Akku tyhjeni

PINOLA OLLI 22.02.2009 14:02

Kattivankkurissa yhtenä yönä pakkasta -25 astetta.Aamuyöllä huomasin autonakun varoitusledin vilkkuvan.Laturi lataa vain hupiakkua.Aamulla laitoin akun lataukseen.Oli ihan tyhjä!Autossa on ulkopuolinen peitto ja sisäpuolella talvipeitto kääntyvien penkkien takana.Peitteen takana peltiosissa oli aika paksulti huurua.Teoriani on,että kojelaudan sisällä on varmaankin huurua myös ja jostakin sähkölaittesta tai mistälie on akku purkautunut huurteen takia.Auto seisoo kotipihalla joskus toista kuukautta ajamatta ja akku pysyy timmissä.Aikaisemmilla reissuilla pakkasta ollut vähemmän ja ilmiötä ei ole ollut.Ilmeisesti sisäpeitettä ei kannata käyttää kovilla pakkasilla,tai käyttää siellä takana jotain pientä lämmönlähdettä.

LAAMANEN OLLI 22.02.2009 14:10

kertoistiko mikä auto/asuntoosa/vm jne niin joku voisi osata neuvoa mistä johtuu.

PINOLA OLLI 22.02.2009 15:35

Autohan on Ducato 2.3JTD-05 ja McLouis Lagan 252

LAAMANEN OLLI 22.02.2009 16:40

vastaus saataisi löytyä täältä kun haet haku sanalla akku tyhjenee.Viestin haku osiosta.Tai karavaan.info sivuilta

KNAAPI JUHA 22.02.2009 17:13

Mietipä hiukan Laamanen.

Tuo Pinola ei kai ole mitään pahaa tehnyt,että tarttis ilkeä olla. Hän ei ehkä lainkaan lue jäsenpalstaamme, eikä näin voi tietää käynnissä olevasta keskustelusta siellä. Voisit purkaa kiukkuasi niille, jotka ovat Sinusta "vikapäitä".

PALIN MATTI 22.02.2009 17:15

Jotenki tuntus, että huurteella on sen verran suuri resistanssi, ettei 12 voltin jännitteellä siitä pusketa läpi semmosia virtoja, että akku tyhjenis yhesä yösä. Huurtuvathan nuo kymmenien kilovolttien voimalinjojen eristimetkin ilman mitään ongelmia.

LIIMATAINEN HANNU 22.02.2009 17:34

Juha hei, eihän Laamasen Olli nyt ilkeä halua olla, hän haluaa vain 'opettaa' meitä vanhoja ja kalkkeutuneita jääriä. ;-))

PINOLA OLLI 22.02.2009 18:12

Niinpä,kummalliselta se minustakin kuulostaa.mutta kun ei aikaisemmin eikä myöhemminkään ole tapahtunut vastaavaa.Kai se vaan täytyy laskea näitten "makaroonivehkeiden"lukuisiin ominaisuuksiin.

NOUSIAINEN ASKO 22.02.2009 18:41

kyllä näitä akun tyhjyntymisiä on ollut muillakin yksi syy lienee verkkovirta laturissa. Nyt ei tyhjene kun on älylaturi 1,2 -3,4 amppeerinen jonka laitan tarvittaessa tupakan sytkärin ulostuloon josta menee virta moottorin akkuun ,elikkä vahtii akun lataustasoa asko

LAAMANEN OLLI 22.02.2009 18:57

kyllä te jaksatte koitaa toisia mollata.Liekö siinä syy miksi tällä sivustolla on vähän käyttäjiä.Saate varmaan jotain mielihyvää tälläisestä kirjoittelusta.Tulee mieleen hiekkalaatikko leikit ja minä niihin osallistun

