Fiat 2.8 jtd

SILVENNOINEN PETRI 06.07.2009 14:14

Tietäisikö joku mikä vaivaa. Auto vm. -05 ja aj. 36tkm (integroitu) Moottorista kuuluu mielestäni ylimääräistä ääntä, kun normaalissa maantieajossa vähän höllää kaasua niin kone rällättää. Venttiilit, suuttimet vai mikä vaivaa. Kuuluu vain hyvin kapealla kierroslukualueella. Ääni häviää heti jos vähän enemmän vedättää tai höllää hiukan enemmän kaasua. Muuten kaikki pelaa ok.

JANHONEN MATTI 06.07.2009 15:05

Potentiaalisia äänilähteitä kuvailemallesi äänelle on pilvin pimein moottoritilassa, moottorissa ja moottorin apulaitteissa. Kuvailusi perusteella ja ääntä kuulematta oireet viittaa kyllä resonanssiääneen, kun moottori muuten toimii moitteetta. Tämäntyyppinen ääni esiintyy usein juuri kuvailemasi tavalla eli ääni tulee sekä vedätettäessä että höllätessä samalla kierroslukualueella. Joskus sivuääni on jopa niin pirullinen, että ääni syntyy vain ajon aikana ja kuuluu ihan vaan huvikseen eri paikasta kun missä ääni syntyy, jolloin sitä ei voi havaita paikallaan moottoria ryntäyttämällä. Jos äänilähde on itse moottori niin se selviää kun ryntäytät moottoria paikallaan. Moottoriäänet kun on hyvin harvoin "vedätyssidonnaisia". Sen jälkeen sama temppu kytkin pohjassa (ellei autom.).

SILVENNOINEN PETRI 06.07.2009 16:56

Moi. Ja kiitos vastauksesta. Semmoinen juttu vielä, että muistaakseni tekee ilmiön vain kone lämpimänä, eli viisari puolessavälissä. Eli heti ajoon lähdettäessä ei pidä ääntä. Kokeilen vielä noita ehdottamiasi juttuja ja palaan asiaan.

KORPPI SEPPO 06.07.2009 19:55

Minulla piti löystynyt pakoputken pää ajoittain tuollaista ääntä. Se sisällä ollessa kuulosti, kuin tulisi moottoritilasta. Mutta ulkona kuunnellessa kaikki oli toisin.

PÄIVINEN UNTO 07.07.2009 07:54

Katselepa auton alle näkyykö mitään ylimääräistä. Minun autosta rupesi pohjalevyn päällä oleva superloni irtoamaan ja piti aikamoista rällätystä juuri kun autoa kiihdytti. Revin irronneen solumuovin irti ja äänet hävisi.Terv.UP

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.