Kaksi kysymystä yhteen.

MANNINEN RISTO 20.05.2009 21:34

Dugato -99 töötti hävisi. Ainoastaan pieni älähdys ja vaikeni. Sulake kunnossa. Missähän vika? Toiseksi Knausin korilla ja harmaavesisäiliön tyhjennysvipu kävi aivan "veteläksi" eikä tyhjennys toimi. Vinkkejä kunnostukseen. Kiitos.

JANHONEN MATTI 20.05.2009 22:35

Yleinen syy Ducaton äänimerkin vaikenemiseen on johtojen katkeaminen hapettumalla aivan äänimerkin vierestä. Äänimerkki löytyy ylensä kuljettajan puoleisen ajovalolampun alta.

Oliskohan tuo harmaavesisiliön tyhjennysvipu jostain syystä irronnut venttiilistä kun noin lerpattaa.

KOTILAINEN ISMO 20.05.2009 22:35

Harmaavesisäiliön hanan kanssa taistelin vuoden 99 knaussin kanssa Saksan maalla vuonna 2000. Siellä tyhjennyskahvassa (tulee auton kyljen tasolle) oli sokka joka yhdisti kahvan varsinaiseen säiliöön menevään putkeen. Se sokka meni poikki ja kahvasta siis tuli veltto ja säiliön tyhjennys ei toiminut. Sokka näkyi auton alla ja oli helppo vaihtaa. Töötistä luulen mä, että se on saanut kosteutta ja lopettanut tyystin toimintansa. Eikös se ole siinä heti maskin / puskurin takana suoraan suola- ja vesisuihkussa?

EEROLA TEEMU 21.05.2009 00:12

Töötin vaikeneminen voi johtua myös siitä, että ohjauspyörässä olevasta painikkeesta ei viesti ( maadoitus) mene perille. Syynä voi olla hapettuminen tai muuten huono koskeutus. Ensin kannattaa tarkistaa nuo em. katkokset virransyötössä torvelle. Ellei niistä ole apua, niin pitää tarkistaa, että ratin keskellä oleva painike yleensä yhdistää madoituksen painettaessa tööttiä. Ellei tämä pelaa, niin syy voi olla liukurenkaissa, jotka yhdistävät maakosketuksen edelleen töötille menevään johtoon. Silloin ratti pitää irroittaa, ja tarkastaa liukurenkaaat, jotka yhdistävät maadoituksen edelleen torvelle. Renkaiden hiominen 1000 hiomapaperilla, pieni kosketinliukujen vääntö, ohut voitelu ja systeemin pakkaaminen entiseen asentoonsa voi auttaa ongelmaan.

LAINE RAIMO 21.05.2009 07:28

Mulla lakkasi Ducato myöskin tööttäämästä. Vika oli itse torvessa. Ensin jokdot irti torvesta ja mittari johtojen päihin. Jos töötättäessä tulee virta sinne asti on vika itse torvessa. Vaihtoivat Jyväskylän Delta Autossa vuoden vanhaan autoon jopa takuuna!

MANNINEN RISTO 27.05.2009 19:28

Töötti vaihettu ja hana korjattu. Kiitos vinkeistä.

Jorma Kinnunen 13.04.2021 19:03

Kiitos neuvosta. Äänimerkki korjattu. Otin ensin pois etumaskin, sen jälkeen edestä katsottuna oikean ajovalon.
Sen jälkeen pääsin torveen kiinni helposti. Se ei toiminut, otin pois. Kolistelin irroitettua äänimerkkiä hetken betonilattiaan. Alkoi toimimaan. Laiton takaisin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.