Matkailuauton tuonti Ruotsista?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 24.02.2009 18:48

Katselin tuossa bloket.se -sivustolta läpi yli 2000:n m-auton hintatietoja, mutta en vakuuttunut kaverini vinkistä, jotta nyt kannattaa hommata vähän ajettu uudehko laatuauto Ruotsista.

Tiedän kyllä, että kruunu on juuri nyt aika heikoilla, €:lla saa tänään n. 11.3 kruunua, mutta silti vaikutti, ettei sieltä paljon säästöä synny.

Onko jollakin kokemuksia ja muita hyviä sivustoja tiedossa? Janhosen Matti, oletko tutustunut Ruotsin tilanteeseen samalla kun juuri äskettäin olet tutkaillut Saksan tilannetta ja löysit auton sieltä?

Concordet ja Flairit olivat edullisia, kortti ei vaan piisaa! V€P

KNAAPI JUHA 24.02.2009 18:59

Minä en juuri ole tutkaillut Ruåtsin tilannetta, mutta Hollanti (tai Belgia) ihmetyttää ja on varsin vaikeaselkoinen.

Googlelta kun autotyypillä hakee, se antaa varsin paljon osumia, joissa kieli lienee hollantia tms.

Hinnat heittelevät aika kummallisesti, jos vertaa Mobile.de:n hintoihin samoista tyypeistä. Muutamat oikein tosikalliitakin. Toinen mitä olen ihmetellyt, että Mobileen tulee Googlesta osumia tosi vähän tai lähes ei ollenkaan. Liekö joku maksujuttu tms.

Katselin Virostakin, mutta tarjonta on aika vaatimatonta.

Jäädään odottelemaan, jos joku valveutunut tietäisi Ruåtsin tilanteesta.

NIEMELÄ KARI 24.02.2009 19:51

Katoppa tämä www.uwegante.de on uutta ja käytettyä.

JANHONEN MATTI 24.02.2009 22:47

Selvitin jollain tapaa vuosikymmenen alkupuolella Ruotsin ja Saksan m-autotarjontaa. Kolusin reissuilla jonkun kerran noita Tukholman eteläpuolella olevia m-autoliikkeitä ja tein jopa hintavertailuja. Silloin kyllä tulin siihen tulokseen, että Ruotsin hintataso ja autojen taso oli hyvin lähellä Suomen hintoja ja merkittävästi kalliimpia kun Saksan hinnat. Jotenkin minulle jäi sellainen kuva, että ruotsalaiset ei pidä autojaan yhtä siististi kun saksalaiset lajitoverit. Tämä nyt voi olla vain minulle syntynyt mielikuva.

Se on myöskin huomattava, että Ruotsin m-automarkkinat on vain murto-osa Saksan ja Ranskan vastaavista.

Viimeaikaista hintatasoa en ole selvittänyt. Nyt kun kruunun kurssi on heikentynyt n. 20 % suhteessa euroon on Ruotsin hintataso varmasti lähentynyt Saksan hintatasoa.

HYTÖNEN RAIMO 24.02.2009 23:42

Satunnaishavaintoja Matin tapaan tehneenä myös jokseenkin samaa mieltä itse asiasta. Tuonti sinänsä sujuu Ruåtsista samoin kuin Saksastakin, samaa EU:tahan tässä ollaan.

HAAPANEN TIMO 25.02.2009 17:05

Ruotsista tuodessa ei tarvita välirekisteröintejä, vehkeet on koko ajan rekisterissä. Lisäksi rekisteriotteessa on ilmoitusosa samoin kuin täälläkin, kauppa hoituu allekirjoituksella. @timo

MURTO JUHA 25.02.2009 21:24

terve kaima,

jos laitat sinua kiinnostavan auton tiedot niin voisin katsoa mitä Belgiasta löytyy käytettynä. Nyt on joillakin myyjillä kovat alennukset, nääs varastot on täynnä käytettyjä..kirjoita viesti osoitteeseen juha.murto(at)telenet.be, ei maksa mitään, ihan mielenkiinnosta ottaisin tehtävän vastaan. Haluaisin itsekin tietää mikä on Belgian hintataso verrattuna Saksaan, Ruåtsiin tms.

auton poisvienti Belgiasta maksaa n.150-250 euroa, sillä saa vientikilvet ja vakuutuksen kuukaudeksi.

@murzi

HAUTAMÄKI ISMO 28.02.2009 09:45

Katoppa sivu porssilehdet.fi sieltä löytyy Ruotsin hintatasoa matkailuautoista. Hintataso on korkea esim, Suomeen verrattuna, todennäköisesti yksityiset myisivät halvemmalla sielläkin, mutta ostajalla lienee vaikea löytää se rehellinen myyjä?.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.