ARO PERTTI 22.02.2009 19:00

Yksi juttu on tietenkin että noin kovassa pakkasessa jos on sattunut olemaan jonkun aluepiuhan päässä ,itselläkin vielä pitkä ja ohut liitäntä kaapeli,ilmalämmitys puhallin käy täysillä tietenkin.Jännitteen lasku voi johtaa siihen että laturin sisääntulo jännite on liian matala ja latausjännite ei yllä siiheen tarvittavaan 14,4 Volttiin vaan akku purkautuu koko yön.!!Jos se ei vielä ole sattunut olemaan täydessä latauksessa kun oletettavasti myös ajon aikana on ollut puhallin päällä ja ei ehkä laturin teho ole riittänyt lataamaan vapaa-ajan akkua ja muita vimpaimia!! Makaroni auto sinänsä voi myös olla syy?? Vai ? *.-)

JANHONEN MATTI 22.02.2009 19:22

Tuohon huurun, kuuran ja/tai niistä sulaneen veden purkuvaikutukseen en oikein jaksa uskoa. Toki likainen ja kostea akku purkautuu puhdasta ja kuivaa nopeammin mutta että yhdessä yössä? Kun autosi on -05 mallia on todennäköistä, että autosi lyijyakku on jo viisi vuotta vanha! Eli se on jo ehtoopuolella ja -25 oli sille vain yksinkertaisesti liikaa. Lisäksi vanhojen akkujen "täysi" lataus on vähän suhteellinen juttu. Muutama syväpurkaus ja akkua ei enää täydeksi normaalilaturilla saakaan. Pirullisinta on, että heti latauksen jälkeen akku näyttää täyttä mutta ei sitä käytännössä ole, eikä vallankaan -25 yön jälkeen. Tuo lämmittäminen? Kannattaa käyttää sekin energia akun ylläpitolataukseen ja samalla se akkukin pysyy hieman lämpimämpänä. Toki muitakin syitä kun itsepurkautuminen on lukematon määrä. Usein ne liittyvät siihen, että akun "perässä" olevat laitteet kuluttavat hieman ajan kanssa virtaa kuten radio, peruutuskamera, tv-laitteet, inventteri, keskuslukitus, hälytysjärjestelmä jne. vaikkei mikään ns. ole päällä tai sitten laitteiden kautta tapahtuu vuotoa. Ennen akkukauppaan menoa kannattaakin tehdä pikatesti mahdollisista vuodoista. Tämän voit helposti tehdä siten, että kytket kaikki starttiakkun perässä olevat laitteet pois päältä ja mittaat akusta lähtevä virran. Mittaamisessa on kuitenkin usein se pirullisuus, että ilman eri selvitystä tai kytkinkaaviota on vaikea tietää miten laitejako stattiakun ja hupiakun välillä on alunpitäen tehty ja miten sitä esim. lisävarusteiden asentamisen yhteydessä on muutettu.

Veikkaanpa, että akkukaupan reissu on edessä.

PINOLA OLLI 22.02.2009 19:30

Hei tuohan on loistoidea,voiko akkua ladata noinkin,eli tupakansytyttimen pistokkeen kautta?Itselläni on juuri tuollainen "älylaturi"

LIIMATAINEN HANNU 22.02.2009 20:02

No voi helevata, vakiängyräksikö Sinä Olli tänne tulitkin? Kaikki kirjoitettu on syvältä, kirjoittajat mulkeroita?

Menepä ja seiso hetki peilin edessä, yritä nähdä mitä katsot!

Sitä saa mitä tilaa!

Ps. Toistaiseksi ei Sinua ole mitenkään mollittu, jatko riippuu itsestäsi. Älä ole neliskanttinen.

LAAMANEN OLLI 22.02.2009 20:16

tulin tänne kertomaan mielipiteitä.Se näytää joitakin ärsytävän. Oisko se Hannu nyt se laarseenin paikka.Jotta rauhotut ja katsot mitä on vastailtu.Joku sentään vähän samaa mieltä kanssani ja taas tuli "uhkaus"vastaukseksi"

IPATTI VEIKKO 22.02.2009 20:19

Harmi että Sinulle kävi noin. Jos tulet uudemman kerran Kattivankkuriin, voi iloksesi kertoa että kyllä meillä on ollut paikan päällä jo monta vuotta kunnon laturi, jolla saa varmasti ladattu vaikka akku olisi tyhjä. Ja mikä parasta joka viikonloppu ja viikollakin löytyy henkilöitä, jotka voivat auttaa asiassa. Katissa on tapana että "autamme minkä voimme ja emme jätä pulaan". Siihen miksi akku tyhjeni en ota kantaa kun en tiedä tarkemmin, mutta veikkaan että siihen on olemassa yksinkertainen syy. Ota yhteyttä kun tulet.

