Tälläinen matkailuauto löytyi Sotkamosta

SALO MARKKU 28.06.2009 17:23

Saksalaiset osaa.http://picasaweb.google.fi/pappa.salo/Saksalaiset#

KORPPI SEPPO 28.06.2009 17:45

Eihän tuo ole mikään uusi keksintö Jo 70-luvulla reissasivat tuollaisilla. Silloin vetivät sillä bussilla sitä perävaunua. Sitten meikäläiset viranomaiset keksivät, että Suomessa ei saa bussilla vetää noin painavaa perävaunua. Taitaa tuossa kuvassa olla, väristä päätellen, matkan järjestäjän veturi. Ei suomalainen veturi, niin kuin oli vuosikausia tässä välillä.

VARTIAINEN JOUKO 28.06.2009 19:03

Nämä "hunajakennot" ovat tiettävästi saksalaisen matkailujärjestäjän tapa järjestää asiakkailleen edullinen yöpymismahdollisuus. Kuormurilla kenno vedetään yöpymiskohteesta toiseen ja turistit kulkevat bussilla nähtävyyksiä kierrellen.

Hiukan ihmetyttää että tuollaisten käyttö on ylipäätään sallittua yöpymistarkoitukseen. Ajatelkaas jos tuli pääsisi irti, niin mitenkä moni jäisi ahtaaseen kennoon satimeen ja kärventyisi hengiltä. Ei hyvä!

TERVO JARI 28.06.2009 19:34

sydseemi oli Lofooteilla Sandsletassa, Sandlettan leirintäalueella ti-ke 23-24.6.-09 välisenä yönä, ja toinen sydseemi oli linja-auto jossa oli nuot "arkkumakuukopit" 26 kpl "pikkuikkunaa", Kyllä Saksalainen "osaa" . . .

Ehkä sama verme ? ?

Kenttäkeittiö sisältyy tuohon sydseemiin, ovat omavaraisia muonapuolesta . . .

Jari

VÄLIAHDE JUSSI 28.06.2009 22:09

Puolalaisilla 4veto kuorma auto jossa ressukoppi lavalla, penkit rivissä n 25henkeä, sivuressut sai käärittyä ylös jotta näki jotain.

LINNAMÄKI LEA 29.06.2009 00:58

Just tommosen hökötyksen näin -80 luvun loppupuolella, kun pysähyin Laitilan ja Turun välillä yhellä lepopaikalla.

Kaverit kömpi justiinsa niistä ulos. Noi ikkunat avautu vielä siinä rakkineessa. Voi ääliö, mulle tulis ahtaanpaikan kammo tommosessa läjässä, kapee pieni kolo nukkujalle.

Tuli heti mieleen, että joo, sakemannihan se sieltä kömpii. Siihen aikaan vielä sakemannit putsaili ravintoloissa koko pöydän evääkseen, joten olivat ei toivottujen listoilla, sillä kaikki irtonainen puurkasi lähteä tuollaisen lauman matkaan. Ovat varmaan jo siivonneet räikeimpiä röyhkeyden tapojaan, ei enää kuule juttuja, että putsaisivat koko pöydän antia eväslaukkuunsa.

PYLKKÖ RAIMO 29.06.2009 11:43

Joopa,näitä on esiintynyt jo -70 luvulla Suomessa.Muistan,että joku olisi tiennyt tullin kieltäneen luvattoman elintarvike erän elintarvike-erän tänne tuomista?,joten se rajoitti sakujen omavaraisuutta. lauantaina näin Napapiirillä ensimmäisen Ryssäläisen matkailuauton,oli alkovimallinen ja jotain luki isolla kyrillisellä tekstillä edessä.Venäjän rekkarit autossa myös.Olikohan ennakkotapaus,vai enkö ole osunut paikalle kun kyseisiä autoja on ajellut Suomessa?

KORPPI SEPPO 29.06.2009 12:47

Muistissani on, että tulli kielsi nimenomaan perunoiden tuonnin. Muut saivat tuoda.

Keväällä Tukholmassa lauttajonossa oli edessämme venäläisessä rekkarissa oleva m-auto. Se oli joku amerikkalainen, amerikkalaiseksi pieni mutta meikäläisittäin jo suurehko auto. Merkkiä en tiedä, kun en kehdannut mennä pyörimään ympäri. Olivat koko ajan autossa tai sen välittömässä läheisyydesssä.

