miten puhdistetaan raitisvesitankki?

VIRTANEN ERKKI 21.06.2009 22:13
VIRTA URPO 22.06.2009 00:13

Hae kaupasta puhdas tiskiharja. Pidä se mukana aina tankin kannen ison korkin läheisyydessä eli helposti käsillä. Kesä aikana joka viikkoisen "retken jälkeen" avaa se iso korkki ja ota harja ja hiero säiliön pohjalla olevalla jäännösvedellä koko pohja-alue ja vedä pohjatulppa irti ja jatka loppuun asti. Jos pidempi reissu ja olet käyttänyt luonnon vesiä niin päästä uusi satsi n. 50mm kerros vettä ja hiero uudelleen. Päästä pois. Kun säiliö tyhjä sulje aina pohjatulppa -> muuten kaikki pölyt ja Pöpöt nousee kovan ilmankieron kautta säiliöön. Jätä yläkortti siten auki että tuulettuu, mutta kuitenkaan suoranaiset pölyt ei laskeudu säiliöön. Reissuuun lähdössä muutakuin yläkorkki kunnolla kiinni ja normaalit vesilaitoksen vedet sisään. Ei mitään pöpö ongelmia eikä mitään aineita tarvii käyttää. Samoin olemme myöskin tyhjänneet joka reissun jälkeen myöskin kattilan boilerin. Joskus syksy myöhällä ja kevät "kylmissä keleissä" on vedet olleet viikon ( 5pv ) seuraavaan viikonlopun reissuunkin.

MANNILA HEIKKI 22.06.2009 08:07

Keväällä ja syksyllä olen putsannut ja käyttänyt vain vesijohtovettä,vettä käytetään ihan niinkuin kotonakin hanasta tulevaa vettä.

Tässä lainaus kaben käyttiksestä. "Tuorevesisäiliö on puhdistettava aika ajoin. Irrota säiliön päällä oleva kansi säiliön sisäosan puhdistusta varten. Puhdista säiliö tiskiaineella ja astianpesuharjalla harjaamalla. Huuhtele vesisäiliö ja vesijohdot, ennen kuin säiliöön täytetään jälleen tuoretta vettä."

VARIS VESA 22.06.2009 10:23

Harjan sijasta käyttäisin mielummin sientä.

WIGREN BJÖRN 25.06.2009 11:36

"TISKIAINETTA" ei missään nimessä , sitä ei saa ikinä pois juomavesitankista. Uusi tiskiharja ja vesi riittää puhdistukseen. Jos sientä käytät muista uusi sieni ei se joka on ollut jo 10 v käytössä keittiössä - pöpöjä. Jotkut juomavesitankit ovat huonosti suunniteltu , tyhjennusventtiili ei ole pohjassa , joutuu kuivaamaan lopun veden pois ??? Jos käytät lisäklooraustabletteja riittää kun kerran vuodessa puhdistaa tankin.

NYYSSÖNEN KAJ 26.06.2009 08:25

Rajamäen etikkaa n. 3-4 litraa tankkiin, tyhjään tankkiin sillä aluksi pesemään. Seuraavaksi aja etikka putkistoon avaamalla hanat niin että putket ja hanat ovat täynnä etikkaa. Lopuksi tankki täyteen vettä ja koko salaattikastike hanojen kautta jätevesitankkiin niin peseytyy sekin. ja kerta lisää puhdasta vettä päälle niin on valmista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.