LIIMATAINEN HANNU 22.02.2009 20:41

Jo vain täällä mielipiteitä saa julkituoda, sitähän tämä kaikki on. Se saattaa ärsyttää että ne mielipiteet esitetään jollakin tapaa moitteen muodossa. Sitäkin saa tehdä, mutta ... 'niin metsä vastaa kuin sinne huutelee', vanhan fraasin sanoin.

Minä olen kyllä ihan rauhallinen, larsenia ei nyt tarvita, ja minkäänlaisia uhkailuja en ole ainakaan itse tarjoillut, kertonut vain miten tämä ympäristö, osallistujat, toimii!

Ota nyt Olli mietintätauko, tai ota uusi 'ensikohtaus', ei täällä ole ketään vielä syöty, eikä syödäkään. Kunhan nyt rauhassa lueskelet, kirjoittelet, kommentoit, vastailet, ihmettelet ja sopeudut niin kaikki hyvin menee, Olli hei!

Ei Sinua sorsita eikä yrmitä, kunhan pysyt 'kanavalla' ja opit nämä tavat täällä, hauskaa täällä on, kuitenkin. Satoja kirjoittajia esiintyy, kuka enemmän kuka vähemmän. Asiaa ja asian vierestä, kuten 'elävässä elämässäkin'! Näin tämä toimii!

Ps. Älä lue rivien välistä/välejä, siellä ne möröt piileksivät!

PINOLA OLLI 22.02.2009 20:57

Paitsi,että Fiat;in molempiin tupakansytkäpistokkeisiin tulee virta virtalukon kautta,eli siellä ei olekkaan jatkuvasti virtasta.

PINOLA OLLI 22.02.2009 21:03

Eipä siitä mitään ongelmia syntynyt.Latasin akun omalla laturilla.Kotia kohti lähdettiin ihan aikataulussa.Terveisiä vaan sinne.Ollaan oltu aikaisemminkin ja vastakin tullaan!

PELLIKKA ERKKI 23.02.2009 10:37

Olin pari vuotta sitten Kattivankkurissa ja aamulla starttiakut tyhjät. Kattivankkuri ei ollut siihen syynä vaan tupakan sytytin pistokkeeseen kytketty 12V:n kylmälaukku.Akkulaturi latasi hupiakkuja ja diodin kautta starttiakkuja. Mutta diodi pudotti jännitteen niin alas että kylmälaukku söi starttiakut tyhjäksi. Kattivankkurin pojat antoi ystävällisesti starttausavun ja matka pääsi jatkumaan. Kotiin tultua otin diodin pois ja laitoin releet sen tilalle jotka yhdistää heti kun auto käynnistetään tai kytketään verkkovirtaan. ...Kylläpä passoo...

HAAPANEN TIMO 23.02.2009 18:34

Huomioikaa, että Olli on selvästi sanonut laturin lataavan vain hupiakkua.

JANHONEN MATTI 23.02.2009 19:19

Kyllä on huomioitu. Varsin yleisesti luullaan, että kaikissa m-autoissa hupiakun laturi lataa myös starttiakkua ja niinhän ei ole.

KAAKKOLAHTI ANITA 23.02.2009 20:56

Mullakin on käynyt joskus ,et käynistin akku oli tyhjentynyt.Syitä on monia muunmuassa Wepasto, lisä kylmälaukku. Mutta nyt olen viisaampi ja olen asentanut myös laturin lataamaan käynnistin akkua. Ei tarvitse kuin laittaa asuntoosan oleva pistoke 220 V ja molemmat akut lataantuvat.(käytän Wepastoa jatkuvasti).Tässä yksi vaihtoehto pitää akut täynnä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.