NIITTYARO TAPANI 30.06.2009 19:34

Noita olen nähnyt ympäri Eurooppaa sekä siellä Nilimellassa että Roomassa ja joskus välilläkin. Niissä vaan on ollut vetoautona jonkin asteen linkkari jossa päivin istutaan matkan ajat.

Sakuilla on kaikki mukana, taitavat kuitenkin käyttää paikallisia vessoja ja suihkuja.

SUOMI SEPPO 30.06.2009 21:40

Eiköhän tuo peli ollut silloin nimeltään "rotelli". Viranomaiset keksivät ettei linja-auto saa vetää kaksiakselista perävaunua niinpä he joutuivat palkkaamaan kuormurin sitä hinaamaan. Näinpä nämä pelit vähenivät pikku hiljaa. @seppo

NYYSSÖNEN KAJ 01.07.2009 08:02

Ei kielletty vetämistä linja-autolla. EU sopi että linja-auton max kokonaispituus ei saa ylittää 18,75m ei sitä saa kovin isoa kärryä 12m auton taakse.

kaj

LINNAMÄKI LEA 01.07.2009 10:48

Eikä taida riittää omat polttoainesäiliötkään, joten on kait niiden tankattava täällä polttoainettakin?

MIKKONEN ESA 01.07.2009 19:43

Eikä tartte,niilä on senverra suuret säiliöt mukana!ja sillo aikanaa 70-80 luvulla varastivat perunatki maasta,saatanan rosvot!ja siksihä niilä on nuo härvelit mukana ettei tarvi maksaa hotelleista eikä leirintäalueista!tulis sota että saatas taas ampua sakemanneja!mulla omakohtasta kokemusta niistä kun meinasivat vallata meijän kesämökin kun serkkutyttö naimisisa sakun kanssa,sanoin niille ettei meijän mökille oo asiaa,mie ootan aseen kanssa portilla jos yrittävät tulla!muka viettämään sakun synttäreitä,oisivat sitte ollu koko kesän,kerran jo meinas onnistua mut kerkesin ne häätää pois!ja toisen serkun mökin vallottivat 10 vuojeksi ilimottamalla vaa keväällä et tulevat sinä ja sinä päivänä,hän ei muka uskaltanu kieltääkää,ja arvakkaa maksovatko jotain vuokraa!hehheeh!muka parempia ihimisiä ja silti seurasivat sitä mielipuoli Aatua!idioottejaha ne on koko kansa!pthyi!!!!!

LINNAMÄKI LEA 01.07.2009 20:09

Joo, ovat jokasyksysiä vierahia metsästysseuroille, mutta nykysin ymmärtääkseni maksavat ihan ruhtinaallisen hyvin seuroille. Ehkä se homma ei onnistu, ellei ole ennakkomaksua.

KORHONEN ELISA 01.07.2009 23:39

Tulimme reissusta toissapäivänä ja viime viikonloppuna Tallinnassa kämppärillä ollessamme näimme juuri samanlaisen liikkuvan "hotellin". Ensin meni huuli pyöreäksi, että mikä se tuo on, kun pihalle pyörähti bussin vetämänä. Sitten huomasimme, että saksalaisillahan sitä on kaikkea!!! Reilusi keski-iän ohittaneet matkalaiset iloisissa tunnelmissa yhdessä kokkailivat kenttäkeittiössä kulkupelin päädyssä. Jostain he vetivät pöydät ja penkitkin esille ja hyvin näytti ruoka ja juoma pressukatoksen alla tai bussissa istuen maistuvan. Päiväksi kaikki siististi kasaan ja bussilla nähtävyyksiä katselemaan. Vaatii aikamoista ryhmähenkeä!!

MERIKALLIO VELI-PEKKA 02.07.2009 09:00

Otan Esa osaa, sydämmeni pohjasta, tragediaasi, pidä vain puolesi!

KUIKKA ARI 02.07.2009 10:43

Osaavatko hakea semmoisia camppinkeja jossa on vaan vaunukohtainen maksu. Natsisiwa joutui toteamaan, että härmäläiset ei sakujen kassalinjoille opi. Ähäkutti t.@ri

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.