Standheizung?

KNAAPI JUHA 22.02.2009 22:57

Minä en saa selvää tarkoittaako termi tuollaista vesiWebastoa konehuoneessa moottorin lämmittämiseksi vai onko kysymyksessä yleisnimi asuinpuolen lämmittimelle, eli kaikki Trumat, Aldet ym.

Sanakirja ei näitä termejä tunne. Saiskos osaavammilta apua?

AHJOS TIMO 22.02.2009 23:07

Sananmukaisesti ja myös saksankielisen Wikipedian http://de.wikipedia.org/wiki/Standheizung mukaan tuo käsite tarkoittaa ajoneuvon lämmittämistä silloin, kun moottori seisoo. Esimerkkeinä polttoainekäyttöisistä lämmittimistä mainitaan Webasto ja Eberspächer sekä sähkökäyttöisistä Calix, Defa ja Ritter.

KNAAPI JUHA 22.02.2009 23:16

Joo, kiitos!

Minä tässä selailen noita Mobile.de:n käytettyjen sivuja.

Kumma juttu kun saksalainen ei tee eroa lohkolämmittimen ja polttoinelämmittimen välillä, jos kumpikin on standheizung. Hintaerokin on viisinkertainen.

Noissa Saksassa myytävissä autoissa ei lisäksi juuri koskaan mainita asuntopuolen lämmityksestä mitään. Johtunee siitä, että heille Truma on itsestäänselvyys ja esim. Alde tosi harvinainen. Myöskään Truman malli ja teho ei tunnu kiinnostavan.

LIIMATAINEN HANNU 23.02.2009 08:15

Minä epäilisin että tuo verme voisi olla myös sellainen lämpöakku. Muutama vuosi sitten sitä esiteltiin, esim. takseille seisonta-ajan lämppäriksi. Kemiallinen prosessi, ajossa ladataan, seisonnassa puretaan. Varma en ole tietenkään.

AHJOS TIMO 23.02.2009 09:51

Tuon äsken mainitsemani saksankielisen Wikipedia-sivun ensimmäisessä virkkeessä sen sanotaan tarkoittavan kaikenlaisten ajoneuvojen MATKUSTAMON lämmitystä ilman käynnissä olevan moottorin antamaa lämpöä. Siis pelkkä lohkolämmitin ilman sisälämmitintä ei tiukasti tulkiten vielä olisi Standheizung.

KNAAPI JUHA 23.02.2009 10:25

Muistelen minäkin tuollaista vermettä. Ainakin Saabeissa sitä kaupatiin. Sitä en kyllä muista, että niitä olisi saanut jälkiasennettuna kaikkiin merkkeihin.

HAAPANEN TIMO 23.02.2009 18:47

Minä kuvittelisin sen tarkoittavan nimenomaan Eberi/Webasto tapaista lämmitintä. Kun se erikseen mainitaan, luulisi sillä olevan merkittävä rahallinen arvo.

HALMEENMÄKI JUHANI 23.02.2009 19:03

Ja sen lohkolämmittimen voi sulkea pois Saksan autoista. On sen verran ääriharvinainen vempele että mahtaako autokauppias edes tunnistaa moista.

PUTTO TUULA 23.02.2009 19:07

Kyllä Webasto ja Eberspächer ovat Standheizung sekä vesi- ja ilmakiertoiset lämmitykset. Lohkolämmitin esim.Defa on motorwärmer/motorwärmung (kts.Calix.de). Sisätilanmmitin on taas heizlufter tai innenraumheizer. Terv:Timppa

VIRTA URPO 23.02.2009 21:36

No mikäs nimitys sitten on ns. MB:n jälkilämpö koneesta autoon esim. " Larsenin hakuajaksi" talviaikana.

KNAAPI JUHA 23.02.2009 21:48

Joissakin Sprinterin ilmoituksissa mainitaan:"elektrisce standheizung". Kuvittelin ilman muuta sen olevan lohkolämmitin ja sisätilalämmitin. Mikähän hito se sitten voisi olla??? Joissakin mainitaan polttoaineella toimiva lisälämmitin ja sen ymmärrän olevan Eberi tai Webasto. Ihmiset (Saksassa tietysti) sekottavat kyllä nimityksiä ja termejä.

KOIVULA TOMMI 23.02.2009 22:12

Jälkilämpö on volkkarissa "restwärme". Klimatronikin REST-nappulaa kun painaa niin lämmityslaite painaa ilmaa hyttiin max. puoli tuntia. Jos ei siinä ajassa Larsenia hae niin sitten alkaa tulla vilu.

Tuo käsite oli hetken aikaa mullakin hukassa, mutta saksankielinen manuaali auttoi.

JANHONEN MATTI 23.02.2009 23:42

Älkää etsikö mitään ihmeellistä logiikkaa noista mobilen ilmoituksista. Systeemi on sama kun niin monissa muissa vastaavissa eli, ensin ilmoituksessa on pakolliset tiedot jotka on kaikille samat ja sitten on "sävellysosio". Monia asioita ei saksalaiset välttämättä enää laita ilmoituksen lainkaan. Kun esim. h-autojen keski-ikä on n. 6 1/2 vuotta niin sellaiset asiat kun ABS ja airbac koetaan jo itsestään selvyyksinä. Termi standheizung voi tarkoittaa montaa asiaa riippuen ilmoituksen jättäjästä. Parhaimmillaan se voi olla esim. webasto ja tosi harvoin lohkolämmitin. Monasti se on vain lämmityslaitten letkuun laitettu sähköinen kiertovesipumppu, joka kierrättää nestettä lämmityslaitteen kennossa silloin kun moottori ei ole käynnissä. Näin moottorin jälkilämmöllä voi jonkin aikaa lämmittää autoa ilman, että tarvitsee pienissä pysähdyksissä tyhjäkäyttää moottoria. Ja sehän on sitäpaitsi kiellettyä myös Saksassa. Tätä sovellusta on Suomessakin ollut taxi-mersuissa käytössä ijät ja ajat.

NIITTYARO TAPANI 24.02.2009 23:02

Kirjoitin googleen hakusanan standheizung ja sain osoitteen:

http://kaannos.com/sanastot/haku/saksa-suomi/STANDHEIZUNG

Tarkoittaa seisontalämmitystä aivan kuten koulusaksallani -50 luvun lopulta aavistelin ja mitä alkuperäinenkin aavistus taisi olla.

Todennäköinen nykymerkitys tarkoittaa ajoneuvon esilämmitystä tai pysäköidyn ajoneuvon lämmitystä. Itselläni on Hymerin integroidussa Webasto, josta voi valita sisälämmityksen tai moottorin, kytkimen napsautuksella.

HALTTUNEN TEUVO 11.04.2010 11:51

http://www.dynamiitti.com/autodata/autosanasto_ger.html Tuolta katsottuna polttoainelämmitin, eli hyvinkin Webasto.

AHONEN KAI 11.04.2010 16:24

Vielä tämäkin: http://www.ajovalo.net/saksa-suomi.htm

JALONEN KARI 11.04.2010 17:44

Tapani mainitsi Webaston keinukytkimestä, jolla voi valita moottorin tai hytin lämmityksen.

Mitä tuo nappi mahtaa toiminnoissa muuttaa ? Kummassakin tapauksessa kai vettä lämmitetään ??

Manuaali oli lyhytsanainen tässä asiassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.