiukan vaarallista minun yli. Nyt hän nukkuu alemmalla tasolla ja laitimmaisena jota hän ei uskaltanut tehdä alkovissa. Mutta sitten itse asiaan, mieti kuinka notkea olet ja testaa emännän kanssa pääseekö sieltä takaa pois ilma etummaisen poistumista. Sisustusratkaisut tuppaa olemaan pitkälti makukysymyksiä. Noissa puoli-integroidussa tuppaa se ohjaamon päällysosa olemaan huonosti eristetty.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.