Thetford kasettiwc

IHANDER MARKKU 14.06.2009 13:16

Onko jollakin kokemusta WC-istuimen purkamisesta, jotta pääsisi käsiksi irrallaan olevaan vesiletkuun? Miten se tapahtuu?

JANHONEN MATTI 14.06.2009 13:48

Yleensä letkuu pääsee käsiksi sieltä kasettiluukun kautta. Alla olevasta osoitteesta löydät eri mallien hajoituskuvat. Jospa niistä olisi apua. http://www.thetford.eu/web/show/id=116119/langid=42

KÄIVÄRÄINEN MARKKU 14.06.2009 13:52

Terve kaima!

Ota wc-kasetti pois paikaltaan. Yläpuolella päin wc pyttyä on muistaakseni 4 muovipalasta ruuveilla kiinni. Nämä pitävät wc-pytyn paikallaan. Sen jälkeen voit sisällä nostaa wc-pytyn pois paikaltaan ja pääset käsiksi letkuihin ja venttiiliin, joka sulkee veden tulon. Itselläni oli venttiiliin kertynyt ajan saatossa sakkaa, jonka poistettuani jatkuva veden tulo pyttyyn loppui. Onnea korjaukseen!

Terveiesin Make

IHANDER MARKKU 14.06.2009 14:02

Kiitos nopeista vastauksista.

KAUPPI ERKKI 14.06.2009 14:50

Helpoin konsti on kun otat sen vessapaperi rullan pohjan irti lähtee ihan nostamalla sieltä näkee parhaiten.

IPATTI VEIKKO 14.06.2009 15:01

Käys kattoon sivulta www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Sieltä löytyy tietoa ja kuvia Alde-pannuista, Primus-pannuista ja Thetford kasettivessoista jopa räjäytyskuvien muodossa.

IHANDER MARKKU 14.06.2009 16:08

Neuvot olivat hyviä. Homma tuli suoritettua, yksi letkunkiristin sieltä puuttui. Paras työkalu oli vaimon meikkipeili, jolla näki hyvin ruuvinkannat ja -reiät.

Matti Raatikainen 25.06.2018 16:46

Terve
Thetford 402C kasettivessa ei halunnut talven jälkeen toimia. Pumppu ei pyörinyt.
Korjaustoimenpide kasettisäiliön luukussa vasenpuoli seinässä on kansi ja sen alla osin näkyvä levysulake ( 3 amp). Tarkasta ja vaihda tarvittaessa. Jos sulake kärähtää uudelleen, mene sisälle toilettiin. Nosta pytyn vasenmalla puolella käyttövipu ylös ja sen jälkeen kansi ylös. Näkyviin tulee piirilevykortti. Siinä on kaksi liitintä- Päädyssä on tyhjä liitinpaikka tässä mallissa. Irroita ne liittimet puristamalla liittimen alapuolelta ja vetämällä. Painaessa ne paikoilleen, huolehdi että menevät perille paikoilleen napsahtaen. Siirrä hieman sähköjohtoa, joka menee pumpulle läpivientikumin kautta niin saat tilaa. Pyydä pienikätinen kaveri nyt avuksi, jos mahdollista. Sillä nyt täytyy työntää käsi siitä kannen aukosta ja nostaa pumpppu letkuineen ja johtonsa kanssa esille. Se ei ole kiinni vaan nousee nostamalla aukostaan. Kun pumppu on saatu esille, herkistele ruuvimeisselillä sen siipipyörää ja käytä crc:tä tai jotain hapeuttumien esto/ voitelusuihketta. Herkistele pumppua ja testaa käyttöpainikkeesta (kytke liittimet piirilevykorttiin ja 12 v päälle vaunuun). Kasaus päinvastaisessa järjestyksessä eli aseta pumppu sinne aukonsa pohjalle jne. Minulla alkoi laite toimia ja korjaus oli edullinen. Aikaa meni puolisen tuntia. Tuubistakin löytyy videota tästä toimenpiteestä mutta ei kovin yksityiskohtaista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.