Autoni omituinen ääntely

BRAITHWAITE WILLIAM 16.07.2009 22:36

Tervehdys! Fiat Ducato 2.5td alkoi kääntäessä pitämään kummaa rätinää. Ääni ei kuulu joka käännön yhteydessä, vaan aina silloin tällöin. Ääni muistuttaa sellaista viallisen releen räksytykseltä. Ääni on sen verran kova, että kuuluu myös matkailuauton takaosaan asti. Aikaisemmin kuului sellaista kumahtelua, jolloin ilmasin ohjausjärjestelmän korjauskirjan ohjeiden mukaisesti ja se ääni loppui siihen. Nyt kuitenkin alkoi kuulumaan tällaista häiritsevää rätinää. Ymmärrän, että joku viallinen rele voisi pitää ko ääntä, mutta miksi ääni kuuluisi silloin vain kääntäessä. Olisiko jollain valaisevaa tietoa asiasta? T. William.

NYYSSÖNEN KAJ 17.07.2009 09:44

Tarkista ohjausservon hydrauliikka nesteen määrä, ääni voi johtua tästä. Neste on punaista automaattivaihe hydrauliikka neste.

BRAITHWAITE WILLIAM 17.07.2009 10:21

Nestepinta on ylärajamerkin kohdalla, niin kuin pitääkin. Ilmatessani ohjaustehostinjärjestelmää nesteen pinta säiliössä vähän putosi, koska ilma sieltä poistui. En lisännyt nestettä, koska sitä oli alunperinkin liikaa. Nyt on ok määrä tarkistin asian heti, kun ääni alkoi kuulumaan. T. William.

NIKOLA HEIKKI 17.07.2009 22:43

Oisko vetonivel?

BRAITHWAITE WILLIAM 18.07.2009 02:02

Ei ole! Vetonivel ääntää, kun käännetään ohjausta ääriasentoon ja ääni on erilainen,kuin tämä. Kiitos kuitenkin vastauksesta!

SUOMI SEPPO 18.07.2009 09:42

Mitenkähän olisi ne fiiun etujousien yläpään laakerit. Kuulemma joskus niissäkin on ollut vikaa ;-D @seppo

BRAITHWAITE WILLIAM 18.07.2009 13:04

Autostani on kuulunut jo vuosia sellainen kova napsahdus ajettaessa montuun. Ääni ei kuulu isoissa montuissa, mutta monesti kuuluu pienissä. Ääni kuuluu kojelaudan alta,mutta tarkkaa suuntaa on vaikea hahmottaa. Ääni on sellainen niin kuin pudotettaessa pieni rautakuula kovalle muovipinnalle. Voisiko tämä johtua niistä iskareiden yläpään laakereista? Tämä uusi relen rätinää muistuttava ääni on poistunut eikä ole viimeisen 300km maikana kuulunut, mutta voi ikäväkseni varmaankin palata jossain vaiheessa. Tuntuisi, että se ääni ei tulisi iskareiden laakereista, mutta vannomatta paras! Ainakin laakerit voisivat ääntää, juuri käännettäessä. Iskarien laakerit ovat 167tkm ajetut, joten vaihtaminen voisi olla järkevää. Olisiko karvaanariveljillä/siskoilla tietoa missä Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla vaihtaisivat integroituun Dethleffsiin ja mitä suunnilleen maksaisi? Delta-auton yritän kiertää kaukaa. T.William.

BRAITHWAITE WILLIAM 18.07.2009 13:05

Tietysti iskarit vaihdettaisiin samalla. T. William.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.