skootterin kiinnitys

KUIVANIEMI MIKA 24.02.2009 16:10

Onko kellään vinkkiä miten/millä kannattaa kiinnittää skootteri matkailuauton takana olevaan suurehkoon tilaan? Sinne mukavasti mahtuu ainakin skootteri ja jolla luulisin olevan ensi kevään/kesän euroopan retkellä käyttöä. Onko olemassa jonkinlaista "telinettä" helpottamaan liinoilla kiinnitystä tms.?

TERVO JARI 24.02.2009 16:48

kuulu, mutta kuisen palijo skootteri painaa ?

Piisaako kantavuus ? Jos piisaa,

Piisaako akseli kohtainen kantavuus ? Jos piisaa, hyvä niin . . .

Täällä vaan on kirjoiteltu paljon keskieuroopan ajoneuvo punnituksista ja niiden seurauksista . . .

Monessa as-autossa on pitkä peräylitys ja iso takatalli, jos takatalliin laitetaan paljon ja painavaa voi olla että ajettavuus kärsii ja lompakko. ( Sakot voi olla suuret jos ylipainoa ja Saksassa joutuu ylimääräisen painon jättämään heti pois eikä vasta seuraavalla pysäkillä, näin ovat kirijotelleet )

Eikö omistamassasi as-autossa ole sellasia kiinnityskiskoja johon saa liinoilla kiinnitettyä tavaroita ?

Tavalliset sidontaliinat käy kiinnittämiseen erittäin hyvin.

Linkki: http://www.pvtarvike.fi/?cat=22_96&pg=PL

Tuollainen löyty noin äkkiä etittynä:

http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%C3%A4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=134710

http://www.reimo.com/fin/D-tarvikkeet/DT-telineet/DTQ-peraetilan_varusteet/

Tuossa viimeisessä taitaa olla parhaat vermeet ?

Et semmottii . . .

Jari

HAAPANEN TIMO 24.02.2009 17:47

Linnepellä on oikein helkkarin hieno sydeemi, tuossa sivulla 6/13 Smart Rack: http://www.a-linnepe.de/Prospekt_2006_ENG.pdf

Sieltä löytyi myös online laskuri kasvaneen taka-akselipainon selville saamiseksi. Tai siis voi laskea paljonko huomattavan takana oleva massa lisää taka-akselipainoa, edessähän akselipaino vähenee.
http://www.a-linnepe.de/2004e/default.htm

Oman autostani mitoilla skootterin kuljettaminen takatelineellä ei ole mahdollista. Takatallissa se ei tietenkään niin paljoa vaikuta. @timo

HAAPANEN TIMO 24.02.2009 18:13

Eipäs auennut oikein laskuri. Klikkaa "Downloads" rullaa alas englanninkieliselle puolelle, ja klikkaa "Online-Calculation for enhancet loadings" Löytyy Scooter Carrier Systems-otsikon alta.

PUTTONEN MATTI 25.02.2009 15:28

Mulla oli piikin skootteri 2007 mukana Euroopassa, ajomatka noin 5500km alppien yli ym. Skootterin astinlaudan leveydelle ja kiinnityspisteet tallin lattiaan ja hihnoja kiristettäessä skootterin jouset pohjaan hihna kireelle ja jouset ylös. Melkein tuolla tapaa skootteri pysyy paikoillaan, mutta tokihan kannattaa laittaa muistakin kiinnityspisteistä hihnoja tiukalle. Jos tila on ahdas suosittelen superlonin käyttöä pehmusteena niissä väleissä minne suuntaa hihnoilla skootteria vedetään.

RAUTIAINEN KARI 25.02.2009 22:20

No joo, mulla noita pyöriä monenlaisia ja niitä tulee kuljeteltua... no, mulla on niitten kuljettamiseen tekemäni peräkärry mutta kiinnittäminen on siinä ihan sama juttu.

Ensinnä 3mm alumiinista tehty ajoramppi, pikkasen leveempi kuin renkaat on. Toinen, aikalailla renkaan levynen alumiinikouru kiinnitettynä lattiaan. Kiilat joilla pysyy paikallaan kourussa.

Alkuun sidoin liinoilla kiinni, ja tietty useampia liinoja, koska jos vain kaksi niin kun solki pettää niin mopotin kumollaan. Sitte tein aisan jolla sen saa yhestä pisteestä kiinni ja vain toiselta sivultaan. Vähän tukevampaa kuin noi fillarille tehdyt. Hyvin toimii. Sitä härpäkettä ei tarvitse sitoa alustaan ja tiukata mopottimen jousia pohjaan kuten liinoilla kiinnittäessä, vaan siinä se seisoo omilla jousillaan, eikä hypi mihinkään vaikka kärry hyppii ja heiluu. Kunhan joustelee mukana.

Moposkoterit on sitä 70 - 90 kg, ja kevari ja 250ccm skoterit 120 - 150 kilosia. Näitä olen kuskaillut mutta myös pikkasen isompiakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.